Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Sajtótájékoztató az FC Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt

A holnapi Bajnokok Ligája mérkőzés előtt Harry Kane és Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Harry Kane ...

... a Bajnokok Ligájáról: Sok tapasztalatunk van az olyan játékosokkal, akik már játszottak nagy meccseken. A Bajnokok Ligájában jobban szerepeltünk ebben a szezonban, mint a Bundesligában. Itt az ideje, hogy emeljük a szintet. Fantasztikus hangulat lesz az arénában. Nagyon hiszünk magunkban, hogy holnap meg tudjuk csinálni.

... az eddigi szezonról és a visszavágóra való összpontosításról: Ez egy csalódást keltő szezon volt számunkra a bajnokságban. Gratulálok a Leverkusennek ahhoz, amit elértek. Mi nem értük el azt a szintünket amire képesek lettünk volna. A Bajnokok Ligájában jobban teljesítettünk. Segíteni akarom a csapatot, akár a Bajnokok Ligájában, akár a bajnokságban. Holnap itthon nagy lehetőségünk lesz továbblépni. Valami különlegeset akarunk elérni. Én személy szerint segíteni akarom a csapatot és gólokat akarok lőni.

... a Tottenham 2019-es utolsó nagy szerepléséről: Természetesen motivál, ha már voltál döntőben. Megvan a lehetőségünk, ez egy nagyszerű lehetőség számunkra. Ha sikerül ez a lépés, akkor már csak néhány lépés a Wembley. A teljes koncentráció a holnapra összpontosul, holnap szeretném megmutatni a teljesítményemet.

... a személyes teljesítményéről: Bárhol is vagyok, az emberek csúcsformát várnak tőlem, és azt, hogy a vezetői kvalitásaimat hozzam. Mindig igyekszem megmutatni a teljesítményemet és holnap is segíteni akarom a csapatot. Készen állunk.

... Bundesliga vs. Premier League: A Bundesliga nagyszerű tapasztalat számomra. A Leverkusen fantasztikus szezont játszott, Európában is. Nagyon erős klubok vannak itt. Igyekszem minden meccsen a legjobb teljesítményt nyújtani. A célunk az, hogy megőrizzük második helyünket a Bundesligában. Összességében nagyon élvezem, hogy a Bundesligában játszhatok.

... az első londoni meccsről: Le kell vonnunk a tanulságokat az első szakaszból. Az első mérkőzésen nagyon jól védekeztünk, és megnehezítettük számukra a helyzetkihasználást. Holnap a saját szurkolóink előtt fogunk játszani. A szurkolóink energiájával még jobban fogunk játszani és a labdabirtoklásban is jobbak leszünk. Szeretnénk lehetőségeket kialakítani, de azt is tudjuk, hogy veszélyben vagyunk. Le akarjuk vonni a tanulságokat az első mérkőzésből.

...az Arsenal elleni esélyeiről: Kicsit túl van lihegve. Ezek mindig különleges meccsek voltak a Premier League-ben. De én csak a holnapi meccsre koncentrálok.

... a közelmúlt számos sérüléséről: Sok a sérülés. A futballban általában is sok a sérülés. Mindig meg kell találni a megoldást. A szezon hosszú, nagyon keményen edzünk, a menetrend nagyon szoros. Mindig szeretnénk megoldást találni, de mindig kell egy kis szerencse is.

... Kingsley Coman és Serge Gnabry távollétéről: Csalódást jelent King és Serge számára. Volt már néhány sérülésük, nem könnyű látni a csapattársakat, amikor nem lehetnek ott. De nem számít, hogy holnap kivel állunk fel. Bárki is játszott, mindig hatással volt ránk. Volt néhány sérülésgondunk, de nagyszerűen helytálltunk. Nem számít, hogy ki kezd. Koncentráltak vagyunk és mindent beleadunk. A sérült játékosokért is küzdünk, és reméljük, hogy gyorsan visszatérnek.

... arról, hogy ez az utolsó esély a címnyerésre: Minden játékos, minden klub címeket akar nyerni, ez a cél minden szezonban. Minden szezonban megpróbálsz fejlődni, közösséget teremteni. Természetesen az emberek elvárják tőlünk, hogy címeket nyerjünk. Még mindig megvan az esélyünk arra, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. A motiváció nagyszerű.

... az edzőkeresésről: Thomas Tuchel a szezon végéig itt van, erre koncentrálunk. A klub arra összpontosít, hogy megtalálja a legjobb megoldást a jövőre nézve. Holnap egy nagy meccs vár ránk, és nagyon koncentráltak és összeszedettek vagyunk.

... az Arsenallal való rivalizálásról: Az Arsenal elleni mérkőzés mindig is a szezon egyik legnagyobb meccse volt a Tottenham számára. Nem veszíted el ezt a tüzet, mindig bizonyítani akarsz. Természetesen holnap a Bayern Münchennél is szeretnék különbséget tenni. Csak segíteni akarok a Bayernnek a továbbjutásban az Arsenal ellen.

Thomas Tuchel ...

... a keretről: Manuel Neuer és Leroy Sané játszhat. A Serge és King helyzete miatt Leroy valószínűleg a lehető leghosszabb ideig kénytelen lesz a fogát csikorgatni.

... arról, hogy mi a terv holnap: Ismét mindenre szükségünk van. Ugyanolyan elkötelezettségre, szenvedélyre és taktikai fegyelemre van szükségünk, mint az első mérkőzésen. A kiinduló helyzet teljesen egyértelmű, a győztes továbbjut, mindenképpen meg akarjuk nyerni a meccset. Reméljük, hogy ezúttal is ugyanolyan hangulat lesz, mint az első mérkőzésen. Különösen a mi helyzetünkben rendkívül fontos, hogy minden szurkoló szurkolói hajlandósággal és lelkesedéssel érkezzen. Szükségünk van erre a támogatásra, hogy képesek legyünk az extra százalékot nyújtani, mert ez kell ahhoz, hogy győzni tudjunk az Arsenal ellen.

... a Bajnokok Ligájában szerzett tapasztalatokról: Van egy kis előnyünk, ha megnézzük a tapasztalatunkat ebben a versenyben. De ahhoz, hogy ezt döntő előnnyé alakítsuk, csúcsteljesítményre van szükségünk. Nem magától értetődő dolog elődöntőbe jutni. Egy meccsünk van arra, hogy megtegyük a következő nagy lépést ebben a csodálatos versenyben. Eltökéltek vagyunk, hogy mindent letegyünk az asztalra. Ha a tapasztalat megadja nekünk azt az öt százalékot, akkor boldogok leszünk. De ezt meg kell mutatnunk. A verseny nagyon kiélezett lesz.

... a balhátvéd pozíciójáról: A balhátvéd pozíciót vizsgáljuk. Egy nappal több időnk van a felkészülésre, mint az első mérkőzés előtt. Ez jó nekünk. Aztán Noussair Mazraouival is beszélnem kell majd, ő mostanában fizikailag nagyon jó formában van. A végső döntéseket ma este hozzuk meg.

... Aleksandar Pavlovićról: Aleksnak a Darmstadt-meccs óta nincs ritmusa, és ez látszott az erején is. Van egy tendencia, hogy ő a csapatban van. De egyelőre semmi akadálya annak, hogy az első mérkőzés két hatosát bent hagyjuk.

... az ellenfélről: Úgy gondolom, Bukayo Sakával és Martin Ødegaarddal mindig egy kicsit jobboldali a csapat, legalábbis a támadás elején. Megpróbálnak ott túlterhelést létrehozni, hogy átjussanak, vagy gyors váltást játszanak. A vasárnapi bajnoki meccsből nem tanultunk semmi újat. Nagyon rugalmas az egész, az átmenetek nagyon gördülékenyek. A legtöbbször minden megtörténik, ez nem egy olyan csapat, amelyik egy formációra van rögzítve. Sok az automatizmus, de nagyon szabad szekvenciát is fel lehet ismerni. Az első mérkőzésen nagyon figyelmesen játszottunk. Nagyon vonzó stílust játszanak. A legmagasabb szinten játszanak. Az első mérkőzésen jól teljesítettünk, de még csak félidő van. Ismét mindenre szükségünk van, és reméljük, hogy a hazai meccsen megszerezzük az extra pontokat.

... Matthijs de Ligtről: Matthijs sosem volt négyes számú játékos. Ez mindig az időzítésről szól. Már egy ideje úgy állunk, hogy négy egészséges középhátvédünk van. Mindig is bíztunk benne, ahogy most is bízunk Minjae Kimben és Dayot Upamecanóban. Holnap Matthijsra és csúcsformára van szükségünk.

... a nyomásról, hogy tovább kell jutni: Az, hogy fejlődni kell, rossz szó. Figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az Arsenal ellen játszunk. Ez egy 50:50 arányú mérkőzés. Hosszú idő után szeretnénk újra elődöntőbe jutni, és aztán végig menni. Természetesen egy Bajnokok Ligája-győzelem minden klub számára minden szezont megédesít. Természetesen a bajnokságban és a kupában is alulteljesítettünk. De ez nem kellett ahhoz, hogy holnap teljesen motiváltak legyünk. A végsőkig kell hajtanunk magunkat, és szükségünk van minden nézőre, aki hajlandó velünk együtt küzdeni, hogy együtt vegyük ezt a nagy akadályt. Úgy érezzük, készen állunk, van még egy edzésünk, és holnap mindent megteszünk, amit csak tudunk.

... a keret helyzetről: Az egész szezonban csak egy olyan meccs volt, amikor a csapatból egy játékosnak azt kellett mondanunk, hogy nincs a keretben. Természetesen ez hatással van és szerepet játszik a szezon menetében. A londoni első mérkőzésre Serge és King személyében ismét két szélsőt is elvesztettünk. Nem igazán volt természetes verseny.

... a Bundesliga vs. Premier League összecsapásról: Természetesen szeretnénk segíteni a Bundesligának, hogy megszerezze az ötödik Bajnokok Ligája-helyét. Megvan az esélyünk a továbbjutásra. Nagyon kemény lesz. A Premier League a világ legkeményebb bajnoksága. Versenyképesek akarunk lenni, hogy a Bajnokok Ligája-címért harcolhassunk. Holnap a Premier League egyik legerősebb csapata ellen játszunk. Bizonyítanunk kell, és már nagyon várjuk az összecsapást. Ez nem Bundesliga kontra Premier League, hanem Bayern kontra Arsenal. Mindent megteszünk, hogy a mi oldalunkra állítsuk a mérkőzést.

... a mérkőzés előtti rituálékról: Minél nagyobb a feszültség, annál inkább hagyjuk, hogy a játékosok folytassák a rituálékat. De persze ez egy speciális kezdő pozíció, változik a motiváció. Volt egy plusz napunk a felkészülésre. Ezt használjuk ki. Egy különleges mérkőzés automatikusan különleges energiát és feszültséget hoz. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet