Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a Lipcse elleni meccs előtt: Csapatként nagyon veszélyesen játszanak

A holnapi, Lipcse elleni mérkőzés előtt nyilatkozott Thomas Tuchel vezetőedző a sajtó képviselőinek.

Tuchel ...

... Manuel Neuerről: Nagyon jó hír. Manu elvégezte a részleges integrációt. Nem volt nagyon intenzív edzés és csak részeket csinált. Ez egy újabb lépés előre. Ha egyszer teljes értékű edzésben lesz, akkor felgyorsulnak a dolgok, de ettől még egy kicsit távol van.

... a Lipcse elleni meccsről: Nagyon koncentráltak és magabiztosak voltunk az elmúlt mérkőzéseken. Most magas szinten fogjuk folytatni. A Lipcsének nagyon széles és magas szintű csapata van. Figyelemre méltóan jól kezelték a váltást. Nemrég megvertek minket, ami nem fekszik nekünk. Meg kell találnunk a választ, és ott kell folytatnunk, ahol legutóbb abbahagytuk. Tudjuk, hogy ez egy nehéz feladat. De elég magabiztosak vagyunk ahhoz, hogy azt mondhassuk, győzni megyünk Lipcsébe.

... Xavi Simonsról: Nagyon fiatal játékosként került hozzám, így egyértelműen látszott, hogy nagy potenciál van benne. Nagyon jó fázisban van. Segít neki, hogy egyértelmű a pozíciója. Technikailag erős, nyugodt a labdával és jó a kapu előtt. Meg kell néznünk, hogy hogyan érjük el, hogy egy rövid megállójelet tegyen.

... a kupagyőztes Lipcséről: Évek óta a 4-4-2-es automatizmusukat játsszák, kompenzálták a távozásaikat, sok minőséggel és mindenekelőtt sok sebességgel. Együtt védekeznek, együtt támadnak - nagyon veszélyesen játszanak kollektívaként, nagyon egységes csapatként. A Lipcse nagyon letisztult a felépítésükkel, az automatizmusaikkal. Teljes mértékben elismerjük a minőségüket. Az utóbbi időben két vereséget szenvedtünk ellenük, ami fájt. A Szuperkupában elszenvedett vereség után egy jó szakaszba léptünk. Most ezt kell megerősítenünk. A hangulat jó, a mentalitás megvan. Eljött az idő, hogy fordítsunk. Minden esélyünk megvan a győzelemre, de biztosan nehéz lesz.

... a keretről: Dayot Upamecano, Minjae Kim és Thomas Müller tegnap edzésbe állt - mindent tudtak csinálni kellemetlenségek nélkül, nem voltak negatív reakcióik. Ha minden így marad, akkor ők is csatlakozhatnak a kerethez, akkor már csak Matthijs de Ligt és Serge Gnabry marad ki. Még nem tudom ezt teljesen megerősíteni, de a tendencia megvan.

... a St. Pauli edzőjéről, Fabian Hürzelerről: Kedvelem őt, jó srác, kedves, nyitott személyiség. Megkapta a lehetőséget, és hihetetlen sorozatot produkált. Lenyűgöző. Messziről nézve sok jóindulattal és elismeréssel tekintek rá.

... a Lipcse elleni korábbi párharcokról: Mindannyian versenyzők vagyunk, és mindig nyerni akarunk, különösen ezen a szinten nehéz feldolgozni a vereségeket. Ezért fúrja ez olyan mélyen magát az emberbe. Ez egy csúcsmeccs a bajnokságban. Ha már kétszer kikaptál, az már más érzés. A bosszú és a revans szavak nem illenek ide,azzal nem kapjuk vissza a Szuperkupát. De a tüske ott van bennünk. A következő vereséget semmiképpen sem akarjuk elszenvedni.

... Serge Gnabry karsérüléséről: Normális esetben azt mondanánk, hogy négy-hat hetet fog kihagyni. De ez több tényezőtől is függ. Óvatosnak kell lennünk az érintésekkel. Egyénileg sokat tudunk majd tenni, hogy ne veszítsen túl sokat kondicionálisan és fizikálisan. Aztán meg kell néznünk, hogy mikor tud visszatérni a játékba sínnel, és hogy esetleg le tudjuk-e ezt rövidíteni. De ez továbbra is keserű veszteség számunkra.

... Julian Nagelsmann tervezett meccslátogatásáról: Normális dolog, hogy a szövetségi edző eljön egy ilyen mérkőzésre. De még nem volt semmilyen kapcsolatfelvétel ez ügyben.

... Raphaël Guerreiro debütálásáról: Nagyon elégedett vagyok. Ő egy remek labdarúgó, nagyon intelligens a játékban. Két lépéssel előre gondolkodik, nagyon labdabiztos. Tud balhátvédet játszani, de félpályán is bevethető. Jó, hogy visszatért. Régóta várt erre a lehetőségre, és jól debütált.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet