Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Thomas Tuchel: Nem volt megérdemelt a vereség

Öt gól, két megszakítás és egy sárga lap - egy eseménydús mérkőzés után az FC Bayern végül vesztesként hagyta el a pályát a 2:3-as (1:2-es) gólaránnyal zárult bochumi mérkőzésen.

Jan-Christian Dreesen: Az első 20 percben jól kezdtünk. Az 1:0 után Harry Kane nagyszerű lehetőségével volt esélyünk arra, hogy eggyel jobbak legyünk. A játékmegszakítás aztán teljesen kizökkentett minket a ritmusból - és aztán a szerencsétlenség elvitte az egész meccset a maga útjára. De tíz emberrel is nagyon küzdöttünk, akár ki si egyenlíthettünk volna, volt néhány nagy lehetőségünk. A meccset mindenképpen meg lehetett volna fordítani, de végül a mentalitás ma győzött a minőség felett, így a Bochum megérdemelten nyert.

Thomas Tuchel: Nem hiszem, hogy a mai vereség igazságos volt. Sok minden ellenünk volt. Öt-hat nagyszerű lehetőségünk volt, és uraltuk a mérkőzést. A semmiből kerültünk hátrányba, de a végéig nem hagytuk abba a kemény próbálkozást. Sokáig emberhátrányban játszottunk. Úgy érzem, ez a vereség más volt, mint az előző kettő, nem volt megérdemelt. Minden, ami elromolhatott, az ma elromlott. A szünet után talán egy kicsit elvesztettük a ritmust és a Bochum ezt kihasználva felrázta magát. Összességében ma másképp teljesítettünk, mint Leverkusenben és Rómában. Soha nem vesztettük el a hitünket.

Manuel Neuer: Mi irányítottuk a mérkőzést, és kezdetben nagy lehetőségekkel nyomás alá helyeztük őket. A szünetek után megtört a ritmusunk, de ez nem lehet kifogás. Mindig kaphatsz ellened büntetőt, mindig vannak szűk helyzetek a mezőnyben. Hosszú szakaszokon keresztül jól teljesítettünk, és ezt meg kell jutalmaznunk. De nem engedhetjük meg magunknak, hogy így szétessünk és három gólt kapjunk Bochumban. Ez nem az FC Bayern.

Leon Goretzka: Olyan érzés, mint egy horrorfilm, amelynek nem akar vége szakadni. Jelenleg minden csak ellenünk megy. Hihetetlenül furcsa érzés. Vissza tudunk tekinteni és elmondhatjuk, hogy jól kezdtük a meccset. És így is van. De most hülyén érzi magát az ember, ha az első félórára szorítkozik. A végén újra mindent megpróbáltunk. Mindent megpróbáltunk, hogy megszerezzük az egyenlítő gólt. Nehéz magyarázatot találni. A végén egyéni hibákat is elkövettünk. Egyszerűen túl sok volt belőlük az elmúlt hetekben.

Így látta az ellenfél

Thomas Letsch (edző, VfL Bochum): Most már 25 pontunk van. A tegnapi játéknap olyan volt, hogy egy-két riválisunk is pontot gyűjtött. Ezért jó, hogy ma begyűjtöttük a három pontot. És ha ez sikerül a Bayern ellen, amely egy nagyon minőségi csapat, akkor nem lehet, hogy mindent rosszul csináltunk. Az is lehetett volna, hogy a végén kapunk egy harmadik gólt, és akkor megint azt mondanánk, hogy eladtuk a meccset. Leroy Sané és Mathys Tel még egy igazi lökést adott a Bayernnek.

Kevin Stöger (VfL Bochum): Hatalmas megkönnyebbülés. Tudtuk, hogy itthon pontot tudunk szerezni. Most már hármat szereztünk, és egész Bochum biztosan nagyon büszke erre a teljesítményre. A Bayernnek 1-0 után rögtön 2-0-ra volt esélye, és egy kicsit szerencsénk volt. A szünet után megmutattuk, hogyan tudunk itt futballozni. Már a meccs előtt is mondtam, hogy egyetlen ellenfél sem szeret idejönni.

Keven Schlotterbeck (VfL Bochum): Érdekes meccs volt: egy Ruhr-vidéki meccs tőlünk. Hihetetlenül szórakoztató volt. Bátrak voltunk és emberelőnyben védekeztünk. Nagyszerű játék volt tőlünk.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet