Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Késői egyenlítés: döntetlen a jubileumi mérkőzésen

A német válogatott az 1000. mérkőzését játszotta hétfőn, Ukrajna ellen. A teltházas brémai stadionban döntetlent játszott Hansi Flick csapata – az utolsó pillanatban tudtak egyenlíteni a vendégek ellen. A dfb.de gyűjtötte össze a mérkőzés utáni, önkritikus nyilatkozatokat.

Niclas Füllkrug szerezte meg a vezetést a németeknek a 6. percben, melyet Viktor Cigankov (19') valamint Antonio Rüdiger (23') öngólja követett. Cigankov a 2. félidőben (56’) még egy góllal tudta növelni Ukrajna előnyét, majd Kai Havertz (83.) tudott szépíteni, a végén pedig Joshua Kimmich (90.+1) büntetőjével egyenlített Németország.

Hansi Flick: A játék megmutatja a csapat jelenlegi állapotát. Jól kezdtünk, korán vezetést szereztünk, ott voltak a szurkolók, majd egyéni hibákat követtünk el, melyek gólhoz vezettek. A koordináció a játékosok közt nem volt megfelelő, ezen kell dolgoznunk kell. Tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat. Fontos, hogy a csapat jó mentalitást mutatott, de foglalkoznunk kell azokkal a dolgokkal, amelyeket jobban kell csinálnunk. Helyzeteket alakítottunk ki, de nem éltünk velük. Végső soron a pozitív dolgokat kell magunkkal vinnünk.

Joshua Kimmich: Egész jól kezdtük a meccset. Jól indult, korán megszereztük a vezetést, aztán két hülye gólt kaptunk. Az 1:3 is egy hiba miatt következett be. Pontosan ezeket a dolgokat kell elkerülnünk. A végén szerencsére a 2 góllal ki tudtunk valamit hozni a mérkőzésből.

Kevin Trapp: Bosszantó, mert két gólt könnyű hibák miatt kaptunk. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk, de a hibáink megbüntettek minket.

Jonas Hofmann: Hagytuk, hogy a szükségtelen gólok kizökkentsenek minket. Nyerni akartunk, de a körülményeket nézve a 3:3 szép eredmény.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet