Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Halil Altintop : Az eddigi legnagyobb meccs következik

Valószínűleg ez az FC Bayern Campus történetének egyik legfontosabb összecsapása. Kedd - március 12 - 16:00: a német rekordbajnok U19-es csapata az Olympiakosz Pireuszt fogadja a klub történetének első Uefa Ifjúsági Liga-negyeddöntőjében.

A görög rekordbajnok ifjúsági csapata elleni rangos mérkőzés előtt az fcbayern.com Halil Altintoppal, az FC Bayern Campus sportigazgatójával beszélgetett a közelgő összecsapásról, az Olympiakosz erősségeiről és az Uefa Ifjúsági Liga jelentőségéről a német ifjúsági labdarúgás számára.

 Altintop úr, kedden az FC Bayern Campus történetének legnagyobb U19-es mérkőzése következik. Mennyire várja az Olympiakosz elleni összecsapást?

A Campuson mindenki nagyon várja ezt a mérkőzést. A csapatunk abszolút kiérdemelte ezt a negyeddöntőt azzal, hogy jól teljesített és meggyőző harciasságot mutatott. Különösen a Feyenoord elleni első félidő volt abszolút futballtörténelmi csúcspont. A Pireusz ellen még nagyobb lesz a közönség és a média érdeklődése. Sok srác számára minden bizonnyal ez lesz fiatal pályafutásuk eddigi legnagyobb meccse klubszinten.

Milyen ellenfélre és milyen játékra számítanak?

A Pireusz görög bajnokként a bajnoki úton kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. A kieséses szakaszban előbb az Inter Milant, majd az RC Lens-t verték büntetőkkel. Szóval erős idegzetű ellenfélre kell készülnünk. De egy technikailag jól felkészült és fizikailag erős csapatra is számítok, amely biztosan minden tudást megkövetel majd tőlünk. Egyszerűen 90 percig úgy kell futballoznunk, mint a Feyenoord elleni első félidőben, és ugyanolyan szenvedélyesen kell küzdenünk, mint a Rotterdam elleni 2:3 után. Akkor úgy vélem, jó esélyünk van arra, hogy megírjuk az idei sikertörténetünk következő fejezetét.

A negyeddöntőbe jutás már történelmi siker volt a Campus számára. Mit jelentene a négyes döntő elérése Nyonban?

Az FC Bayern fiataljai számára mindenképpen nagy siker lenne. Az egész német futball számára is felkiáltójel lenne, ha mi és talán a Mainz 05 is eljutna erre a tornára. De különösen a játékosok számára lenne rendkívül értékes a továbbjutás. Ezen a nemzetközi versenyen Európa legjobb csapatai ellen minden egyes mérkőzésen hihetetlenül sokat tanulnak, és fontos tapasztalatokat szereznek a későbbi karrierjükhöz. Számunkra pedig erről szól az egész: a lehető legjobban szeretnénk a tehetséges játékosainkat népszerűsíteni és kihívások elé állítani, hogy minél több játékost fejlesszünk a profi futball számára.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet