Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Kétségek Salihamidziccsal kapcsolatban - Schweinsteiger lenne az alternatíva?

Az FC Bayernnél kialakult válság miatt Oliver Kahn továbbra is a kritikák középpontjában áll. Hasan Salihamidzic előnye, hogy jelenleg aligha van alternatíva a helyére. De mi a helyzet Bastian Schweinsteigerrel?

Oliver Kahn esetében korántsem csak a jelenlegi válság az, ami miatt meneszthetik. Persze egy cím nélküli szezon nagy káosz és ugyanilyen nagy vereség lenne az FC Bayern számára, amit az igazgatótanács elnökeként rá lehetne fogni. De állítólag az irodában is nagy az elégedetlenség vele szemben.

Kahn ráadásul sokkal bizonytalanabb a posztján, mint Hasan Salihamidzic, bár a vele szembeni kritikák is folyamatosan nőnek, mert jelenleg alig van megfelelő alternatíva a sportigazgatói posztra. Kahn posztjára például az Eintracht Frankfurtnál dolgozó Axel Hellmann jöhetne szóba. Úgy hallani, hogy ő nem csak potenciális jelölt, hanem már tárgyalásokat is folytattak vele.

De egy új sportigazgató, aki felkészült lenne erre a hatalmas feladatra? Aligha jutnak eszembe megfelelő nevek egyelőre.

Bastian Schweinsteiger, mint alternatíva?

Az Abendzeitung most Bastian Schweinsteigert hozza szóba. A lap B-tervnek nevezi azt a lehetőséget, hogy Salihamidzicot vele helyettesítsék. Amennyiben Schweini maga is érdeklődést mutatna a poszt betöltése iránt, a beszámoló szerint a klub mindenképpen megfontolná a szurkolók kedvencének alkalmazását. A 38 éves szakembert tehát mindenképpen olyan személyi jelöltnek tekintik, aki alternatíva lehetne Salihamidzic helyett.

Egyetlen bökkenő: Schweinsteiger játékos pályafutása után még soha nem töltött be olyan pozíciót, amelyben ilyen felelősséget vállalhatott volna. Teljesen tapasztalatlanul lépne be egy olyan posztra, ahol szinte azonnal teljesíteni kell, és amely nagyon nagy kihívások elé állítaná.

Igaz, ez a tapasztalatlanság nem állt Salihamidzic útjába, amikor 2017-ben sportigazgatóként kezdett Münchenben. Vajon újra egy ilyen út lenne a megfelelő?

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: 90min.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet