Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Tuchel: Az itt és mostra kell gondolnunk

Pénteken Thomas Tuchel vezetőedző beszélt a Werder Bremen elleni mérkőzésről.

Thomas Tuchel Choupo-Motingról: Choupo térde még mindig kellemetlenséget okoz neki. A fizioterapeutáink dolgoznak rajta. Úgy éreztem, hogy a visszatérése napok kérdése. Kicsit tovább tart, mint vártuk.

Tuchel Choupo-Moting hiányzásáról: Amikor ő kiesik, nincs egy klasszikus 9-esünk, valaki, aki magas és kényelmesen áll háttal a kapunak. De Sadio Mané, Serge Gnabry vagy Thomas Müller is játszhat ezen a poszton, de akár Mathys Tel is.

Tuchel arról, hogy ki fogja helyettesíteni az eltiltott Goretzkát a középpályán: Szerintem Ryan (Gravenberch). Megérdemelte, tetszett a Hertha elleni teljesítménye.

Tuchel arról, hogyan nézne ki a futballja egy "tökéletes világban" a szerződtetéseivel és az előszezonnal: Nem tudom, hogy létezik-e tökéletes futballvilág. Nincs tökéletes felkészülés. Van hova fejlődnünk. Ez nem a Tuchel-futballról szól, hanem arról, hogy a csapat a maximumot hozza ki magából. Dominánsak akarunk lenni, támadni és nem engedni az ellenfelet a kapu elé. Valamit nyújtanunk kell a szurkolóknak, és a játéktempónkat is növelni kell. Ott kell lennünk holnap, ez számít. Az itt és mostra kell gondolnunk.

Tuchel a Werder Bremenről: A Brémának nagyon támadó formációja van két csatárral. Dinamikus csapatuk van. A Weserstadion mindig különleges az esti mérkőzéseken. Készen kell állnunk erre. Játszanunk kell a saját játékunkat és nagyon óvatosnak kell lennünk a kontratámadások kivédekezésében.

Tuchel a keretről: Dayot Upamecano kiesett, Leon Goretzka eltiltott. Josip Stanišić körülbelül két hétre esik ki izomhúzódás miatt. Eric Maxim Choupo-Moting és Alphonso Davies is kiesett. Kimerült a keretünk, valószínűleg néhány fiatalt viszünk magunkkal.

Tuchel a felállásról: Ryan valószínűleg Goretzkát fogja helyettesíteni. Tetszett, amit a Hertha ellen láttam tőle. Meglátjuk, ki kezd támadásban. Serge és Kingsley Coman gólt szerzett a legutóbbi meccsen, szóval nem hiszem, hogy kivesszük őket. Mindent beleadunk, amit szükségesnek tartunk. A felkészülés olyan, mint mindig. Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a következő meccset. Ez a feladat, ha az ember a Bayernnél játszik.

Tuchel Musiala formájáról: Ez egy normális fejlődés egy fiatal játékosnál, akiben rendkívüli potenciál van. A játékából hiányzik egy kis tisztaság. A legfontosabb a hozzáállása, ez különleges. Nem keres kifogásokat, önkritikus. Ajándék vele dolgozni.

Tuchel arról, hogy meg tudja-e erősíteni, hogy Randal Kolo Muani az FC Bayern átigazolási célpontja: (nevet)Ezt nem tudom megerősíteni. Még akkor sem erősíteném meg, ha így lenne. Jelenleg ez nem téma.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet