Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Nagelsmann: Szeretném, ha mi lennénk a jobb csapat

Németország ma este 20:45-kor Ausztria válogatottja ellen játszik Bécsben.

Az idei utolsó válogatott mérkőzés előtt Julian Nagelsmann állt a sajtó rendelkezésére.

Nagelsmann ...

... az ellenfélről: Szeretném, ha mi lennénk a jobb csapat és sikerülne győzelemmel búcsúztatnunk az idei esztendőt. Ausztriának rengeteg játékosa van, aki a Bundesligában vagy valamelyik nagy európai top bajnokságban futballozik. Nagyszerű csapatuk van, nagyon jól védekeznek, és nagyon jók a labdaszerzésben is. Ralf Ragnick személyében egy olyan edzőjük ül a kispadon, akinek világos elképzelései vannak erről a játékról. Nagyszerű selejtező sorozatot produkáltak, éppen ezért nagyon nehéz ellenfél ellen lépünk pályára. Ausztria óriási fejlődést mutatott az elmúlt években, és teljes mértékben felzárkóztak Európa élmezőnyéhez.

... Havertz-ről mint balhátvédről: Ez nem számított túl nagy kísérletezésnek. Kai nem klasszikus védőt játszott, és amúgy is folyamatosan változtattunk a helyezkedésünkön annak megfelelően, hogy melyik csapat birtokolta a labdát. Nagyon csodálkoztam azon a kritikákon, amivel őt illeték, hiszen párharcai nagyrészét megnyerte és nagyon stabil volt. A sebességét pedig tudta kamatoztatni a kontra támadások során. Természetesen, ha egészséges mindenképpen egy opciónak számít, de másokat is szeretnék megnézni ezen a poszton.

... a szünetről: A válogatott mérkőzések után rengeteg játékos számára következnek sorsdöntő találkozók. Az a legfontosabb, hogy megfelelő hangulatban távozzanak tőlünk.

... az EB sorsolásról: Mint minden sorsolása kapcsán, itt sincs saját kezünkben a sorsunk. Viszont azt már látom, hogy bizonyos csapatok nem kerülhetnek a mi csoportunkba. Az a legfontosabb, hogy minden ellenfélre megfelelő módon fel tudjunk készülni. Ez természetesen majd nagyban függ attól is, hogy az adott csapat milyen stílust képvisel. A sorsolást követően megfelelő módon fel fogunk készülni az ellenfeleinkre.

... a szurkolói reakciókról: Mindig fairnek kell maradni. Még a Bundesligában is jóleső érzés, ha nem az ellenféllel foglalkozol, hanem a saját csapatodat buzdítod. Meggyőződésem, hogy a szurkolók támogatnak minket. Szeretnénk eufórikus élményeket okozni nekik.

... az ellenfél edzőjéről: Sokat találkoztam Ralf Ragnickkal a Hoffenhem és a Leipzig csapatánál is. Ralf egyike azoknak, akik szinte mindig hittek bennem, és már nagyon korán jó tanácsokkal látott el. Ő egy olyan ember aki mindig bátorítja és kihívás elé állítja a fiatal játékosokat, ezt anno velem is megtette. Jó kapcsolatot ápolunk egészen a mai napig is. Élvezi minden percét annak, hogy edző lehet. Nagyon ambiciózus és biztos vagyok benne, hogy ellenünk is nyerni akar.

... a nyomásról: Ez abban az esetben jó mind a játékosoknak mind pedig az edzőnek, ha sikerül mérkőzéseket nyerni. Soha nincs értelme mindent feketének vagy fehérnek látni. Ha ismerik Ralfot vagy engem, akkor tudhatják, hogy néha túlságosan is őszinték vagyunk. Szeretném a nyilvánosság számára is elmondani a valós véleményem. De nem akarok mindent sötétnek látni, mert attól semmi nem lesz jobb.

 

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: dfb

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet