Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Thomas Müller: Minden szikrára szükségünk van

Az FC Bayern vereséget szenvedett a szezon utolsó hazai mérkőzésén, 3-1-re kikapott az RB Leipzigtől, így elszalasztotta a lehetőséget, hogy megelőzze a Borussia Dortmundot a szoros címvédésben.

"Ez teljesen rajtunk múlt. Elvesztettük ezt a mérkőzést, méghozzá a viselkedésünk miatt" - mondta Thomas Tuchel vezetőedző a mérkőzés után. "Ez azért rossz, mert már nem a mi kezünkben van a továbbjutás. De a hit még mindig megvan. Csak akkor van vége, amikor a kölni meccset lefújják" - tette hozzá Oliver Kahn vezérigazgató.

Oliver Kahn, az FC Bayern vezérigazgatója: Csalódottak vagyunk, hogy elszalasztottuk az óriási esélyt, hogy simán nyerjük meg a bajnoki címet. Egyre kevesebb volt a lendület az 1-0-s vezetés után. Egy szögletből kontrát kaptunk, és ott is volt az egyenlítő gól. Utána még volt elég időnk, de nem éreztem, hogy nagy ellenállást tudnánk kifejteni. Ez azért rossz, mert már nem a saját kezünkben olt a meccs. De a hit még mindig megvan. Csak akkor van vége, amikor a kölni meccset lefújják.

Hasan Salihamidzic, az FC Bayern sportért felelős elnökségi tagja: Nagyon optimista voltam. Nagyon jó edzéshét volt. Jó volt az intenzitásunk. Sok mindent jól csináltunk ezen a héten. Fél óra után minden reményünk elszállt. A szombati nap nagyon kiábrándító volt. Jobban szeretem, ha a saját kezünkben vannak a dolgok, de ez már sajnos nincs így. Most reménykednünk kell, megnyerni a jövő heti meccsünket, és meglátjuk, mi lesz.

Thomas Tuchel: Amikor ennyire a saját szinted alatt játszol, és a színvonal folyamatosan csökken, akkor nehéz meccseket nyerni. A kezdeti időszak rendben volt, elég volt a továbbjutáshoz. Aztán 30 perc után megálltunk. A második félidőben már nem voltunk ott. Egy jó periódusból jöttünk ki. Látom a csapatot edzeni, látom a szellemiséget, a minőséget az edzéseken, a játék felépítését, de most nincs magyarázatom arra, hogyan történhet ilyesmi. Az apró dolgokon múlik. Bátornak kell lenni. Ez teljesen rajtunk múlik. Elvesztettük ezt a meccset, és a viselkedésünk miatt. De a szezonnak még nincs vége.

Thomas Müller: Nem arról van szó, hogy a Lipcse ma lejátszott minket a pályáról. Különösen a második félidőben voltunk nagyon gyengék a labdával és a felépített játékunkban, kihasználták a hibáinkat. Nem sok lehetőségük volt - két büntető, plusz egy szögletből elvégzett kontra, ami mindent elmond. Most gondoskodnunk kell arról, hogy ezt a kudarcot magunk mögött hagyjuk. Jövő héten még van egy meccsünk. Ha azt megnyerjük, akkor a Dortmundon van a nagy nyomás, mert mindkét meccset meg kell nyerniük. Nekik kell ezt először megtenniük. Ha ez sikerül, akkor gratulálok. De addig is maradunk önmagunknál, és mindent megteszünk azért, hogy jövő héten megszerezzük mindhárom pontot. Össze kell kapnunk magunkat ezen a héten, és valahogy minden erőnket beleadnunk, hogy megszerezzük a győzelmet Kölnben.

Így látta az ellenfél

Marco Rose (vezetőedző): A Bayern nem volt sokkal jobb nálunk. Tudjuk, hogyan nyertünk. A félidőben éreztük, hogy számos dolgot jobban is csinálhatnánk. Az első félidőben túl könnyen veszítettünk labdákat, lazán bántunk a labdával. Kompaktabbak akartunk lenni, több intenzitást akartunk hozzátenni. Az egyenlítő gólt hozó kontrával nőtt a hitünk, hogy megvan, és ezt ki is használtuk. Nagyszerű teljesítmény volt tőlünk, hogy ott voltunk a szezon ilyen fontos szakaszában.

Willi Orban (csapatkapitány): A második félidő sokkal jobb volt. Bátrabbak voltunk, nagyobb nyomást gyakoroltunk, és aztán jó gólokat lőttünk. Tudtuk, hogy a szünetben változtatnunk kell valamin - a hátvédek magasabban helyezkednek, és a támadó középpályás is magasabban védekezik. Ez azt jelentette, hogy megnyertük a labdát, majd befejeztük a támadásokat. Nyilván volt némi szerencsénk a büntetőkkel, de ha a második félidőt nézzük, megérdemelten nyertünk.

Konrad Laimer: Nem kezdtük jól a mérkőzést. Láthattuk, hogy a Bayern milyen jól tud játszani, ha valami fontos dolog forog kockán számukra. De aztán megkaptuk a lehetőségeinket. A félidőben azt mondtuk, hogy nyugodtnak kell maradnunk a labdával. Megvoltak a lehetőségeink, kihasználtuk őket, és biztosan nem érdemtelenül nyertünk. A második félidőben tényleg felnőttünk a feladathoz, és nagyon keveset engedtünk nekik.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet