Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Thomas Tuchel értékelése a TSG Hoffenheim elleni évkezdésről

A holnapi mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a lehetséges átigazolásokról: Az utolsó pillanatban is elromolhatnak a dolgok. Münchenben van és próbáljuk véglegesíteni az üzletet. Ő egy jó alternatíva lenne a csapatunk számára. Minden mást ki kell várnunk és meglátjuk. De ő a városban van.

... Eric Dierről: Eric Dier egy specialista középhátvéddé vált. Mindkét középhátvéd poszton és a hátsó hármasban is tud játszani. Régebben sokat játszott a középpályán. Meglátjuk, hogy történik-e még valami vagy sem.

... Franz Beckenbauerről: Ez egy olyan helyzet, amit nehéz felfogni. Hihetetlen életműve van. Van egy olyan dimenziója, egy olyan terjedelme, amit nem tudsz felfogni. Nagyon érzelmes lesz holnap a stadionban és a következő hetekben. Ennek nagyon tudatában leszünk holnap és a jövő héten a megemlékezésen. Ugyanakkor a mérkőzésre koncentrálunk, és győzelemmel akarjuk kezdeni az évet. Csak kétszer volt alkalmam vele röviden találkozni. Feltűnő volt a nagyon nyílt, barátságos viselkedése. Az embernek az volt az érzése, hogy jól ismeri őt. Megérintette az emberek szívét, és érzelmileg elérte őket. Ez jellemzi az auráját, a személyiségét. Életműve hihetetlen. Megérdemli a legnagyobb tiszteletet.

... Ottmar Hitzfeld holnapi, 75. születésnapjáról: Ő a következő edzőlegenda. Van egy nagy tábla az edzői irodám előtt. Ott van néhány eredeti dokumentum Franz Beckenbauertől és Ottmar Hitzfeldtől. Ezt nehéz megszerezni. Hitzfeld egy úriember, különleges aurával és nagy sikerekkel. Boldog születésnapot kívánok neki

... türelemről az átigazolások során: A türelem nem a legerősebb erényem. Minden edző mindig azt szeretné, ha az első napon minden játékos meglenne, de ez soha nem fog megtörténni. Türelmesebb lettem, mint korábban voltam. Tudom, hogy mennyire bonyolulttá vált az átigazolási üzlet. Sok érdekeltség van, és nagyon bonyolulttá vált. Bár Eric a városban van, még nincs vége. Ha aláír, már nagyon várjuk. Mindig igyekszünk a dolgokat mozgásba hozni. Nem csak az átigazolásokat, hanem a tartalmi dolgokat is. Nagyra törő céljaink vannak.

... a Hoffenheim elleni keretről: Kingsley Coman a nyaki gerince miatt egy kis szünetet kapott, de arra számítunk, hogy fitt lesz. Aleksandar Pavlović visszatér. Egyébként csak a hosszú távú sérültek hiányoznak. Néhány ifi játékost is felhoztunk.

... ellenfélről, a Hoffenheimről: Úgy érzem, készen állunk, nagyon jó edzésnapokat töltöttünk. Bázelben még volt egy kis homok a fogaskerekekben. Utána mindenki magasabb fokozatba kapcsolt. De nagyon elégedett vagyok, és érzem, hogy abszolút készen állunk. Érzem a harapást, a feszültséget. Mindenki a helyéért küzd. A hangulat megvan, és optimista vagyok a holnapi napot illetően.  Három- vagy öt fős védelemre számítok. Nagyon dinamikusak. Ehhez kell majd alkalmazkodnunk. Elöl nagyon gyorsak. Sok különböző típusú játékosuk van, és erősek az ellentámadásokban. Fontos lesz a presszingünk.

... az első helyért folytatott harcról: A Leverkusen mellett a Stuttgartnak és a Lipcsének is lehetősége van arra, hogy jó sorozatot kezdjen. Pénteken lehetőségünk van arra, hogy felzárkózzunk a Leverkusenhez. Nagyon magas szinten állunk, de az ellenfél térfelén való játékban és az ellenpresszingünkben van hova fejlődnünk. Az a benyomásom, hogy az elmúlt héten ugrásszerűen fejlődtünk. A három hazai meccsel egy kis sorozatot szeretnénk kezdeni. A cél egyértelmű: bajnokok akarunk lenni.

... Hoffenheim-meccs utáni edzőtáborról: Egyszerűen szeretem a melegebb hőmérsékletű edzőtáborokat. Több időt lehet együtt tölteni. És nincs extrém hideg, és a szüneteket is másképp tudjuk megszervezni. A hidegben nagyobb a betegség és a sérülés kockázata. A körülményeknek tökéletesnek kell lenniük a napi kétszeri edzéshez. Akkor folytathatjuk a támadó- és védekezési ferladatokat, a beállójátékok és sok más egyéb gyakorlását. Már nagyon várom az időt. Remélem, győzelemmel utazunk Portugáliába. Még mindig ki tudunk belőle hozni néhány százalékpontot.

... Noussair Mazraouiról: Megértek minden szövetségi kapitányt, aki a legjobb játékosokat akarja pályára küldeni. Most egy olyan játékost hívtak be, aki még lábadozó edzésen van. Az lett volna a kívánságunk, hogy később érkezzen. A mi javaslatunk az, hogy leghamarabb a harmadik felkészülési mérkőzésen játsszon. De ez csak egy ajánlás, nem lennék meglepve, ha másképp alakulna. A valóság kissé paradox. De ez már csak így van.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet