Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Az ex-Bayern-sztárok Müller garantált kezdőbe kerülését követelik

Miután nélküle meglehetősen döcögősen mentek a dolgok, Thomas Tuchel vezetőedző visszarakta a klub veteránját, Thomas Müllert a kezdő tizenegybe az FC Schalke 04 elleni hazai mérkőzésére.

A veterán erős teljesítményt nyújtott, és ezzel benyújtotta igényét arra, hogy az RB Leipzig elleni hazai és az FC Köln otthonában ismét kezdhessen.

"Láthatjuk, hogy Thomas nélkülözhetetlen" - mondta Herbert Hainer klubelnök a Schalke elleni 6-0-s győzelem után, egyértelműen Müller mellett beszélt, aki az előző hetekben Tuchel edző alatt elvesztette a kezdőhelyét.

A rekorder Lothar Matthäus most ugyanerre az állásponton van és azt követelte, hogy Müller gyakorlatilag garantáltan a kezdőben kapjon helyet: "Számomra, mint edzőnek, ő abszolút kezdő lenne. Thomas a Schalke ellen ismét teljesített, neki van a legtöbb tapasztalata a bajnokságban, fitt, és sikerre éhes. Ő vezeti és hajtja a csapatot. Nincs ok változtatni a csapaton" - mondta a 62 éves szakember a Bildnek.

A 33 éves játékos értékét az FC Bayern játékában egy statisztika szemlélteti különösen látványosan: a müncheniek Thomas Tuchel alatt 19 gólt szereztek, ebből 18-nál Thomas Müller volt a pályán. Ahogy a Bild kiszámolta, mindössze egyetlen Bayern-gól született abban a 325 percben, amikor a játékosnak a kispadról kellett figyelnie a dolgok alakulását.

Hamann egyértelmű követelése az FC Bayernhez

Dietmar Hamann, egy másik ex-Bayern-szakember, jelenlegi televíziós szakértő is kiemelte Müller fontosságát a Bayern játékában.

"Ha Müller az utolsó két meccsen nem kerül be a kezdő tizenegybe, akkor már nem értem a világot. Az utóbbi időben a Bayerntől Müllerrel kapcsolatban csak a sok marakodás volt hallható. A Schalke ellen Müller ismét megmutatta mindenkinek, hogy nem csak a fontos gólok embere, hanem a csapattársait is jobbá teszi. Ha a Bayern bajnok akar lenni, akkor Müllernek játszania kell" – mondta el meglátását a 49 éves játékos.

A Bundesliga jelenlegi szezonjában a 2014-es világbajnok 14 gólban volt közvetlen részese. Hét gólt ő maga szerzett, hétszer pedig asszisztot adott.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: sport.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet