Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Nincs helye az FC Bayernnél: Matthäus kételkedik Müller jövőjében

Thomas Tuchel alatt eddig Thomas Müllernek meg kellett elégednie a tartalékjátékos szerepével az FC Bayernnél. Lothar Matthäus kételkedik abban, hogy a jövőben javulni fog a helyzet, ezért elképzelhetőnek tartja a távozást.

Julian Nagelsmann márciusi távozása új esélyt jelentett néhány Bayern-játékosnak a bizonyításra. Így volt ez Thomas Müller esetében is, aki azonban Thomas Tuchel alatt nem tudta felvenni a remélt főszerepet. Jamal Musiala inkább a tízes poszton kerülhet bevetésre, különösen a fontos meccseken.

A szakértő Lothar Matthäus úgy látja, hogy a Bayern jelenlegi rendszere problémát jelent Müller számára. "Olyan edzőre van szüksége, aki olyan rendszert enged játszani, amelybe Müller beleillik, ahogyan az Flick esetében is történt" - magyarázta a 62 éves játékos a Sky rovatában. Szerinte a jelenlegi 4-2-3-1-ben nincs tökéletes Müller-helyzet. "Ő egy kilenc és fél, aki ideális esetben egy olyan céljátékos körül zsibong, mint Robert Lewandowski" - jellemzi Müller aktuális szerepét a korábbi válogatott.

Müller csak kispados? 

Matthäus nem lát okot arra, hogy optimista legyen a következő szezont illetően. "Meglepődne, ha Müller hirtelen újra törzstaggá válna", ami miatt a szakember el tudná képzelni a távozást: "Akkor valószínűleg elérkezett az a pont, amikor legalábbis nagyon alaposan megnézi az átigazolási piacot, hogy ne mondjam, távozik. Mert ebbe ő nem fog belemenni" - ebben biztos Matthäus.

Matthäus azt is tudja, hogy a Bayern egy fontos vezetőt veszítene el, aki hosszú évek óta a közönség kedvence: "Ha a tisztán futballszakmai szempontokat félretesszük, ő mindenekelőtt a személyisége, a tapasztalata, az akarata és a karizmája miatt az első számú vezetője ennek a csapatnak."

Különösen a szurkolók számára lenne nagy megrázkódtatás egy hirtelen Müller távozása 23 év után. "A szurkolóknak nem fog tetszeni, mert ő egyet jelent az FC Bayernnel" - mondta Matthäus.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: 90min.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet