Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Thomas Tuchel: Hatalmas dicséret a játékosoknak

Az FC Bayern koncentrált és összeszedett teljesítményének köszönhetően 2:1-es idegenbeli győzelmet aratott a VfL Wolfsburg otthonában szerda este, a 2023-as szezon utolsó mérkőzésén.

"Végső soron ez egy nagyon fontos három pont a téli szünet előtt, ami nagyon jó" - összegezte az eredményt Christoph Freund sportigazgató. "Hatalmas dicséret illeti a játékosokat. A végén kemény csata volt a második félidőben" - mondta Thomas Tuchel.

Christoph Freund: Egyértelmű volt, hogy végig küzdenünk kell, mert a keretünk nagyon szűkös. Jó első félidőt játszottunk, és a második félidőben keményen küzdöttünk. Végső soron ez egy nagyon fontos három pont a téli szünet előtt, ami nagyon jó.

Thomas Tuchel: Óriási dicséret illeti a játékosokat. A végén kemény csata volt a második félidőben, mert sajnos a bekapott gól és a térfélcsere után elvesztettük az irányítást. Ezért kellett gondoskodnunk arról, hogy a végéig hibátlanul védekezzünk, és ez sikerült is. A frankfurti vereség után most három egymást követő mérkőzésen győztünk. Ez nagyszerű reakció volt, különösen a csapatunkat sújtó sérüléshullámot tekintve. A saját határainkat feszegetve játszottunk. A pontátlag nagyon jó, a csapat morálja és hozzáállása pedig hetek óta nagyon jó. Tovább kell dolgoznunk magunkon, és nem szabad visszább vennünk.

Manuel Neuer: Elértük, amit kitűztünk magunk elé. Jó első félidőt játszottunk, a másodikban pedig küzdenünk kellett. Ez volt az egyetlen lehetséges lehetőség a személyi helyzetünket tekintve, amibe kerültünk. Keményen meg kellett dolgoznunk, hogy hazavigyük a három pontot, amit megérdemeltünk. Örülünk, hogy most egy rövid szünet következik, és alig várjuk, hogy remélhetőleg ismét teljes csapattal álljunk ki. Elégedettek vagyunk a szezon első felével, voltak hullámvölgyeink, de alapvetően a kitűzött célunk felé haladunk.

Harry Kane: Nagyon fontos győzelem volt. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, irányítottuk a játékot és mi diktáltuk a tempót. A bekapott gól egy kicsit megzavart minket. A második félidőben kicsit nagyobb nyomást gyakoroltak ránk. Hatalmas dicséret illeti a csapatot. A frankfurti vereség óta mutatott reakciónk nagyszerű volt. Ez egy jó kezdés volt számunkra, de természetesen van még hova fejlődnünk. Folytatnunk kell a munkát, és tovább kell dolgoznunk. Most már élvezhetjük a szünetet a családunkkal, és az új évben visszatérhetünk a pályára.

Az ellenfél reakciói

Sebastian Schindzielorz (sportigazgató, VfL Wolfsburg): A kulcs az első félidő volt, ahol a Bayern egyértelműen dominált. Mi nem lendültünk játékba. A második félidőben jobb volt a játékunk, de nem alakítottunk ki veszélyes helyzeteket.

Niko Kovač (vezetőedző, VfL Wolfsburg): Az első tíz perc rendben volt. Utána nem csináltuk jól és túl passzívak voltunk. Az első félidőben nem küzdöttünk igazán. A második félidőben a változtatásokkal és a magasabbra tolt védekezésünkkel agresszívabbak voltunk. Teljesen más arcunkat mutattuk. Sajnos nem arattuk le a második félidőben tett erőfeszítéseink gyümölcsét.

Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg): A gól volt az egyetlen pozitívum az első félidőben, egyébként nem voltunk jók. A második félidőben már feljavultunk. A Bayern ellen mindig nagy bátorságra van szükség. A második félidőben félretettük a tiszteletet és sokkal jobban játszottunk.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet