Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Sajtóbeszélgetés Thomas Tuchellel az 1. FC Köln elleni hazai mérkőzés előtt

A mai mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a hétvégi fordulóról, ami a bajnoki címről is dönthet: Nem fogom megnézni a vasárnapi Leverkusen meccset. Az Arsenalt fogom nézni.

... a keretről: Manuel Neuert megnézzük, hogy játszhat e. Aleksandar Pavlović kaphat néhány percet. Leroy Sanénak voltak panaszai, nagyon húzós lesz a holnapi nap.

... a rotációról az Arsenal elleni visszavágó előtt: Több napunk van a Köln és az Arsenal között. De az elképzelés az, hogy más játékosokat is bevetünk, és néhány változtatást eszközölünk. Ha rotálunk, az inkább azért van, hogy a játékosoknak megadjuk a ritmust a szerdai meccsre, nem pedig azért, hogy pihentessük őket.

... Leroy Sané: Arról van szó, hogy mennyi fájdalmat bír elviselni. Mindent arra hegyeztünk ki, hogy az Arsenallal játszhasson. Ott fontos tényező volt, és nagyszerű meccset játszott. A terv az, hogy vasárnap vagy hétfőn visszatérhet. De ha játszik, akkor ismét reakciót fog kiváltani a szeméremcsontjában, ami egyelőre sajnos így is marad.

... a közelmúltbeli izomsérülésekről: Nem tudom, hogy van-e ennek oka. De ez egész szezonban velünk volt. Vizsgáljuk az okát, de még nincs válaszunk. Serge Gnabry is szenvedett egy újabb izomsérülést, ami mindannyiunk számára visszaesés. Ez egy nagy tényező volt, és ez nem fog megállni. Nem a stressz a tényező, hozzászoktunk, hogy sokat játszunk. Nagyszerű fizioterápiánk és orvosi részlegünk van, magasan képzett emberekkel, és mindenki a legjobban végzi a dolgát.

... Alexander Nübel szerződéshosszabbításáról: Manuel Neuerrel bármit el lehet képzelni. Ha egészséges marad, ő egy kivételes kapus. Alex Nübel kiemelkedően jól teljesít, nagyon örülök neki. Ő egy remek fickó. De mindig azt mondta, hogy amíg Manu ott van, addig nem lát esélyt itt. A Stuttgartba való kölcsönadása telitalálat volt. Most jó, ha ott marad, talán még Bajnokok Ligája futballt is játszhat. Ebben a felállásban csak győztesek vannak.

... a felállásról: Fontos, hogy mindkét középső védő együtt maradjon. De Matthijs de Ligtnek és Eric Diernek nincs szüksége a mai meccsre ahhoz, hogy készen álljon szerdára. Lehet, hogy ma játszanak, vagy adunk még egy esélyt Dayot Upamecanónak és Minjae Kimnek, hogy fittek maradjanak.

... ismét Sanéról: Világos, hogy milyen fegyverekkel és tehetséggel rendelkezik a fiú. De október óta várunk arra, hogy szerezzen egy versenykörülmények között szerzett gólt. Kiválóan kezdte a szezont, de egy kicsit lelassult. Az Arsenal elleni első mérkőzés előtt óriásiak voltak az elvárások, és ő teljesített. Azt várjuk tőle, hogy továbbra is hajtani fog és akkor kulcsjátékos lesz számunkra.

... a balhátvéd poszt betöltéséről: Van néhány lehetőségünk. Vagy Raphaël Guerreiroval megyünk egy az egyben, de Noussair Mazraoui is játszott már ott Marokkóban. Nem tudom, hogy bármelyikük is képes lesz-e 90 percet játszani a Köln ellen, de mindkettőjüknek meccsperceket adunk, hogy felkészüljenek a szerdai meccsre.

... a szombati cseréiről: Löw Zsolt és Anthony Barry a kispadon ül, nekem pedig a lelátóról kell figyelnem. Ez nem ideális, de majd megoldjuk.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet