Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a Freiburg előtt: Tisztában vagyok a feladat nehézségével

A holnapi, Freiburg elleni mérkőzés előtt nyilatkozott Thomas Tuchel vezetőedző a sajtó képviselőinek.

Tuchel ...

... Jérôme Boatengről: Jól viselkedett, jól edzett. Teszteltük őt. Ma délután tisztázzuk a helyzetet és közöljük minden érintettel. Még nem született döntés. Ezt most belsőleg tisztázzuk minden érintettel. (azóta nemleges döntés született - a szerk.)

... a keretről: Matthijs de Ligt-tel kapcsolatban sajnos nem haladnak olyan gyorsan a dolgok, mint reméltük. Dayot Upamecano és Kim egészségesek.

... az új szövetségi kapitányról, Julian Nagelsmannról: Tulajdonképpen a második csapatnál volt akkoriban beütemezve, de megsérült. Mivel az FC Augsburgnál az edzői stáb nem volt túl nagy, megkértük Juliant, hogy elemezze az ellenfeleket. A jelentések nagyon jók voltak, és látszott rajta, hogy szenvedélyes abban amit csinál. Ezután elment az 1860 Münchenhez ifjúsági edzőnek, és végigjárta az útját.

... a Freiburg elleni mérkőzésről: Mindenképpen nyerni akarunk, de tudjuk, milyen nehéz feladat vár rank. Jó munkát akarunk végezni vasárnap.

... a Bajnokok Ligája-hét fáradalmairól és feszültségeiről: Hosszú volt az utazás. Sok idegenbeli meccsünk volt mostanában. Tegnap Matthijs és Serge Gnabry kivételével mindenki edzésen volt. Raphaël Guerreiro is visszatért. Jó volt nagy csoportban edzeni. Ma fontos volt, hogy egy jó edzésünk legyen top körülmények között, hogy felvegyük a ritmust.

... Kingsley Comanról: Helyzetbe hozza magát, jól edz, megfelelő a hozzáállása. A góllövés tekintetében egy kicsit le van maradva. Kingsley értékét már évek óta ismerjük. Hatalmasra értékeljük, hogy ennyire egó nélkül játszik. Csak idő kérdése, hogy elérje azokat a számokat, amiket az elmúlt években a gólmennyiség tekintetében is elért.

... ismét Boatengről: Együtt fogunk dönteni. Ennek a döntésnek nem csak sportszakmai összetevője van. Nem fogjuk elsietni, és nem fogjuk magunkat hajtani. Szüksége volt arra, hogy bekapcsolódjon a csapat edzésébe, és megtegye a következő lépést a fittségében. Ez volt az alap. A második egy abszolút vészhelyzet volt a védelem közepén, amikor a Münsterben hirtelen nem maradt középső védő a csapatban. Ennek alapján most eltelt egy kis idő, most okosabbak vagyunk, mint korábban, és ma délután meghozzuk a döntést. (azóta nemleges döntés született - a szerk.)

... a Freiburg elleni kupakiesésről a tavalyi szezonban: Közvetlenül utána újra játszottunk a Freiburggal. Tudjuk, hogy milyen nehéz a feladat. A Freiburg nagyon gyakran változtatja az alapfelállást, nem is tudom, hogy minden eshetőségre fel lehet-e készülni. Lehet, hogy gyakrabban változnak a követelmények. Szilárd meggyőződésem, hogy a Freiburg mindent megtesz azért, hogy minél jobban megnehezítse a dolgunkat. Erre fel kell készülnünk.

... Sven Ulreichről és Manuel Neuer visszatéréséről: Örülök, hogy Ulle így tartja magát, örülök, hogy Manuel Neuer ilyen jól teljesít, és hogy a kapuscsapat ilyen homogén csapat, még Daniel Peretzzel is. Ulle mellett Manu is teljes mellszélességgel kiáll. Ez most a kiinduló helyzet. Nem tudok jóslatokba bocsátkozni.

... Thomas Müller helyzetéről: Thomas már bizonyított. Van egy bizonyos kora, egész pályafutása során rendkívüli erőbedobással játszott. Mindig is az erőfeszítés és a futások határozták meg őt. Ez még mindig így van. Szükségünk van rá, ő hamarabb felismeri a helyeket, mint sokan mások. A pályafutása ezen szakaszában normális, hogy nem kerül 50-szer a kezdőbe. Nagyon örülünk, hogy Thomas itt van. Nagy energiával lépett pályára Koppenhágában is. Mindenképpen esélyes arra, hogy a Freiburg ellen kezdjen.

... a DFB utazásáról: Mostanában sok idegenbeli meccsünk volt. A fiúk csütörtökön jönnek vissza a válogatottól, pénteken már a Mainzba tartó gépen ülnek, hétfőn pedig az Isztambulba tartó gépen. Aztán jön egy hazai meccs, majd két idegenbeli meccs Saarbrückenben és Dortmundban. A végsőkig ki leszünk készülve. A menetrend ilyen, de megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet