Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Megemlékezés Andreas Brehmeről

Az egész Bayern közösséget mélyen megrázta a tegnapi nap folyamán Andreas Brehmének - a klub egykori játékosának - hirtelen bekövetkezett halála. A német rekordbajnok együttérzését fejezte ki a hozzátartozók és a család irányába. Andreas Brehme 63 éves volt.

Herbert Hainer: Andreas Brehme halálhíre sokkolta az egész német labdarúgást. Történelmet írt, és örökre a mi 1990-es világbajnokunk marad. Földhözragadt ember volt, akire mindig lehetett számítani. Mindig a Bayern család tagja lesz. Őszinte részvétünk családjának, barátainak, hozzátartozóinak.

Uli Hoeneß: Elképesztően szomorú voltam a hír hallatán. Emlékét soha nem fogjuk elfelejteni, ő nem csak egy vb győztes gól szerzője; Andreas sokkal több ettől. Egy nagyszerű embert és egy kiváló barátot veszítettünk el a mai napon.

Karl-Heinz Rumennigge: Nagyon mélyen megrázott Andi Brehme halálhíre. Az 1986-os mexikói világbajnokságon csapattársak voltunk, nagyszerű ember volt, hűséges és megbízható. Életöröme mindenkire átragadt, ezért is fájdalmas nagyon, hogy 63 évesen itt hagyott minket.

Jan-Christian Dreesen: Andreas Brehme személyében egy igazi német labdarúgó hős távozott. A mai napig mindenki emlékezetében ott van, az 1990-es vb-n lőtt gólja, amikor egy jobbos lövéssel a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát. Gerd Rubenbauer a mérkőzés kommentátora akkor ezt mondta: 'Goycochea mindent tud, csak ezt a lövést megfogni nem.' Annak ellenére, hogy Hamburgban született, pályafutása végeztével is Münchenben maradt. Neki mindig is helye lesz a Bayern szurkolók szívében.

Andreas Berhme 1986-ban igazolt a Bayernhez, balhátvédként 80 mérkőzésen lépett pályára és ezen találkozókon 8 alkalommal volt eredményes. Megnyerte a német bajnokságot, és a szuperkupát is két alkalommal. 1988-ban Lothar Matthäussal együtt a Milán csapatához igazolt, ahol az olasz bajnokság és szuperkupa mellett az UEFA kupát is megnyerte. A labdarúgás történelemkönyvébe azonban az 1990-es római vb fináléban szerzett győztes góljával írta be magát. Később játszott még a Real Zaragoza csapatában, majd visszatért a Kaiserslautern együtteséhez, ahol 1998-ban ismételten bajnoki címet ünnepelhetett.

 

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet