Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Sajtótájékoztató a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt

A ma esti Bajnokok Ligája mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző és Joshua Kimmich nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... az Allianz Aréna hangulatáról: Tökéletes hangulatra van szükségünk. Már az Arsenal ellen is nagyszerű volt - most még jobbnak kell lennie. Szükségünk van arra is, hogy a nézők támogassanak minket, még azokban a pillanatokban is, amikor nehezebb a dolgunk. Maximális támogatásra van szükségünk, hogy átvészeljük azokat a fázisokat, amelyekben szenvednünk kell. A nézőkkel együtt olyan hangulatot kell teremtenünk, ami előnyt biztosít számunkra.

... a meccsről: Az elődöntő már egy kicsit olyan, mint a döntő. Az én megközelítésem az, hogy úgy álljunk fel, mint egy döntőben. Négy sérült játékos valószínűleg túl sok lenne összesen, ha tudjuk, hogy nem tudják végigjátszani. De vannak különböző sérülések. De nem azzal a háttérrel fogunk hozzáállni, hogy még van egy meccs hátra. Elszigetelten akarjuk lejátszani a meccset. Megvan a szabadságunk hozzá, ma mindent beleadunk, aztán majd meglátjuk.

El akarunk jutni a Wembleybe, és ott győzni akarunk. Készen állunk, nagy az önbizalmunk. Fontos volt, hogy legyőzzük az Arsenalt. Most a következő lépés a Real Madrid ellen következik. Versenyképesek akarunk lenni és eljutni a Wembleybe. Az estére kell koncentrálnunk és jól felkészültnek kell lennünk.

... arról, hogy korábban azt mondta, hogy kedveli a brazil játékosokat. Itt a Bayernnél most nincsenek, de a Realnál van Vini és Rodrygo. Mit gondol róluk: Mindketten jók, de egyben különbözőek is. Rodrygo sok döntő gólt lő, ezt tette a Chelsea-ben is. Vinicius gyakran van a baloldalon, ahonnan cselez, nagyon jól lő. Rodrygónak is hihetetlen tempója van, és időnként középcsatárként is játszik. Jó tapasztalataim vannak a brazil játékosokkal, ezért mondtam, hogy kedvelem őket.

... arról, hogy Uli Hoeneß ma ismét megszólalt, és azt mondta, hogy kitart a véleménye és a vele kapcsolatos kritikája mellett: Real Madrid. Itt csak Real Madrid van -mutat a fejére Tuchel. A téma lezárult. Nem kommentálom tovább.

... arról, hogy korábban már találkozott a Real Madriddal: A Chelsea-vel kétszer találkoztunk a Reallal, korábban a PSG-vel és a Dortmunddal is. A legszembetűnőbb különbség a legutóbbi, Chelsea-vel vívott meccshez képest, hogy Karim Benzema elment. Akkor ő volt a középpályás. Ezt a rendszerváltással pótolták. Sok megközelítés még mindig hasonló, de a játékmódjuk megváltozott, többek között Jude Bellingham révén, aki mindenhol játszik #10, #8, #6. De ott van még Kroos, Modric, Vinicius, szóval nem minden változott meg. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt.

... arról, hogy vajon az európai labdarúgás legnagyobb mérkőzése-e ez: Ez mindenképpen egy nagyon nagy és illusztris mérkőzés, amelyet mindannyian nagyon várunk. Ez egy méltó elődöntő a Bajnokok Ligájában. Nagy az izgalom. 

... arról, hogy megjósolta, hogy Serge Gnabry gólt fog lőni este: Meg fog történni. Nem tudom, honnan tudom, de meg fog történni.

... Bellinghamről: Jude egy kiváló játékos, aki fantasztikus fejlődésen ment keresztül. Ezt c.ak nagyszerű karakterrel lehet elérni. Mindenki, aki a Realnál játszik, a mez nyomásával játszik. Ő mindent úgy vállal, mintha nem is tudna mást. Ő egy kulcsjátékos. Megpróbálunk majd megoldásokat találni”

... a taktikáról: Taktikára és szerencsére van szükségünk. Jó keverékre, jó egyensúlyra van szükségünk. A játékosok tervet és elképzelést akarnak látni. Szabadságra is szükségük van. De szerencse is kell a játékhoz. Ha meg akarod verni a Realt, az egész csomagra szükséged van. 

... Carlo Ancelottiról: Amit Carlo játékosként és edzőként tett a futballért, az óriási. Ő egy legenda. De még mindig olyan udvarias és földhözragadt. Ez rendkívüli. Egy újabb bajnoki cím küszöbén áll, és ott van a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

... a keretről: Meglátjuk, hogyan alakul. Konny ki fogja próbálni. Matthijs és Upa számára talán még egy kicsit korai, de majd meglátjuk. Lesz néhány utolsó pillanatban hozott döntés, Leroy és Jamal esetében is. Meg kell várnunk az edzést.

Kimmich ...

... a meccsről: Ez biztosan nem egy átlagos meccs lesz. Egy Bajnokok Ligája-elődöntő mindig különleges, még inkább a Real Madrid ellen, hiszen ők egy hatalmas klub. Mindenki, aki szereti a futballt, látni akar egy Bayern-Real elődöntőt.

Nem volt sok időnk felkészülni. A Real erőssége az átmenetiség. Ez egy keverék lesz. Fontos, hogy jól védekezzünk, de ettől még nem szabad elbújnunk, bravúrokra és labdabirtoklásra van szükségünk. A támadás és a védekezés, a magas és mély védekezés közötti egyensúlyról van szó, és arról, hogy mindig legyen bátorságunk támadni.

... a Real támadásáról: A Real Madrid játékosai mindig váltogatják a pozíciókat. Különösen elöl Rodrygóval, Vinivel vagy Bellinghammel. Nem lehet mindig csak egy játékost védeni. Fontos számomra, hogy megtartsam a pozíciómat jobbhátvédként, és ne menjek ki a helyemről egy játékos üldözésével.

... arról, hogy Uli Hoeneß szerint Thomas Tuchel nem tud játékosokat fejleszteni. Téged is fejlesztett már?

Ebben a szezonban különböző posztokon játszottam, ami természetesen segít abban, hogy játékosként fejlődj. A szezon nagy részében egy kicsit más stílusú futballt játszottunk, néha gyors támadófutballt. Az ő megközelítése a labdabirtoklás és az irányítás megszerzése. Alkalmazkodott a csapathoz, és mi is tudtunk alkalmazkodni a mindenkori ellenfelekhez. Így minden játékos tudott valamit átvenni tőle.

... Kroosról: Természetesen ismerem Tonit a válogatottból. Ő minden csapatnak ad egyfajta biztonságot a labdával, kontrollt és dominanciát. Sokat elért és tapasztalt. Mindig lehet tőle tanulni valamit, mert rengeteg tapasztalatot szerzett az évek során.

... az ifjabb Viniciusszal való találkozásról: Ő az egyik legjobb cselező és 1v1-es játékos Európában. Egy ilyen játékost mindig nehéz egyedül védeni. Csapatként sok mindent meg kell majd oldanunk taktikailag. Veszélyes és nagyon gyors.

... Jamal Musialáról: Jamal általában nyugodt srác. Még nagyon fiatal, de már több meccs van a háta mögött. A pályán kívül is érik. Olyan volt, mintha kisfiú lett volna, amikor először edzett velünk. Most már látszik, hogy férfi, és a pályán kívül is fejlődött.

... a Real Madridról: Amikor két évvel ezelőtt megnyerték a Bajnokok Ligáját, szinte minden alkalommal visszavágtak. Nem lehet csak a szerencséről beszélni. Látszik, hogy bíznak az erejükben. Megvan az egyéni minőségük, hogy minden ellenfelet legyőzzenek, és mindig visszajöjjenek.

... Carlo Ancelottiról: Még mindig nagyon sikeres a Real Madriddal. Szinte mindenhol sikeres volt, ahol eddig volt, és többször megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az első szezonban nem játszottam olyan sokat alatta, de a második szezonban már szinte minden meccsen pályára léptem. Sajnos akkoriban nem voltunk olyan sikeresek, mint ő most a Realnál.

... a Wembleybe jutás motivációjáról: A 2020-as döntő nagyon különleges volt nézők nélkül, ezért szeretnénk újra átélni a szurkolókkal. Az elődöntőben vagyunk, és nagy esélyünk van a döntőbe jutásra. Az estére koncentrálunk, és jó eredményt akarunk elérni, hogy jó pozícióból várhassuk a visszavágót.

... arról, hogy mi lesz a kulcs a Real Madrid ellen: Két nagy klub csap össze egymással. Nehéz megmondani, mi lesz a kulcs. A Real nagyon tapasztalt és sok minőséggel rendelkezik. Sokszor nem ők a jobb csapat, mint például a Lipcse és a City ellen, de mégis továbbjutnak, mert hisznek az erősségeikben és a minőségükben. De nekünk is hinnünk kell a saját erősségeinkben. Nem kell elbújnunk.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet