Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Tuchel a Lipcse elleni meccs előtt: Nekünk csak a győzelem számít

Pénteken Thomas Tuchel nyilatkozott a sajtónak a Lipcse elleni mérkőzésről.

Hogyan kezeli a csapat a nyomást a bajnoki küzdelemben: Ez nem egy rutin. Általában a címek korábban egyértelműek voltak. A tabellahelyzet most nem rutinszerű. A legjobb recept, ha a feladatainkra koncentrálunk. Kemény ellenfél vár ránk. Szeretnénk, ha sikerülne jó teljesítményt nyújtani. Számunkra holnap csak a győzelem számít.

Egy lehetséges, kanapén megnyert bajnoki címről: Nekem ezzel nem lenne problémám. A lényeg az, hogy megtörténjen.

Az RB Leipzigről: Ismerjük a Lipcse erősségeit. Fontos, hogy ha irányítani akarjuk a játékot, akkor az ellentámadásokat még azelőtt megakadályozzuk, mielőtt azok megtörténnek. Amikor szabadon és agresszíven megyünk a támadó zónába, akkor biztosítanunk is kell magunkat. Szeretnénk elérni, hogy minél több játékos szabadon támadhasson. Meg kell találnunk a megfelelő keveréket.

Lucas Hernándezről: Alig várom, hogy a pályán legyen velünk. Lenyűgöző, hogy milyen profi a pályán. Mindig mosolyog, mindig pozitív. Másokra is ráragassza ezt, még akkor is, ha nehéz helyzetben van. Számomra egyértelműen vezető játékos.

Most már összeszokottabb-e a csapat: Ez az ambíciónk. Ez látszik az edzéseken és a mérkőzéseken is. Az az ambíciónk, hogy segítsük a csapatot, és hogy megérdemeljük, hogy meccseket nyerjünk. Egyre jobban sikerül, egyre egyenletesebb a játékritmusunk.

A keretről: Lucas Hernández és Manuel Neuer hiányzik, Alphonso Davies nincs a keretben, és Eric Maxim Choupo-Moting sem lesz még ott holnap. A többiek mindannyian edzésben voltak és készen állnak a bevetésre.

João Cancelóról: Az a benyomásom, hogy nagyon jól érzi magát itt. Az edzés iránti vágya egyedülálló. Ő a szívétől, a vágyától és a lehetőségeitől kezdve abszolút top, de ezt követeljük meg 90 percen keresztül. Az az érzésem, hogy ő tényleg készen áll erre. Minden másról majd a szezon után beszélünk.

Az első hónapokról az FC Bayernnél: Nem akarom megítélni magam. Olyan csapatra találtam, amelyik szeret tanulni. Minden a futbalért van.  Mindenki hajlandó félretenni az egóját. Egy nagyon profi klubot találtam. Jó a légkör itt.

Leon Goretzkáról: Leon mindig kap játéklehetőséget. Ő is nagyon jól edzett. A Schalke ellen támadóbb megoldást csináltunk. Ryan Gravenberch is megérdemelte volna, a brémai teljesítménye után. A teljesítménye és a meccs eredménye miatt nincs okunk változtatni, de ez mindig az ellenféltől függ. Leon és Ryan nagyon magas szinten edz. 

Hogyan készül megállítani az FC Bayern Leipzig Szoboszlai Dominik támadásait: Arra számítok, hogy ott lesz a kezdő tizenegyben. Nagyon jól játszik, a technikai képességei nagyon jók. Hasonló a helyzet Dani Olmóval is. Minden támadó játékosra figyelnünk kell, ez a kulcs.

A 39 éves Arjen Robben látogatásáról a mai edzésen: Megpróbáltam meggyőzni őt a holnapi nappal kapcsolatban (nevet). Nem, jó, hogy itt van. A tisztasága, a mentális ereje, az éhsége és ugyanakkor a szerénysége egyszerűen lenyűgöző. Nagyon szívesen látjuk őt. Minden sportoló példát vehet Arjen Robbenről.

Benjamin Pavardról: Benjamin abszolút következetes, nagyon stabil és nagyon magas szintű játékos. Rengeteg lehetőséget ad nekünk a védelemben. Nagyon elégedett vagyok vele. Nagy önbizalma van. Holnap meglátjuk, hol fogjuk őt használni.

Tuchel a Manchester City BL-döntőbe jutásáról: Az volt az érzésem, hogy elég jól fel tudom mérni a helyzetet. Ez is egy visszaigazolás volt, hogy sokkal szorosabb volt a meccs mint az eredményjelzőn. Továbbra is úgy gondolom, hogy kétszer is a horgunkra akasztottuk őket. Szerintem mi is nagyon magas szinten játszottunk ellenük. Nem kell szégyenkeznünk, hogy kiestünk, de természetesen bosszúsak vagyunk - de vissza fogunk jönni.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet