Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Tuchel a Hertha előtt: Minden téren feljebb kell lépni

Pénteken Thomas Tuchel vezetőedző beszélt a Hertha elleni mérkőzésről.

Tuchel az Uli Hoeneß-szel folytatott beszélgetésről az edzőpályán: Csak azt akarta megmondani, hogy ki játszon a hétvégén (nevet). Nem, csak köszönni akart nekem, igazából előbb leértem a pályára és odajött hozzám beszélgetni.

A keretről: Dayot Upamecano megsérült, körülbelül két hétig nem léphet pályára. Leon Goretzkának térdzúzódása van, de elvileg játszhat. Kingsley Coman sem edzett ma, de elvileg a meccsre ős is rendben lesz. Eric Maxim Choupo-Moting viszont kiesett.

A csapat jelenlegi állapotról a szabadnapok után: Ez volt a megfelelő intézkedés mindannyiunk számára, hogy egy kicsit eltávolodjunk az elmúlt időszak történéseitől. Két nagyon jó edzésünk volt tegnapelőtt és tegnap. A hangulat olyan, amilyennek szeretnénk, hogy legyen. A helyzet nehezebb lett, de egyáltalán nem reménytelen. Minden téren fel kell pörögnünk, de úgy gondolom, készen állunk.

Arról, hogy mikor kezdődik az átigazolások tervezése a következő szezonra: A következő héten foglalkozunk a kérdéssel. Jelenleg még nagyon elfoglaltak vagyunk a napi munkánkkal. De természetesen naponta vannak eszmecserék különböző témákban.

Yann Sommerről: Ő egy top játékos és egy őrülten jó ember, barátságos, udvarias, nyitott. Nagyon önkritikus. A Bayernnél kapusnak lenni alapvetően nem könnyű. Yann-nak van egy olyan szakasza, amikor talán egy kicsit kevésbé szerencsés a játékhelyzetekben. A kapus léthez hozzátartozik, hogy van egy kis szerencséd is. Neki jelenleg nincs ilyen, de nagyon jól kezeli a helyzetet. Továbbra is élvezi a bizalmunkat.

Az utóbbi időben elvesztett pontokról: Nagyon őszinték vagyunk egymással és nagyon kritikusak. A csapat tudja a véleményemet a Mainz elleni meccsről. A sportban mindig van lehetőség a javításra. Az utolsó két meccsen pontokat adtunk el vezetés után. Ez nagyon nem jellemző ránk. Az őszinteség és a nyíltság a legjobb módja a dolgok kezelésének. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk erre. Inkább a következetesség hiányzik. De ehhez nemcsak akarat kell, hanem egyfajta frissesség és energia is. Mindent megteszünk azért, hogy reakciót mutassunk. Még nem késő.

A következő ellenfélről, a Hertha BSC-ről: A Hertha kissé kiszámíthatatlan az edzőváltás miatt. Ezért van még egy okunk arra, hogy teljesen magunkra koncentráljunk. Jelenleg semmi sem könnyű számunkra. A helyzet olyan egyértelmű, mint a nap. Össze kell szorítanunk a fogunkat és egyenrangú félként kell megközelítenünk az egészet. Teljesítenünk kell. A rajtpozíció megvitatásának nincs értelme a tabella szempontjából, de a legutóbbi eredmények miatt sem. 

Vajon Mathys Tel megkapja-e az esélyt a kezdőben: Jelenleg másokra van szükség, akik több tapasztalattal rendelkeznek. Mathys csak tegnap töltötte be a 18. Életévét, de nem életkorhoz kötött. Van egyfajta gondtalan hozzáállása, de a rövid szereplései során nem volt olyan, hogy mindig gólt szerzett volna. Folyamatos egyenletes teljesítmény kell a kezdőbe kerüléshez.

Tuchel a játékvezetők védelméről: Nagyon nehéz munka a játékvezetői munka. Nagyon tisztelem a munkájukat. Minden egyes eset más. Mindannyian egy erőszakmentes és toleráns társadalomban akarunk élni és futballozni. A pillanat hevében nem mindig könnyű elfogadni a döntéseket. A labdarúgás bizonyára tanulhat a rögbitől vagy más sportágaktól a pontos szabályozást illetően.

A teljesítményről: Mindenki megkapja tőlünk a maximális támogatást, aztán ezáltal mindenki kihívást kap. A Bayern Münchennél olyan magas a mérce, hogy még ha csak öt percet is kapsz, akkor is mindig csúcsteljesítményt kell nyújtanod.

Végül a BVB elleni hosszútávú párharcról: Nem is tudom, hogy megnézem-e ma a Dortmundot. Számunkra egyértelmű a kiinduló helyzet: már nem a saját kezünkben van, most 15 pontot kell szereznünk. Fel kell lépnünk. Még nem késő reakciót mutatni. Erre rögtön vasárnap szükségünk van. Jobban, mint valaha, minden rajtunk múlik. Teljesítenünk kell, aztán reméljük, hogy ez elég lesz.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet