Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Tuchel a mainzi meccsről: Brutálisan nehéz feladat lesz

Pénteken Thomas Tuchel vezetőedző beszélt a Mainz elleni mérkőzésről.

A klubvezetéssel való kapcsolatáról: Egyáltalán nem olvasok semmit. Reggelente idejövök, és pozitív energiát érzek itt. Próbálom befolyásolni azt, amit befolyásolni tudok. Nem akarom kommentálni a pletykákat. A klubvezetéssel való együttműködésem cél- és megoldásorientált. Oliver Kahn és Hasan Salihamidžić nyomot hagytak a klub életében.

Tuchel a gólokról a szerdai kiesés után: Abszolút megértem, hogy három év elődöntő nélkül a DFB-kupában ez nem elég. Ott elmaradunk az elvárásainktól. De a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is három egymást követő évben ott voltunk. Ez nem válság, ez téves. Nem szabad mindent megkérdőjeleznünk. Legyünk egy kicsit realisztikusabbak. Sok nagy klub nem jutott be a negyeddöntőbe. De továbbra is ambiciózusak maradunk, és mindig többet akarunk. Még mindig elsők vagyunk a Bundesligában.

Az ellenfélről, a Mainz-ról: Nagyon nehéz lesz. A Mainz arra használta az időt, hogy intenzíven felkészüljön erre a mérkőzésre. Megvan a saját stílusuk, túlteljesítenek. A tavaszi forduló tabelláján a harmadik helyen állnak. Brutálisan nehéz feladat lesz. A Mainz ellen ilyenkor nagyon nehéz játszani. Nagy feladat lesz, de holnap készen kell állnunk. A pihenés fontos. Ma feltöltődünk. Fizikailag megterhelő mérkőzés lesz.

A lehetőségek kihasználásáról: Rengeteg videót lehet megnézni és beszélgetéseket folytatni. De a támadó játékosoknak csak egy gól vagy egy gólban való részvétel segít. A második mérkőzésen nagy hatékonyságra lett volna szükségünk. Ilyenkor a semmiből is gólt kell szerezni. Ez jelenleg nehéz nekünk, ez nyilvánvaló. Megvan a lehetőségünk, de nagyobb hatékonyságra van szükségünk.

Thomas Müllerről: Magam is nagy Thomas Müller-rajongó vagyok. Világklasszis méretű meghatározhatatlansággal rendelkezik. A manchesteri meccsek nem feküdtek neki tökéletesen. Egyébként valószínűleg játszott volna. Jelenleg minden rendben van. Elégedett voltam a reakciójával tegnap az edzőpályán. Rendkívül lenyűgözött. Példamutatóan kezelte a helyzetet. Egyszerűen rálépett a gázra és húzta a csapatot. De meg kell hoznom a döntéseimet, és néha nehéz döntéseket kell hoznom. Nincs benne személyes érintettség. Mindenkinek el kell fogadnia ezt egy versenyhelyzetben.

A csapat már túlságosan is jóllakott?

A játékosok nem hiszem, hogy túlságosan motiválatlanok. Igen, a Freiburg elleni kupameccsen és a Hoffenheim ellen is hiányzott valami. Ennek az okát még nem egészen tudom. De nem vagyunk túlságosan jóllakottak. Inkább egyfajta bizonytalanságot, nyugtalanságot érzek, ami egy kicsit megbénít minket. Leblokkolunk, hogy szabadon, kreatívan cselekedjünk. Szeretném megnyugtatni a dolgokat, és nem nagy feneket keríteni neki. Fel tudjuk venni a ritmust. Nagyon tisztában vagyunk ezzel. Az elégedetlenséget gyakrabban kell energiává alakítanunk.

A Mainz edzőjéről, Bo Svensson-ról: Már játékosként is edzőként ketyegett. Ez egy kicsit magamra emlékeztetett. Már játékosként is nagyon kritikus volt, és sok mindent megkérdőjelezett. Már játékosként is nagyon előre mutatóan futballozott. Nem volt egy sprinter, de mégis azon a szinten játszott. Mindannyian el tudtuk képzelni, hogy jó edző lesz belőle. A kapcsolat soha nem szakadt meg, fantasztikus ember. Christian Heidel visszatért, a klub pedig megnyugodott. Újra egy erős edzőre talált. Megtalálták azt az alapot, ami a Mainz 05-öt jelenti. A tabellán jól állnak a dolgok. Ez elsősorban Bosnak és Christiannak köszönhető. De most elég a dicséretből: azért utazunk oda, hogy nyerjünk.

A keretről: Mindenkire számítunk az edzéseken. Ha nem történik semmi, mindenki ott lesz.

Az angol hetek végéről: A legrosszabb helyzet FC Bayernként, hogy nincsenek angol hetek. Most három és fél hetünk van együtt. A játékosoknak is adunk majd szabadidőt. Ez lehetőséget ad arra, hogy új rutinokat építsünk be.

A körülötte lévő zavargásokról: Sok mindent nem tudsz befolyásolni. A Bayern áll a figyelem középpontjában. El kell fogadnunk az ilyen dolgokat, és jól kell kezelnünk őket. Teljesen kikapcsolom, és nem olvasok semmit. A csapattal együtt vagyok itt, érezném, ha valami baj lenne. Nem tartom kizártnak, hogy egyfajta nyugtalanság hat a játékosokra. De soha nem lesz teljesen nyugodt minden. Azokra a dolgokra koncentrálunk, amiket mi magunk is befolyásolni tudunk. Nem tudok más megoldást.

Anthony Barry-ról: Ő most érkezett. Végre van itt egy jó edző (nevet). Nagyon boldog vagyok. Nagyon szerettük volna, hogy csatlakozzon hozzánk. Az egész csomag stimmel nála: a személyisége, a játék iránti szeretete, a munkája iránti szeretete, a szenvedélye és a minősége. Rengeteg energiát hoz magával. A Chelsea-nél a standard helyzetekkel végzett munkája számomra teljesen új szinten volt.

A támadásról: Néha úgy gondolod jelenleg, hogy hiányzik belőlünk egy csipetnyi elszántság és egy csipetnyi egoizmus. A végén minden a döntéseken múlik. Még soha nem lőttem gólt a pályafutásom során. De nyilvánvaló, hogy ilyen helyzetekben meg kell őrizni a hideg fejet. Sok összetevő jó keverékére van szükségünk. Ez az, ahol most tartunk.

Mathys Telről: Látjuk a tulajdonságait. Robbanékonysággal és erős befejezéssel rendelkezik. Ezt meg kell tartania. Egyelőre a cserejátékos szerepét tölti be. A jövőjéről majd később beszélünk.

A bajnoki küzdelemről: Fontos, hogy a csapat hogyan kezeli a helyzetet. Sok minden történt ebben a szezonban. A csapat sokat tapasztalt. Magam is megtapasztaltam Párizsban, hogy mennyire szerencsétlen, hogy a bajnokságot természetesnek veszik. Nem szabad természetesnek venni. Nem fogjuk mesterségesen lekicsinyelni a bajnoki ambíciónkat. Egy bajnokság kevésbé érzékeny a megszakításokra, mert hosszabb idő áll rendelkezésre. A problémákat lehet kompenzálni. Mi a bajnoki címért küzdünk. Nem szabad szégyenkeznünk emiatt. Párizsban sem volt elég egy ponton bajnoknak lenni. Akkor leértékelődött, hogy mit jelent a bajnokságban játszani. Rengeteg munka van a mindennapjainkban. Ez egy különleges helyzet. Meg kell engednünk magunknak, hogy harcoljunk, és készen kell állnunk az egyes meccseken is.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet