Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel a frankfurti meccs előtti sajtótájékoztatón: Meg akarjuk tartani a lendületet

A mai mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a jövőjéről: Talán néhány szurkoló szeretné, ha maradnék. De ez nem prioritás, és nem is kellene, hogy az legyen. A következő tizenegy nap a futballról szól-pontokat akarunk gyűjteni a Bundesligában és bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe. Teljes mértékben erre koncentrálunk, minden nap számít.

... az ellenfélről, a Frankfurtról: A Frankfurt ellen nem tudunk semmit sem gyakorolni a Realra, ez egy teljesen más helyzet. A Frankfurt és a Stuttgart ellen van egy háttérzaj, a Madrid elleni meccs. Ez is hozzátartozik. De a Frankfurt és a Stuttgart ellen is ott leszünk. Ezt el kell fogadnunk. Elfogadjuk a háttérzajt is. De csúcsmeccset akarunk játszani, mert szükségünk van a pontokra, és meg akarjuk tartani a lendületet. Szóval lépésről lépésre haladunk, a lehető legjobban felkészítjük a csapatot a holnapi napra.

... a keretről: Dayot Upamecanonak kificamodott a bokája az edzésen, az ő játéka kétséges lesz. Meg kell várnunk, hogy mi lesz a bokájával. Serge Gnabry kedden játszani fog és gólt fog szerezni. Ami Leroy Sané-t illeti, meg kell várnunk, hogy elég fitt lesz-e keddre. Most végzi az első egyéni edzését, szóval nem lehet jóslatokba bocsátkozni.

... a jelenlegi formáról: Ma vizsgázunk. Most vagy felhúzzuk magunkat mindenen, vagy elfogadjuk a helyzetet. Fel fogjuk készíteni a csapatot. Az edzéshét nagyon jó volt, és nagyon jó az energia. Látszik, hogy az Arsenal elleni meccsek önbizalmat adtak nekünk. Az Union ellen rengeteget változtattunk, és mégis nagyon nyertünk. Ez megerősítést adott nekünk. Készen állunk arra, hogy még egyet javítsunk.

... Jamal Musialáról: Jamal abszolút kulcsjátékos. Kezdeni fog, és fájdalommentesen fog játszani. Nagy dicséret a stábnak, ő nagyon fontos számunkra.

... Eric Dierről: Rendkívül elégedett vagyok vele. Teljesen felülmúlta az elvárásokat. Ő egy rendkívül fontos darabja a kirakósnak. Szervezett, szókimondó, ilyen még sosem volt korábban. Segíti a csapattársait, kiváló karakter és nagyon jó játékos. Jelenleg a munkájáért kapja a jutalmát.

 ... a Frankfurt elleni első körös összecsapásról: Az első mérkőzés nagyon fájt. Még mindig frissen él a fejünkben. Nem tudjuk pontosan, mit fognak csinálni. Különböző alapfelállásokkal fognak játszani. A Frankfurtnak-nak óriási sebessége van támadásban, a saját átlövő játékukban is hatékonyak és gyorsak. Minimalizálnunk kell a saját labdavesztéseinket, ami szintén jó gyakorlás a keddi napra. Ellenkező esetben büntetést fogunk kapni. Nehéz szisztematikusan felkészülni a Frankfurtra, mert sokat változtatnak.

... Harry Kane-ről: A góllövési rekordja kiemelkedő. A góljai sokat segítenek nekünk. Megvan benne a teljes csomag: nem csak gólokat lő, hanem teremt is gólveszélyes helyzeteket, és vezéregyéniség. Nagyon boldogok vagyunk. Ő az angol válogatott csapatkapitánya, örülünk, hogy itt van.

... a Bajnokok Ligája-ellenfél Real Madridról: Megnéztük őket néhányszor, még az elemzőinkkel is. Nem lehet előre látni, amikor gólt szereznek. Nagyszerű egyéni kvalitásaik vannak, erőteljes átmenetekkel. A technikai kivitelezésük az ellentámadásoknál késedelem nélkül. A Barça elleni Clasicón is visszajöttek, és ismét választ adtak. Ez különbözteti meg őket, mindig veszélyesek és mindig képesek előre menni és nyerni. A nehéz pillanatokat is kibírják, ez az, amit szeretnek.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet