Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Thomas Tuchel: Szükséges, hogy önkritikusak legyünk

A ma esti mérkőzés előtt a csapatkapitány Manuel Neuer és Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Manuel Neuer ...

... a fizikai állapotáról: A térdem jól van. Volt néhány panaszom, és még mindig vannak kisebb problémáim, de ez nem olyan dolog, ami megakadályozna az edzésben vagy a játékban. Optimista vagyok.

... a Leverkusenről: A vereséget még nem dolgoztam fel teljesen, ez egy nagyon fontos meccs volt. Megbeszéltük, elemeztük és foglalkoztunk vele. A jó dolog az, hogy rögtön van egy másik meccsünk. Mindenképpen szeretnénk a következő fordulóba jutni. Szeretnénk jóvátenni azokat a dolgokat, amiket Leverkusenben nem csináltunk jól. A Bayernnél meggyőződéssel kell játszanunk, és nem csak 10 vagy 15 percen keresztül. Apró hibák nem dobhatnak ki minket a meccsből, ez nem történhet meg. A lehető leggyorsabban tanulnunk kell a hibákból. Mindenki jobban akar teljesíteni és meg akarja mutatni, hogy kik vagyunk. Ezt akarjuk tenni ma este a Lazio ellen.

... a Lazióról: Az olasz csapatok mindig jól védekeznek, a középpálya nagyon kompakt lesz. Megpróbálnak majd sokat játszani a szélen. Tudjuk, hogy voltak problémáink az állítólag könnyebb ellenfelek ellen. Megérdemlik, hogy ott legyenek a kieséses szakaszban és biztosan nem fogjuk lebecsülni őket. Magunkba kell néznünk, és megpróbálni jobban teljesíteni, és csapatként együtt ünnepelni a sikert.

Az olyan rossz tapasztalatok után, mint amilyen a Leverkusen elleni mérkőzés volt, jó, hogy minél hamarabb újra játszhatok. Emlékeznünk kell a BL-szezon eddigi sikereire, és ezt a mentalitást kell magunkkal vinnünk. Sérülések, vereségek után mindig képesnek kell lennünk arra, hogy újra felálljunk. Ez az, ami megkülönbözteti a profikat.

... ismét a Leverkusenről és a meccsen küzdő Harry Kane-ről: Nem játszottunk okosan. Nem úgy helyezkedtünk, ahogy terveztük. Harry Kane-nek passzolnunk kell. Amikor passzolunk neki, akkor ő egy jelenség. Biztosítanunk kell, hogy veszélyes területekre jusson a labdával, hogy sikeresek lehessünk.

... a csapat vezetőiről: Sok vezető van a sorainkban. Egy összeszokott csapattal és egy központi maggal sok mindent meg lehet oldani. Az elmúlt hetek sérüléseinek száma nem volt könnyű. Azok a játékosok, akik játszottak, tapasztaltak, és felelősséget kell vállalniuk.

Thomas Tuchel ...

... arról, hogy holnap visszatér-e a négyes hátvédrendszerhez: Nem fogom elárulni a taktikát. A futballban teljesen normális, hogy átállítjuk a felállást. Ez normális a topcsapatoknál. Egyre fontosabb lesz, hogy milyen örömmel és meggyőződéssel játszunk. A hétvégén agresszív megközelítést választottunk. Ezt nem láthatták tőlünk elég sokáig. Nagyon jól tudjuk, hogy ma mit fogunk csinálni.

... arról, hogy Müller holnap kezd-e: Egy olasz csapat ellen játszunk. Tudom, hogy milyen okosan játszanak az olasz csapatok, ezért ezen a sajtótájékoztatón nem árulok el semmit. De az esélyek jók.

... a Lazióról: Nagyon fegyelmezett csapat, nagyon homogén, ahogyan a dolgokat csinálják, egyértelmű a presszingjük. Mint mindig Maurizio Sarri mellett, most is szorosan tartják a dolgokat, nehéz őket legyőzni. Szerintem érzelmes meccs lesz a szurkolókkal. Fel kell készülnünk.

... de Ligtről és arról, hogy a Leverkusen elleni hiányzása után ő most a 4. számú hátvéd: Nincsenek számok vagy rangsorok az irodámban. Matthijs a négy középső védő egyike. Nincs 1-es vagy 4-es számú. Mindenki harcol a helyekért. Nagyon erős a verseny ezen a poszton. Mindenkinek megvan az esélye arra, hogy minden héten játszhasson. Ez egy normális helyzet a Bayern Münchennél.

... arról, hogy a Zaragoza szóba jöhet-e ma este: Bryan influenzás volt. Tegnap volt először edzésen. Még túl korai lenne neki. Benne van a keretben, de kell még neki idő.

... ismét de Ligt helyzetéről: Igen, nehéz pillanatokat él át. Nagyon erős a harc a helyéért. A hétvégén volt egy kis hátfájása, és a szállodában kezelték. Ezután úgy döntöttem, hogy nem kezd, és nem vállalom a kockázatot. Upa sem tudott 90 percet játszani a Leverkusen ellen, így 4 középhátvédre volt szükségem. Ezért hoztam meg a döntést. Matthijs harcos, az Ajaxban és a Juventusban is megvetette a lábát. Ez egy verseny a helyekért. Szükségünk van rá.

... arról, hogy érez-e nyomást: Nem, nem érzek növekvő nyomást. Szükséges, hogy magabiztos maradjunk, szükséges, hogy önkritikusak legyünk. Minél hangosabb a zaj, és minél erősebb az úgynevezett nyomás, annál fontosabb, hogy nyugodt maradjunk.

... a sérült játékosok helyzetéről: Úgy érzem, hogy Serge Gnabry a münsteri kupameccs óta nincs bevethető állapotban. A pályán van, és egyéni futballedzéseket végez. Ez jó hír. Konrad Laimerrel remélhetőleg a vártnál gyorsabban haladnak a dolgok. Alphonso Davies-szel viszont kicsit tovább tart, mint eredetileg reméltük. Kingsley Coman még mindig sínnel jár. Ez még eltart egy darabig.

... Harry Kane-ről a Leverkusen ellen: "Ritka, hogy ilyen kevés labdaérintése van. Ez az egyik nagy erőssége, hogy mélyren van és bekapcsolódik a játékba. A formációt tulajdonképpen neki találták ki. De egyáltalán nem találtuk meg őt. A játékunk gyakran a nagyon kompakt Leverkusen védelme körül zajlott. Szeretnénk, ha Harry többet lenne játékban.

... Mathys Telről: Rendkívül fontos tényező volt [a szezon elején], most egy kicsit elvesztette a lendületét. Már nem olyan agresszív a mezőnyben, és jelenleg már nincs meg benne az abszolút gólszerzési kényszer. Talán az önbizalomhoz van köze, talán ahhoz is, hogy egy kicsit túl sokat vár magától. A dolgok ismét javulnak, újra több gólt szerez az edzéseken. Ez mind teljesen normális egy fiatal játékosnál.

Tuchel: Serge ki, Serge ki? Ah Gnabry. Mintha Serge a münsteri Pokal-meccs óta nem lenne itthon.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet