Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel a kölni meccs előtti sajtótájékoztatón: De Ligt és Musiala nem bevethető

A holnapi mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a visszatérő nemzetközi játékosokról: A játékosok egészségesen tértek vissza. Leroy Sanéval tegnap találkoztam és Leon Goretzkával is találkoztunk. Thomas Müllerrel együtt ebédeltem. A többieket ma látom először. Alapvetően ismét mindent megteszünk, hogy jól érezzék magukat itt. Nem számít, milyen tapasztalataik voltak a válogatottakkal. Fontos, hogy most a Bayernre koncentráljanak.

... a péntek esti mérkőzésről: Valószínűleg a televíziós jogokról van szó. Ez a második alkalom, hogy pénteken játszunk. Minjae Kim és Alphonso Davies csak ma érkezik vissza az utazásból. Ez egy nagyon-nagyon szerencsétlen időpont-egyeztetés. Különösen a sportág szempontjából. De ez nem mentség. Nem akarok ezen lovagolni. Úgy döntöttünk, hogy péntek reggel utazunk, hogy a játékosok ismét otthon aludhassanak. Győzni akarunk, és így fogunk készülni.

... Sané iros lapjáról: Láttam, hogy ez lesz. Nem tudta tovább visszafogni magát. Általában kontroll alatt tartja magát, e nem sokat beszéltünk erről. Leroy-ban teljes mértékben megbízom. Megtörténhet, ez emberi dolog, de természetesen nem lenne szabad. Ő az abszolút kulcsjátékosunk. Most már megint minden a Bayernről szól.

... Leon Goretzkáról: Mindig több beszélgetésünk van. Ezek néha spontán zajlanak. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Összeszorította a fogát, miután eltörte a kezét. Lenyűgöző volt, ahogyan a csapat szolgálatába állította magát. Jó pozíciót talált a posztján, ahol a 10-es és a 6-os között játszik. Voltak erről megbeszélések és most megtalálta a formáját. Remélem, ezt holnap is bebizonyítja.

... a keretről: Matthijs de Ligt nincsen és Jamal Musiala sem léphet pályára, Raphael Guerreiroval pedig óvatosnak kell lennünk. Neki voltak kisebb problémái, úgyhogy majd meglátjuk. Figyelemmel kísérjük, hogy mely nemzetközi játékosok kaptak nagy terhelést, például Konrad Laimer, Minjae Kim vagy Alphonso Davies. Csak későn döntünk arról, hogy ki fog játszani holnap.

... az új szerzeményről, Nestory Irankundáról: Nestory nagyon gyors, nagy potenciál van benne. Meglátjuk, hová vezet az útja. A legmagasabb utánpótlás csapatban kezd.

... René Marićról: Renét a Leeds kispadjáról és Marco Rose segédedzőjeként ismerem. Egyszer Mainzban is találkoztunk, nem voltam közvetlenül érintett, ami rendben is van. Tájékoztattak, de nem vontak be az ügybe. Ez egy jó átigazolás.

... Thomas Müllerről: Szeretnénk őt a csapatban tudni. Egyértelmű, hogy továbbra is játszani akar. Ő ízig-vérig futballista. Miért ne játszhatna tovább a legmagasabb szinten? Nagyon pozitívan látom őt. Tökéletes formában van, és minden rendben van vele. Thomas a klub ikonja, egy játékoslegenda. Maximális tiszteletet kap tőlünk.

... Joshua Kimmichről: Semmi sem akadályozza meg, hogy játsszon. Ő egy kulcsjátékos, teljes bizalmunkat élvezi. Mindig stabil környezetet akarunk nyújtani, különösen a nehéz fázisokban. A válogatott edzők visszajelzései szerint az abszolút topjátékosok fáradtak - mentálisan és fizikailag is. Ez nem csak a játszott percekről szól, hanem az utazással, a szállodában vagy a buszon töltött időről is. Meg kell nézni Minjae Kimet és Alphonso Daviest, akik rendkívül hosszú utazások után térnek vissza, és azonnal újra teljesíteniük kell. A következő szezontól több Bajnokok Ligája-mérkőzés és a 2025-ös klubvilágbajnokság is határeset lesz. Ez nem csak Josh Kimmichet fogja érinteni, hanem sok játékost. Ezzel bezárul a kör. Mi vagyunk az a csapat, amelynek holnap pénteken kell játszania. Ez nem lehet a játékosok és a játék érdeke sem.. A helyzet a határon van, talán már túl is van rajta.

... az U17-es világbajnokságról: Sajnos az U17-es világbajnokság elment mellettem. De ismerem az eredményeket. Tudjuk, hogyan alakul, és tudjuk, hogy mi történik. Érzelmileg egy kicsit távolabb van, mert Indonéziában van. De drukkolunk a csapatnak és a stábnak.

... Manuel Neuerről: Ez a kérdés májusban vagy júniusban megválaszolja magát, ha Manu egészséges marad. Akkor visszatér a régi erősségeihez és a kapusok között egy sajátos ligában teszi le a névjegyét. Nyugodtnak kell maradnia és élveznie kell a visszatérési helyzetet. Minden más majd csak ezután következik. A döntés nem rajtunk múlik,  bármi is lesz, azt tiszteletben tartjuk.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet