Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Thomas Tuchel az Union Berlin elleni idegenbeli meccs előtt: Leroy Sanét valószínűleg nem visszük magunkkal

A mai mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... az edzőkérdésről: Megállapodásom van a klubbal. Ezt közöltük is, és ehhez tartjuk magunkat.

... az Union elleni mérkőzésről: Az Union kevés labdabirtoklással játszik, mélyen fognak védekezni, és gyakran nálunk lesz a labda. Ez megnehezíti a dolgunkat, nehezebb mintha kontrázni tudnánk. De egyre jobban kell dominálnunk a játékot. A mostanában játszott csúcsmeccseinken pragmatikusabban közelítettük meg a dolgokat. Az Union nem fog olyan dominánsan játszani, mint az Arsenal. De így is lesz lehetőségünk a váltásra. Éhesnek kell lennünk, hogy megszerezzük a labdát. Ez összetett feladat lesz.

... az Arsenal-meccs utáni hangulatról: Holnap bizonyítani akarjuk a jó formánkat. Meg kell ünnepelni az olyan pillanatokat, mint az Arsenal elleni. A naptár tele van, most jön a következő idegenbeli túra. De az érzelmek egy ilyen meccs után különlegesek, ez nem magától értetődő. A csapat képes volt élvezni a pillanatot. Nem tudom, hogy ez a kezdő jel-e, de ez már nagyon késő a Bundesligában. Szakszerűen fogunk felkészülni. Az a feladat, hogy mentálisan felkészüljünk, és holnap vállalni tudjuk a játékot. Még van egy kis út előttünk. A Bundesliga szezon még nem ért véget.

... Julian Nagelsmann szerződéshosszabbításáról: Számítottam rá, amikor Rudi Völler is meghosszabbította a szerződését. Kívülről az az érzésem, hogy ez egy működő duó. Ez folytonosságot és remélhetőleg lendületet ad a válogatottnak az Európa-bajnokságra.

... a keretről: Serge Gnabryval versenyfutás lesz az idővel a Real Madrid elleni mérkőzés előtt. Leroy Sanéval versenyfutás lesz az idővel a Frankfurt és a Real előtt. Valószínűleg nem fogjuk őt magunkkal vinni Berlinbe, ez nagyon valószínűtlen. Van még fájdalmunk, de ma délután leülünk a fizioterapeutákkal és a játékosokkal, és megnézzük, ki az, aki tényleg fájdalommentes. Azért utazunk Berlinbe, hogy harcoljunk, küzdjünk és három pontot szerezzünk.

... az FC Bayernnél végzett munkájáról: Ez az a struktúra, amely a németországi kluboknál kialakult. Arra kell koncentrálnod, amit befolyásolni tudsz. Az edzői csapatodra, a játékosaidra. Kívülről kialakult a keret, ezzel kell foglalkoznod. Ennek ellenére meg kell ragadnod a szabadságot, hogy döntéseket hozhass.

... Thomas Müllerről: Remélem, hogy a kapcsolatunk olyan jó, hogy ezt kibírja. Egyikünknek sem tetszik a helyzet, ez egyértelmű. Neki azért nem, mert nem játszott, nekem pedig azért nem, mert el kell mondanom neki. Ez egy sportszakmai döntés volt, és nem a sportszakmai státuszának leértékelése. Elég profi ahhoz, hogy ezt a helyén kezelje. Az edzéseken rálép a gázra, és továbbra is élvezi, hogy a pályán van".

... Nenad Bjelica és Leroy Sané esete az első mérkőzésen: Tényleg, ez csak most jutott eszembe. Örülök a kollégámnak, hogy nem lett következménye. Gyorsan rendezte a dolgot, és ez egy egyszeri incidens volt. Stabilizálódott alatta a csapat és egy lépést tettek előre.

... még egyszer az Arsenalról: Fergeteges volt a hangulat az öltözőben. Ezek a legjobb pillanatok, amikor ennyi öröm van. Utána leültem és lazítottam az edzői csapattal és a barátokkal. Utána felébredni jó érzéssel tölt el, még akkor is, ha rövid volt az éjszaka. Mert másnap reggel ismét edzés volt.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet