Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel a stuttgarti meccs előtti sajtótájékoztatón: Hatalmas kihívás lesz

A mai mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a szezon után nyitott edzőkérdésről: Mindannyian a mai és a szerdai mérkőzésre koncentrálunk. Ez a legfőbb prioritás.

... arról, hogy fog-e rotálni a meccsen: Lehetőséget adunk néhány játékosnak, hogy ritmust kapjanak. De ez nem mentesít minket a felelősség alól, hogy akik játszanak, azok harcoljanak és mutassák meg a kellő harapást. Nagyon érzelmes mérkőzésre számíthatunk, érzelmes stadionban. Az ellenfelünk felkészült rá, és mindent bele fog adni.

... Alexander Nübelről: Alex kiemelkedően jól teljesít. Nagyon örülünk a fejlődésének és annak, hogy ilyen fontos. Az ő teljesítménye éppúgy lenyűgöző, mint a VfB teljes csapatteljesítménye.

... a VfB Stuttgartról: A mai nap hatalmas kihívás lesz. Azt hiszem, tudom, mire számíthatok, nagyon érzelmes meccsre. Kikeveredtek a kiesési helyekről, és most a liga egyik legjobb csapata. Nagyszerű higgadtsággal és automatizált folyamatokkal játszanak. A VfB következetesen a felső határon játszik.

... a keretről: Matthijs de Ligt még nem tér vissza a csapatba. A terv az, hogy vasárnap visszatér az edzésekre, utána három napunk lesz. Jamal Musiala nem lesz a keretben, a terv ugyanaz. Leroy Sané tegnap már edzett, és Stuttgartba utazik. Dayot Upamecano szintén tegnap próbált játszani, aztán majd meglátjuk.

... a Real ellen gólt szerző Sanéról: Mindig próbálsz kötődni a játékosokhoz. Leroy hét-nyolc hete fájdalommal edz, de mindig rendelkezésre áll. Nagy a tűrőképessége, ezért a legnagyobb tiszteletet érdemli. Ő olyasvalaki, aki képes dominálni az ellenfeleket, nemcsak tehetségével, hanem fizikumával is. Ez egy kicsit hiányzik neki, mert nem tud rendesen edzeni. Továbbra is támogatni és hajtani fogjuk őt.

... arról, hogy mi változik a játékban, ha Noussair Mazraoui balhátvédként játszik: Természetesen kevesebb a balról érkező keresztpassz, kevesebb a hátrafutás. Alapvetően ez illik hozzá, mint játékostípushoz. Nagyon intelligens, nagyon magabiztos a labdával, és nem jellemző rá az atletikus stílus. Igyekszünk támadásban elfoglalni a balszárnyat, hogy ő is be tudjon mozdulni időnként. Menedzselnünk kell őt, ha szerdán teljes mértékben rendelkezésre akarjuk állítani. Nagyon jól teljesít, és nagyon bízik a képességeiben.

... Kimről és a védelem közepéről: Már beszéltünk, a helyzetek egyértelműek voltak. Ő olyan valaki, aki nagyon agresszíven akar védekezni, ez jellemzi őt. A hibák egy jó időszakban történtek. Továbbra is támogatjuk őt. Abszolút top meccse volt az Unionban és jó percei az Arsenal ellen, jól edzett is. Továbbra is teljes mértékben támogatjuk és bízunk benne. Nagy a valószínűsége, hogy játszani fog. Matthijs kiesett, Upa is megint érzett valamit, lehetséges, hogy csak két középhátvéd lesz bevethető.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet