Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Bundesliga-premier: FC Bayern vs Heidenheim

Valami merőben új dolog előtt állunk. A Bayern München a szombati nap folyamán a Heidenheim csapatát fogadja - a két fél a Bundesligában még soha nem találkozott.

Néhány évvel ezelőtt azonban a Német Kupában egy igencsak emlékezetes mérkőzést vívtak egymással. A sváb csapat lesz a Bayern 55. ellenfele a német bajnokságban, ennek apropóján szedtünk össze most néhány érdekességet a mérkőzés vonatkozásában.

Fent és lent

Ha az vesszük figyelembe, hogy melyik csapat szerezte a legtöbb pontot a Bundesligában, talán nem okozunk senkinek nagy meglepetést, ha azt mondjuk, hogy az FC Bayern. A bajor gárda eddig 1986 mérkőzést játszott a német élvonalban, ezeken pedig összesen 4021 pontot gyűjtött. Ezzel szemben a Heidenheim csupán 10 mérkőzésnél tart, ami a legkevesebb ezen a listán. Frank Schmidt csapata 10 ponttal áll jelenleg, ami még mindig azonos minden idők legrosszabb Bundesliga csapatának, a Tasmania Berlinnek a mérlegével.

Nincs sok esélye az újoncoknak az Allianz Arénában

Az 1978 novemberében, az akkori Bundesliga-újonc SV Darmstadt ellen elért 1-1-es döntetlen óta a Bayern mind a 20 hazai mérkőzését megnyerte a debütáló csapatok ellen. Ráadásul a müncheniek nemrég hat egymást követő hazai győzelmet ünnepelhettek az újonnan feljutott csapatok ellen - hihetetlen, 35-2-es mérleggel.

Nagyszerű, de csak második…

26 megszerzett ponttal és 38:7 es gólkülönbséggel a Bayern 10 fordulót követően minden idők legtöbb pontot szerző, második helyen álló csapata a Bundesliga történetében. Talán a mostani listavezető, a Bayer Leverkusennél senki nem tudja jobban, hogy a szezon végén egy ilyen eredmény mennyire is értékes…

Erős hazai forma

Az idei szezonban a Leverkusen mellett Thomas Tuchel csapata az egyetlen, amelyik még nem veszített mérkőzést hazai pályán. Ezzel szemben az FC Heidenheim a Bundesligában még soha nem szerzett vezetést idegenben, és összesen 359 percig futballoztak eddig hátrányban, ami a legtöbb az idei Bundesliga kiírásban. Ami tovább rontja a svábok esélyeit az az, hogy a Bayern legutóbbi 62 hazai pályán lejátszott mérkőzésén egy gólt legalább mindig szerzett. Ettől csak egyszer volt hosszabb sorozata a bajoroknak - 1970 és 1974 között (64 mérkőzés).

Harry Kane rekordjai

Az angol játékos egyszerűen megállíthatatlan. 10 mérkőzés alatt 20 gólból vette ki a részét az idei Bundesliga kiírásban (15 gól, 5 gólpassz). Ez egyértelműen rekordnak számít azóta, hogy az 1992-93-as szezonban elkezdték jegyzőkönyvbe venni a gólpasszok számát. Ráadásul Kane az elmúlt két mérkőzésén egyaránt mesterhármast szerzett, erre rajta kívül csak két Bayern játékos, Roy Makay és Marió Gomez voltak képesek.

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet