Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Müller megkapta a bajor állami kitüntetést

Thomas Müller történelmet írt a futballpályán. Most az FC Bayern támadó középpályása a pályán kívüli önkéntes munkájáért kapott kitüntetést.

Kedden Ulrike Scharf, a bajor állam család-, munka- és közösségi ügyekért felelős minisztere a közösségért végzett szolgálataiért járó bajor állami kitüntetést adományozta a 33 éves játékosnak a 'Nicolaidis YoungWings Alapítvány' nagyköveteként végzett munkájáért és a gyászoló fiataloknak nyújtott támogatásáért.

"Nagykövetként teljes odaadással támogatja a gyászoló gyermekeket és fiatalokat. Különösen fontos számára, hogy a személyes kapcsolat révén bátorságot adjon a gyerekeknek és tinédzsereknek, és legyenek perspektíváik" - ezekkel a szavakkal köszöntötte az államminisztérium Müllert.

A Bayern-játékos elérte azt, amiről sok gyerek csak álmodhat: "A gyerekek és a tizenévesek állnak a középpontban, nem pedig a világbajnokság győztese. Thomas Müller ott van a gyerekek és a tizenévesek számára, és ez örömet okoz nekik. Ez az öröm egy kicsit szebbé teszi az életet."

Müller: "Ez a díj inspiráló"

Müller, akit 18 másik emberrel együtt tüntettek ki a müncheni Nymphenburg-i kastélyban található Hubertus teremben, elmondta: "Ez a díj rendkívül inspiráló. Amit itt minden egyes ember tesz, az hihetetlen és példaértékű." Elmondása szerint a gyerekekkel és tinédzserekkel való nagyköveti munka nagyon jó érzéssel tölti el, és kicsit kényelmetlenül érzi magát, hogy mindazok között ül, akik már ilyen hosszú ideje vesznek részt az alapítvány munkájában. Ez a fajta közösségi tevékenység számára kötelező, és ragaszkodik hozzá.

A Nicolaidis YoungWings Alapítvány a fiatal gyászolóknak - gyerekeknek, tinédzsereknek és fiatal felnőtteknek - kínál egyéni segítséget és tanácsadást, valamint hosszú távú támogatást  egy szerettük elvesztése után. Müller több mint tíz éve kötődik az alapítványhoz, és nagykövetként támogatja azt adományfelhívásokkal, jótékonysági karácsonyi árverésekkel, valamint rendszeres jótékonysági golfversenyekkel.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet