Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a Koppenhága előtt: Nagy tisztelet minden ellenfélnek a BL-ben

A mai, FC København elleni BL mérkőzés előtt Kimmich és csapatunk vezetőedzője, Thomas Tuchel nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Kimmich ...

 ... a pálya állapotáról: Hallottam, hogy a pálya nincs olyan jó állapotban, majd nemsokára látni fogjuk az edzésen.

... Boatengről: Ez nem a mi témánk, nem mi döntünk róla. Sokan közülünk sok címet nyertek vele. Örültem, hogy újra láthattam őt. Hogy a végén milyen döntés születik, azt nem tudjuk eldönteni.

... a Lipcse elleni első félidőről: Az első félidőben nem játszottunk jól a Lipcse ellen, egyszerű hibákkal meghívtuk az ellenfelet. Ez nem történhet meg velünk holnap. Koncentráltnak kell lennünk 90 percen keresztül, és végeznünk kell a dolgunkat, és akkor én is úgy gondolom, hogy meg fogjuk nyerni a meccset.

... a keretről: A kis létszámú csapatnak vannak előnyei és hátrányai is. Minden játékos tisztában van azzal, hogy szükség van rá. Fontos, hogy mindenki a fedélzeten legyen. Azon múlik, hogy minden játékos fitt marad-e. Ha minden játékos fitt, az elég. Ha három sérült középhátvédünk van, mint a Münster ellen, akkor viszont szűkös a keret. De ezt is jól kezeltük.

... az ellenfélről, a Koppenhágáról: A Bundesligából ismerjük Mohamed Elyounoussi-t. A videóelemzésünk ma este és holnap lesz. Tudjuk, hogy a Koppenhága nagyon erős otthon, a legutóbbi Bajnokok Ligája-csoportkörben nem veszítettek hazai meccset. Ennek megfelelően jól fel kell készülnünk.

... a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásokról: Egy korai gól mindig jó, ezt már a kupában is észrevettük.Tisztában vagyunk, tudjuk, hogy a Koppenhága nagyon erős otthon és jó a mérlegük. Nem lesz könnyű dolgunk. A lehető legjobban fogunk készülni, és megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést.

... a sok szögletgólról az utóbbi időben: Mindig boldog vagyok, amikor gólokat lövünk és nyerünk. Ez jól működött az elmúlt hetekben, remélem, így is folytatódik. Nem változtattunk sokat.

... a jelenlegi helyzetről: Nincs túl sok sérült játékosunk, Serge Gnabry, Matthijs de Ligt és Manuel Neuer hiányzik. Ennek megfelelően úgy érezzük, hogy jó helyzetben vagyunk. Nincs az az érzésem, hogy rosszabb fázisban lennénk. Úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk.

... Sané erőnléti formájáról: Ő mindig is odatette magát. Fizikailag nagyon erős. Lenyűgöző az az állandóság, amivel hozza a teljesítményét a pályán. Megjutalmazza magát a kemény munkáért. A múltban is megmutatta, hogy mire képes. Jelenleg háromnaponta csinálja, ami számunkra csúcs. Még azokban a fázisokban is, amikor nem mennek olyan jól a dolgok, megmutatja, hogy kivételes kvalitásokkal rendelkezik. Jelenleg olyan játékkedvet mutat, ami ragályos, és arra készteti, hogy játszani akarjon. Remélem, ez sokáig kitart.

... segít-e az ilyen gyep egy gyengébben rangsorolt csapatnak: Mindig jó jó pályán játszani. De arra is képesnek kell lennünk, hogy egy nem annyira jó pályán is jó meccset játsszunk.

 

Tuchel ...

... a vendég Boateng edzéséről: Az eljárás felfüggesztésekor az ártatlanság vélelme érvényesül. Mint futballklubnak, jogunk van a futballról szóló döntéseket meghozni. Jérôme egy arra érdemes játékos, és joga van ahhoz, hogy velünk edzzen. Ismerik a helyzetét, tudják, mi volt a helyzet a kupameccsen. Jérôme egyébként is Münchenben van, és fitten tartotta magát. Most velünk edz, aztán majd meglátjuk, hogyan döntünk. Nem érzékeltem, hogy nyugtalanságot hozna a klubba és a csapatba.

... arról, hogy a csapatnak két arca van a csúcsmeccseken: Ez nem aggaszt minket. Elemezzük és rajta vagyunk, levonjuk a következtetéseket és megbeszéljük a csapattal. Megpróbálunk egy jobb tervet kidolgozni és több élettel megtölteni. Még mindig megtaláljuk a módját, hogy játékba lendüljünk - ez a pozitívum. Ragaszkodunk a pozitívumokhoz.

... a pályáról és az utolsó edzésről a pályán: Nyugodtan kell néznünk a pályát. Örülök, hogy így döntöttünk az edzéssel kapcsolatban. Ezt majd meccsről meccsre eldöntjük. Nagyon kevés idő volt most. Az edzés kevés intenzitással és taktikával fog zajlani. Isztambul ellen a tervek szerint Münchenben edzünk. Itt az előnyök felülkerekedtek azon, hogy helyben edzünk. Örülök, hogy ezt a döntést hoztuk. Ha a pálya nem úgy alakul, ahogyan szeretnénk, holnapig van időnk. Ha szükséges, természetesen átállítjuk a játékstílusunkat.

... a Koppenhága edzőjéről, Jacob Neestrupról: Ő egy nagyon fiatal és nagyon sikeres edző. A Koppenhága az a klub, amelyik megnyeri a bajnoki címeket Dániában. Egyértelmű kézjegye van. A Koppenhágában 4-3-3-ban számítunk. Nagyon kompaktan játszanak, nagyon veszélyesek a kontratámadásoknál, és hosszú labdák és kombinatív játék keverékére számítunk.

... a BL első játéknapjának eredményeiről: Soha nem tapasztaltam még könnyű csoportkört. Minden mérkőzésnek megvan a maga jellege. A Galatasaray nagyon későn szerzett két gólt. A fókusz most 100 százalékban a Koppenhágára összpontosít.

... az ellenfélről: Nagyon gyors, sok mozgékony és gyors játékossal elől. A középpályán fizikailag robosztus játékosokkal. A Koppenhága csapatként határozza meg magát, és ki akarnak tűnni a mezőnyből. Figyeltem a meccseket. Komolyan fel fogunk rá készülni. Először a lipcsei meccset akartuk befejezni. A legnagyobb tisztelettel vagyok minden ellenfél iránt a Bajnokok Ligájában. Ez a világ legnehezebb klubversenye. A Koppenhága tavaly nem veszített hazai meccset a Bajnokok Ligájában a Manchester City, a Dortmund és a Sevilla ellen. Ez a tény önmagáért beszél.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd, Burai Patrik

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet