Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Thomas Tuchel: Hiányzott a céltudatosság és a higgadtság

Az FC Bayern szombaton 3-1-es vereséget szenvedett a Mainz otthonában.

"Nem voltunk elég határozottak és hatékonyak ahhoz, hogy elvégezzük a feladatunkat" - ismerte el Thomas Tuchel vezetőedző, miután a Bayern 1-0-s vezetésről feladta a meccset. "Egy vereség mindig hatalmas csalódás számunkra, és szöges ellentéte annak, amit vártunk. A jelenlegi helyzetünkben ez még jobban nyomja a lelkünket" - kommentálta Thomas Müller.

Herbert Hainer (az FC Bayern elnöke): Az első félidőben teljes mértékben mi irányítottunk. Vezettünk 1-0-ra, de elfelejtettünk második gólt szerezni. Az egyenlítő gól teljesen elbizonytalanított minket, és teljesen szétesett a csapat. A második félidő kiábrándító volt.

Oliver Kahn (az FC Bayern vezérigazgatója): Az első félidő rendben volt. A második félidőben egyszerűen nem voltunk a pályán. Még mindig megnyerhetjük újra a Bundesliga bajnoki címet - minden lehetséges, és nem hagyjuk magunkat. Szükséged van a hitre, és néha csak egy pillanat kell ahhoz, hogy ez visszatérjen. Fel kell ráznunk magunkat, újra formába kell lendülnünk, és össze kell raknunk magunkat.

Hasan Salihamidžić (az FC Bayern sportért felelős elnökségi tagja): Az első félidőben jól játszottunk. Utána hiányzott az energia, és nem sikerült érvényesülnünk. Fizikálisan nem voltunk a helyzet magaslatán, és nem küzdöttünk eléggé. Az első félidőben ismét nem lőttünk elég gólt. Aztán a semmiből kaptuk az egyenlítő gólt. Nehéz megmagyarázni a vereséget. Ok nélkül adtuk el a meccset. Elemezzük a helyzetet, és gondoskodunk arról, hogy visszavágjunk. Most már azért kell küzdenünk, hogy meccseket nyerjünk.

Thomas Tuchel: Nem volt okunk elveszíteni a meccset - egy olyan meccset, amelyet mi irányítottunk. Hiányzott a céltudatosság és a higgadtság, hogy megszerezzük a második gólt. A semmiből kaptuk az egyenlítő gólt, és nem volt elég energiánk ahhoz, hogy reakciót mutassunk. Innentől kezdve lejtőre kerültünk, 12 perc alatt három gólt kaptunk. Nem tudtunk újra lendületbe jönni. Amikor a dolgok rosszul alakulnak, csapatként hihetetlenül nehéz visszanyerni a hitet játékhoz, és kellő lélekjelenlétet mutatni ahhoz, hogy megfordítsuk a dolgokat és harcoljunk. Nem voltunk elég elszántak és hatékonyak ahhoz, hogy elvégezzük a feladatot. Jelenleg nagyon nehezen tudunk meccseket nyerni. Hiányzik belőlünk az energia.

Thomas Müller: Egy vereség mindig hatalmas csalódás számunkra, és szöges ellentéte annak, amire számítottunk. A jelenlegi helyzetünkben ez még jobban nyomja a lelkünket. Ez már a harmadik alkalom, hogy eladtuk a vezetést. Túl sok hiba van a játékunkban - az enyémben is -, de ennek ellenére az első félidőben uraltuk a meccset, és megérdemelten szereztük meg a vezetést. A második félidőben már pörgött a játék, volt egy-két helyzetünk, és hirtelen 3-1 lett. Ma nem volt elég erőnk és energiánk ahhoz, hogy ebből visszajöjjünk. Nincs rá magyarázatom.

Így látta az ellenfél

Martin Schmidt (sportigazgató): Hatalmas dicséret a csapatnak és Bo Svensson edzői csapatának a teljesítményéért. Hihetetlen, amit idén művelnek. A szurkolóknak óriási szerepük volt a győzelemben. A hangulat hajtotta a csapatot a második félidőben. Egy bizonyos ponton már hittek, nem csak reménykedtek.

Bo Svensson (vezetőedző): Az első félidő rendkívül nehéz volt. Szerencsések voltunk, hogy a szünetre csak 1-0-s hátrányba kerültünk. A második félidőben feljavultunk. Az egyenlítő gól után érezni lehetett, hogy megvan a hit, az energia, a lendület, hogy mi vagyunk a jobbak. Büszke vagyok a srácokra.

Leandro Barreiro: Belevetettük magunkat a kihívásokba, és megnehezítettük a Bayern számára a hátulról való játékot. Támadásban érvényesítettük magunkat és lehetőségeket alakítottunk ki. A második félidőben megfordítottuk a vezetést, és megérdemelten nyertünk.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet