Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Thomas Tuchel: Az volt az érzésünk, hogy mindenki akarja ezt a győzelmet

Vissza a tabella élére! A Bayern vasárnap délután egy erős második félidőnek köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Hertha BSC-t, és ezzel visszavette az első helyet a Borussia Dortmundtól.

"Nagyon elégedettek vagyunk, bár nem volt könnyű a mai nap" - foglalta össze Kingsley Coman, akinek gólja bebiztosította az eredményt. Thomas Tuchel csapata négy győzelem nélküli mérkőzés után nemcsak három fontos pontot szerzett a bajnoki címért folyó versenyfutásban, hanem értékes önbizalmat is a hátralévő négy mérkőzésre.

Herbert Hainer: "A munka ünnepe egy nappal korábban jött számunkra. Nehéz meccs volt, látszott a nyugtalanság a csapaton, de végül megérdemelten nyertünk. Most már a mi kezünkben van a győzelem - és ez a legjobb, amit kívánhatsz, ha nem kell másokra hagyatkoznod. Örülök Serge Gnabrynak, hogy gólt szerzett. Kingsley Coman nagyon jól játszott, folyamatosan próbálkozott, és ez a végén 2-0-s győzelmet aratott."

Oliver Kahn: "Észre lehetett venni a csapaton, hogy mi múlott a mérkőzésen. Mindenki masszívan összezárt. Ilyenkor nem a szépség a lényeg, hanem a győzelemről és a tabellán való vezetés megszerzéséről. Ez volt a cél, és ezt elértük."

Hasan Salihamidžić: "Nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra. A Hertha kieső helyen áll, nagyon mélyen ültek és jól védekeztek. Mi nagyon türelmesen játszottunk, és nem adtunk nekik semmit. Aztán a vége felé két gólt szereztünk, és természetesen örülünk a győzelemnek."

Thomas Tuchel: "Arról szólt a mérkőzés, hogy 90 percig koncentráljunk és ne kapjunk semmit. Az első gólról szólt. Sokáig váratott magára, mert nem éltünk a lehetőségeinkkel. Aztán megszereztük az első gólt, majd a másodikat is. Ez jót tett nekünk. Az volt az érzésünk, hogy mindenki akarja a győzelmet. Csapatként kellett dolgoznunk, és ezt mindenki megértette."

Kingsley Coman: "Nagyon elégedettek vagyunk, bár nem volt könnyű a mai nap. Sokáig nem szereztünk gólt, pedig voltak lehetőségeink. Aztán lőttünk két remek gólt és nyertünk. Most elsők vagyunk, ami nagyon jó. Elöl jó formában vagyunk, lehetőségeket teremtünk, de nem lövünk elég gólt. Ezen még dolgoznunk kell."

Matthijs de Ligt: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük a mérkőzést. A Dortmund két pontot vesztett. Mindent ki akartunk ma adni magunkból. Ez a nyomás, ez a feszültség mindig nehéz. Még négy mérkőzés van hátra. A legfontosabb a három pont volt. Nem volt ma csúcsteljesítmény, de a győzelem számít. Tudunk ennél jobbat is."

Így látta az ellenfél

Dárdai Pál (vezetőedző): "60-70 percig jól védekeztünk, és nyilván reménykedtünk. A csapat küzdött, de aztán kaptunk egy elkerülhető gólt, pedig nyilván a Bayernnek is voltak gyakori lehetőségei. Bátrabbnak kell lennünk. Láttam egy kiváló csapatot. Elismerésem nekik."

Florian Niederlechner: "Elismerés a fiúknak. A csapat nagyon jól teljesített. Egyértelmű, hogy a Bayernnek lesznek lehetőségei. Így kell játszani egy kiesési harcban. Ha az utolsó két meccsen is így játszottunk volna, akkor kaptunk volna pontot. Most tovább kell mennünk. Ha úgy játszunk, mint ma, akkor jövő héten a Stuttgart ellen is nyerni fogunk."

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet