Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Thomas Tuchel a darmstadti meccs előtt: Teljesítenünk kell

A mai mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a keretről: Csak a sérültek hiányoznak: Kingsley Coman, Noussair Mazraoui, Bouna Sarr és Tarek Buchmann. A minőségünk a játékban és az edzéseken is növekszik. Ezt szeretnénk bizonyítani.

...a DFB keret jelölésekről: A behívások Julian Nagelsmann döntése. Nem az én dolgom, hogy ezt kommentáljam. Mindig is hajtjuk a játékosainkat. Leon Goretzka természetesen nagyon csalódott, ez egy nehéz döntés. Támogatjuk őt, nagyon jó volt az utóbbi időben, és jól is edzett. Teljes mértékben számítok rá, hogy holnap játszani fog, és jól fog játszani.

... a középső védőkről - Dier és de Ligt: Megnyerik a meccseket, jól dolgoznak együtt, elégedett vagyok velük. Nincs okunk változtatni, csak ha látjuk Dayot Upamecano és Minjae Kim minőségét. De jó esélyük van arra, hogy újra kezdjenek, mert nagyon jól játszottak az utóbbi időben.

... Manuel Neuer gyermekének születéséről: Két nap szünetet tartott, később újra edz, és játszani fog. Természetesen ez egy lökést ad neki.

... a válogatott szünetről: Most két hét után először lépünk pályára 19 vagy 20 játékossal. Ez azonnal látszik a csapaton. A márciusi nemzetközi szünet megszakítja a ritmust, ez nem problémamentes. De ez van, ami van. Drukkolunk, hogy mindenki egészségesen térjen vissza.

... az adatok felhasználásáról: Az adatokat és a statisztikákat is használjuk, hogy összehasonlítsuk a megérzéseinket és átvilágítsuk magunkat. Nem készítünk elszigetelt értékeléseket pusztán az adatok alapján. Az adatáradat óriási, nagyon jó rendszert alakítottunk ki, hogy az adatokkal maradjunk, ami segít nekünk. De nem szabad alábecsülni azt a tényt, hogy a tapasztalat, az intuíció és a helyzetérzék mindig is edzői feladat marad.

... Neuer visszatéréséről: Talán 20 millióból egy játékos képes erre. Nem lehet eléggé magasra értékelni. Hogy ennyire stabil volt végig a rehabon, még a visszaesések ellenére is. Minden orvos, rehabilitációs edző és fizioterapeuta, aki kezelte, a legnagyobb dicséretet érdemli. Amit Manu véghezvitt, azt nem lehet eléggé dicsérni. Ez egyedülálló. Nagy ajándék, hogy így élhettük meg őt. Ez az egész egy nagyszerű jutalom számára. A kapusteljesítménye, a kisugárzása és a várakozása egyedülálló. Az, ahogyan eljutott oda, több mint lenyűgöző, és a legnagyobb tiszteletet érdemli.

... a Bajnokok Ligája sorsolásról: Nem kívánunk semmit. Boldogok és büszkék vagyunk, hogy ott vagyunk a sorsoláson. Az volt az ambíciónk, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk. Megérdemeltük, hogy a negyeddöntőben legyünk. Most egy kis szerencsére van szükségünk. Természetesen vannak csapatok, amelyek talán egy kicsit jobban fekszenek neked, mint mások. Mostantól kezdve bármi lehetséges. Majd együtt nézzük meg. Ez egy sajtótájékoztató a Darmstadt meccsről. Majd megnézzük a stábbal együtt. Délután kettőkor már egyértelmű, hogy Darmstadtba megyünk. Teljesítenünk kell, hogy versenyben maradjunk és megfeleljünk a saját elvárásainknak.

... Leroy Sanéról, aki nem utazik el a válogatottal: Holnap teljesítenie kell és minden nap edzenie kell. Jól át kell hidalnunk neki ezt az időszakot, itt lesz velünk és edzeni fog. De holnap teljesítenie kell, ezen van minden hangsúly.

... a Darmstadt elleni mérkőzésről: A kiinduló helyzet egyértelmű, de nem szabad botlani. Nekünk van veszítenivalónk, a Darmstadtnak pedig mindent meg fog tenni. Ez a feladat, nem először csináljuk. A csapat teljesen így edzett, ami annak is köszönhető, hogy egyre nagyobb a konkurencia. Meggyőződésem, hogy megfelelő hozzáállással megyünk a meccsre. A Darmstadt kikapott a Lipcse ellen, de rengeteg lehetősége volt. Fel fogunk készülni rá, és megvan bennünk az ambíció, hogy az egyetlen helyes hozzáállással közelítsünk hozzá: Amikor felvesszük a mezt, akkor mindent beleadunk, és csak az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet