Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Tillman: Heti szintű kapcsolatban állok a Bayernnel

München, majd Glasgow most pedig Eindhoven - ez Malik Tillman eddigi karrierje.

A Bayern München kölcsönjátékosa egy interjúban beszélt jelenlegi helyzetéről és a jövőt érintő kérdésekről is.

Kiheverte már a január 21-i sokkot?

Mire gondolsz? A kupakiesésre?

Nem! 17 győzelmet követően a holland pontvadászatban ezen a napon csak egy 1-1-es döntetlenre futotta az Utrecht ellen. Csalódás…

Ja, értem… Igen teljesen más volt az elképzelésünk.

Gondolom óriási volt a csalódás.

El sem tudod képzelni! Igazi pánik hangulat. A viccet félretéve, az utóbbi időben nem hiszem, hogy sok okunk lenne szomorkodni.

Vegyük komolyra a témát. Meg tudnád mondani, hogyan lehetséges az, hogy egy csapat fél éven keresztül az összes meccsét megnyeri?

Az edző nagyszerűen felkészített minket az ellenfelekből, és kiválóan sikerült a felkészülés. Ezt követően már csak rajtunk múlik, hogy a megfelelő teljesítményt tudjuk kivinni a pályára. Nem mondom, hogy minden egyes meccsen mi voltunk a jobbak, azonban a mérkőzések jelentős részén igen.

Miért megy minden ennyire jól a PSV-nél?

Remek a hangulat. Csapatként működünk és nagyon összetartunk. Egyszerűen csak mindenki élvezi azt, hogy itt lehet. Minden egyes meccsen felszabadultan játszunk, de szerintem ezt látni is lehet. Azt kell, hogy mondjam nagyon szórakoztatóak a meccseink.

Peter Bosz-t egy remek kezdés után gyorsan menesztették is Dortmundból, mondván túlságosan is ragaszkodik a 4-3-3-as felálláshoz. Mi erről a véleményed?

Rendkívül nyugodt személyiség, mondjuk ez a mostani formánk tükrében nem túl meglepő (nevet). Pontos tervei vannak, és mi igyekszünk ezeknek megfelelni.

Egészen pontosan mi ez a terv?

Intenzív mozgás labdával és anélkül is. Sokat kell járatnunk a labdát és gyorsan. Törekednünk kell arra, hogy mindenkinek a jobbik lábára adjuk a labdát.

Azt, hogy kinek melyik a jobb lába honnan tudja? Extra gyakorlás, vagy otthon megtanulta?

Ez mindig az ellenfél helyezkedésétől függ. Edzésen számtalan passz formációt kipróbálunk, de sok a visszatérő elem, pl. hat a kettő ellen.

Bosz volt az, aki miatt elhagytad nyáron a Bayern Münchent?

Többek között. Először a vezetőkkel beszéltem. Ők egy nagyszerű lehetőséget vázoltak fel előttem. Aztán az edző megfogalmazta az elvárásait felém, elmondta, hogy kiváló játékos vagyok, de eddig még ezt nem volt lehetőségem bebizonyítani. Majd elmondta, hogy biztos benne, hogy a segítségemre tud lenni annak érdekében, hogy a következő lépést megtegyem.

Korábban 2026-ig szerződést hosszabbítottál Münchenben, így kölcsönben kerültél a PSV-hez vételi opcióval - hasonlóan a tavalyi évhez, amikor a Rangers csapatát erősítetted. Volt olyan opció, hogy Münchenben maradsz?

Számomra a játékpercek a legfontosabbak. Magas szinten akarok játszani, és annyit amennyit csak lehet. Nem tudom, hogy erre Münchenben lett volna-e reális esélyem. Fogalmazzunk úgy: Eindhovenben erre, jóval nagyobb esély kínélkozott.

Beszéltél korábban Thomas Tuchellel erről?

Nem, vele nem. De erre nem is volt szükség, hiszen mindenki tisztában volt a helyzetemmel. Marco Neppével korábban sokat beszéltem erről.

Időnként azért kapsz visszajelzéseket Münchenből?

Természetesen! Heti szinten beszélek Richard Kitzbichlerrel, jelenleg most ő felel a kölcsönjátékosokért. Nemrég járt Eindhovenben is, és a Dortmund elleni mérkőzésen is visszatér. Nagyszerű beszélgetéseket folytatunk.

 

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: kicker

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet