Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

"Dolgozunk a védelmi rendszerünkön"

Leon Goretzka és Serge Gnabry számos mérkőzést játszott az FC Bayern Münchenben Julian Nagelsmann alatt. Most az új szövetségi kapitány első hazai mérkőzésén, Törökország ellen csatlakoznak a válogatotthoz.

Három nappal az összecsapás előtt a két válogatott játékos beszétl Nagelsmannról és edzői csapatról, a jelenlegi formájukról és a kudarcok kezeléséről.

Leon Goretzka ...

... a Törökország elleni mérkőzéssel kapcsolatos várakozásokról: Nagyszerű mérkőzésre számítok, az Olimpiai Stadionban teltház lesz. Mindig rendkívül lenyűgöző, ahogy a török szurkolók támogatják a csapatukat, a stadion gyorsan katlanná változik. Remélem, hogy a futball kihasználja ezt az erőt és egy igazi futballünnepet csináljunk.

... az optimizmus szellemének megteremtése: Ezt akarjuk, de ez elsősorban a vonzó és sikeres futballon keresztül működik. Az optimizmus szellemének pedig ennek a következménye kell, hogy legyen.

... a válogatottban betöltött lehetséges kihívói szerepéről: Nem olyan fontos, hogy milyen szerepkörben vagy. Jó csapatunk van, és a verseny a válogatottban mindig rendkívül kemény. Fontos, hogy mindenki teljesítsen. Vannak olyan tulajdonságaim, amelyekkel segíthetem a csapatot. Julianon múlik, hogy mikor tudom ezt kamatoztatni.

... a kézsérüléséről: Jól érzem magam. A kezem eddig rendben van. Sínnel játszom, így elég jól illeszkedik, még ha egy kicsit nehézkes is. Nem tekintettem a sérülésemet visszaesésnek. Elégedett vagyok azzal, ahogy eddig a szezonom alakult.

...a szövetségi kapitány taktikájáról: Julian nagyon sokoldalú, ami a taktikai irányelveit illeti. Nem lehet egy az egyben összehasonlítani a válogatott taktikáját a Bayernével. Az első néhány edzésen érintettük, hogy miről is van szó. Még mindig túl könnyű gólt lőni ellenünk. Ez a védekezési rendszerünkkel függ össze, amin jelenleg dolgozunk. A védelem a siker kulcsa, különösen a tornákon.

... az úgynevezett "95-ös generáció"-ról: Nagyon sikeresek voltunk a korosztályunkkal, különösen az ifjúsági csapatoknál, és sok U-tornát nyertünk. A Confed. kupát leszámítva a szenior csapattal nem voltunk ilyen sikeresek. Ez mindannyiunkat megvisel. Ezért vagyunk még motiváltabbak. Mindent meg fogunk tenni, hogy ezt helyrehozzuk.

... Manuel Neuer-ről: Nagyon örülünk, hogy Manu visszatért a súlyos sérülése után. Ezt nem lehet természetesnek venni, és nem lehet eléggé megbecsülni, hogy milyen keményen végig csinálta a rehabilitációját. De a válogatottban jelenleg is van egy kiváló kapusunk Marc-André ter Stegen személyében. Végül is a teljesítmény elve dönti el, hogy ki játszik.

Serge Gnabry ...

... az eddigi szezonjáról: Természetesen egy kicsit többet vártam eddig. A korábbi szezonokhoz képest le vagyok maradva a hatékonyság tekintetében, és még nem igazán jött meg a ritmus - részben a sérülésem miatt. De előre tekintek, és továbbra is igyekszem a legjobbat kihozni magamból és a korábbi formámra építeni.

... Julian Nagelsmann a Bayernnél és a válogatottnál: Volt már olyan helyzet, hogy egy Bayern-edző válogatott edző lett. Ilyenkor egy kicsit jobban megismerik egymást. Mindkét fél gyakran tudja, hogy mit csinál a másik. Julian ugyanaz, mint aki a Bayernnél volt: még mindig ugyanaz a fickó, ugyanazokkal az elvekkel. Az biztos, hogy más a helyzet, amikor nem tudsz minden nap ismételgetni dolgokat. Motivált, és jó vele dolgozni.

... Sandro Wagner segédedzőről: Mindenekelőtt meglepő, hogy Sandro ezt az utat választotta. Néhány évvel ezelőtt még együtt játszottunk. A játékosból edzővé válás elég vicces számunkra. De nagyon nyitott, motivált és komolyan veszi azt, amit csinál. Úgy gondolom, hogy jó kombóval rendelkezünk az edzői csapatban.

... az új "FUSSBALLLIEBE" EB labdáról: A labda jól repül. Különösen akkor, amikor támadó játékosként lősz. Valószínűleg jó Európa-bajnoki torna lesz.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet