Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Müller: A kétszeres triplázó, világbajnok és ikon legjobb fotói

Egy ember, aki nem csak a Bayern München, hanem az egész német futball példaképe. Ő természetesen az egyetlen Thomas Müller, aki most írta alá azt a szerződéshosszabbítást, amely legalább 2025-ig megtartja őt gyermekkori klubjánál.

Ebből az alkalomból visszatekintünk az egyetlen, utánozhatatlan és utolérhetetlen Müller legjobb képeire.

Müller híres ünneplő öklei hamar a játékának jellegzetességeivé váltak, itt látható, miután 2008-ban a tartalékcsapat nyitógólját szerezte az Union Berlin ellen, miközben Holger Badstuber odarohant hozzá, hogy gratuláljon neki.

Müller 19 évesen, 11 hónaposan és 30 naposan szerezte első Bundesliga-gólját a felnőtt csapatban, miután 2009. szeptember 12-én a félidőben Mario Gomez helyére állt be a Borussia Dortmund elleni idegenbeli mérkőzésen. A 77. percben nyitotta meg gólgyártását, majd az akkori tinédzser 10 perccel később a másodikat is hozzátette.

Müller még a 2009/10-es szezonban, 20 évesen nyerte meg első Bundesliga-címét, amikor a Marienplatz erkélyén hangos kiáltással emelte magasba a Salátástálat. Ez volt az első a sokadik alkalom közül.

Müller pályafutásának egyik legérzelmesebb napja volt, amikor a Chelsea elleni müncheni Bajnokok Ligája-döntő 83. percében a Bayernt vezetéshez juttatta. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy hazai pályán elhódítsák a trófeát...

A 2013-as, Barcelona elleni elődöntő első mérkőzésén Müller ismét a nyitógólt szerezte, és örömében üvöltve megalapozta a döntőbe jutást.

Müller sprintel Arjen Robben után, miután Mr. Wembley 2:1-es győzelemre vezette a Bayernt a Borussia Dortmund ellen a 2013-as londoni Bajnokok Ligája-döntőben.

A Bayern a következő évben ismét legyőzte a Borussia Dortmundot a DFB-kupa döntőjében, ahol Müller minden maradék erejét bevetve a hosszabbítás 120. percében 2:0-ra alakította ki a végeredményt Berlinben.

Emlékeztet az egy évvel ezelőtti Wembleyben történtekre, amikor Müller üldözte Mario Götzét a 2014-es Rio de Janeiró-i világbajnokság döntőjében Argentína ellen szerzett győztes gólja után.

Müller ismét a fontos gólok embere volt, a 90. perc ráadásában talált be, és hosszabbításhoz juttatta a Juventus ellen csapatát a 2016-os Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Bayern végül 4-2-re nyert, Müller pedig csatlakozott a szurkolók ünnepléséhez.

Müllernek bőven volt oka az ünneplésre a 2015/16-os idényben, hiszen a Bundesliga pályafutása leggólerősebb szezonját produkálta, miután áprilisban, a Borussia Mönchengladbach elleni 1-1-es döntetlen alkalmával megszerezte 20. találatát.

Müller mindig az ünneplés középpontjában áll, ő bontotta ki a pezsgőt, miután 2016. május 21-én a döntőben büntetőkkel legyőzték a Borussia Dortmundot, és ezzel megszerezték a Bayern 18. DFB-kupáját.

Deja-vu? Müller ismét az első olyan csapattárs, aki odarohan ünnepelni a győztes gólt szerző játékost a BL döntőben, miután Kingsley Coman fejesével 2020-ban Lisszabonban legyőzte a Paris Saint-Germaint.

"Add ide!" - Müller még az akkori kilenc Bundesliga-címmel a háta mögött sem tudja levenni a kezét a Salátástálról, és mindig jó egy viccre, akárcsak mentora, Hermann Gerland.

Müller előző, 2022 májusában történt szerződéshosszabbítása alkalmából visszatért gyermekkori hálószobájába egy fotóhoz, amelyet egy híres, kisfiúkori képe ihletett.

Müller zsinórban 11., összességében pedig 12. Bundesliga-címét szerezte meg Jamal Musiala győztes gólja után a Köln ellen 2023-ban. Müller Bundesliga-győztes éremgyűjteményét senki sem tudja megközelíteni.

És persze ezzel még nincs vége a Müller-fotógyűjteménynek, hiszen ebben és a következő szezonban még több is érkezik róla. A 34 éves játékos a pályán és a pályán kívül is vezéregyéniség, és egy-egy megjegyzésben sem szűkölködik.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet