Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Thomas Tuchel: Örülök, hogy nyertünk

Az FC Bayern játékosai és stábja jó hangulatban volt az SV Werder Bremen 2-1-es legyőzése után, hiszen fontos idegenbeli győzelmet arattak és ismét vezetnek a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

"Óriási volt az öröm az öltözőben" - mondta Serge Gnabry a mérkőzés után, amelyen ismét ő indította útjára csapatát a nyitó góllal. Thomas Tuchel csak egyetérteni tudott: "Örülök, hogy nyertünk, és boldog vagyok az eredmény miatt. Most már csak az a kérdés, hogy átvegyük a vezetést a tabellán."

Thomas Tuchel: Örülök, hogy nyertünk, és boldog vagyok az eredmény miatt. Megérdemelt győzelem volt, és az utolsó öt percet leszámítva magabiztosan játszottunk. A mérkőzés korábbi szakaszában vezethettünk volna nagyobb arányban is. Most két napig szusszanásnyi szünetet tartunk, mielőtt a Schalke elleni felkészülést megkezdjük. Most már csak az a kérdés, hogy meg tudjuk-e tartani a vezetést a tabellán.

Serge Gnabry: Ez egy rendkívül fontos győzelem. Tudtuk, hogy szép hétvége lesz, ha nyerünk. De azt is tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs. Óriási volt az öröm az öltözőben. Tettük a dolgunkat, és adtunk magunknak egy kis előnyt. Jövő héten a Schalke ellen ismét nyerni akarunk. A kapott gól a semmiből jött. Aztán a végén megint feszült volt a helyzet, de jól védekeztünk és megérdemelten nyertünk. Nagy a nyomás rajtunk. Túl sok pontot hagytunk ki az elmúlt hetekben. Most így kell folytatnunk.

Noussair Mazraoui: Kemény meccs volt. Az első félidőben nem volt sok lehetőségünk, de nyugodtak és türelmesek maradtunk, mint a múlt héten. Fenntartottuk a nyomást, és egy bizonyos ponton az ellenfelünk elfáradt. Nagyobbak lettek a terek, és végül ki tudtuk használni a lehetőségeinket. Mindent beleadunk, hogy megnyerjük a bajnoki címet.

Így látta az ellenfél

Ole Werner (vezetőedző): A mai játék nagyon-nagyon pozitív volt. Szenvedélyesen védekeztünk és bátran játszottunk. Az egyetlen dolog, ami ma hiányzott, az a hidegvér volt a kapu előtt - pontosan ez kell, ha meg akarod verni a Bayernt. Összességében nagyon jól játszottunk, még akkor is, ha valójában jobban is játszhattunk volna. Nincs okunk a szégyenre.

Leonardo Bittencourt (középpályás): A Bayernnek megvan a minősége, és mindig képesek gólt szerezni. Mindig nehéz, ha ők nyitják a gólok sorát. De meg kellett volna szereznünk az első gólt, akkor talán kaptunk volna valamit a meccsből. A tervünk tulajdonképpen egész jól működött. Szorosan akartuk tartani a tereket, és ahogy láthattátok, a Bayernnek ezzel gondjai voltak.

Christian Groß (középpályás): A nap végén a Bayern volt jobb. Mindent odatettünk, és volt egy-két gólszerzési lehetőségünk, bár sajnos nem tudtuk őket gólra váltani. Meg kellett volna szereznünk a vezetést. Ha ezt nem teszed meg, akkor a Bayern egyszer majd szétzúz téged.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet