Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

FC Bayern és Sadio Mané: masszív kritika a világsztárral szemben

Csalódottság, frusztráció, kiborulás, felfüggesztés: Sadio Mané világsztárt masszív kritikák érik az FC Bayernnél – és ezzel ismét búcsúznia kell?

Alig kilenc hónappal ezelőtt Sadio Mané 30 millió Euróért érkezett a Liverpool FC-től a Bayern Münchenhez – és a nyár leglátványosabb átigazolása lett a Bundesligában. Egy világsztár, aki Jürgen Klopp edző irányítása alatt évekig összezavarta a Premier League és a Bajnokok Ligája védelmét, és viszonylag kedvező áron került a német rekordbajnohoz.

Most, a szezon heves szakaszában eljött az időközi értékelés ideje. És elég rossznak bizonyul. Az FC Bayern kiesett a Német Kupából, a Bajnokok Ligájából a negyeddöntőben Manchester City ellen, a Bundesligában pedig óriási veszélyben van a bajnoki cím. (az eredeti cikk még a Manchester City elleni visszavágó előtt íródott – a ford.)

Maga Mané pedig úgy tűnik, még mindig nem érkezett meg. A mélypont három hónap sérülés és még hosszabb formagyengeség után: a manchesteri meccs után a katakombákba megütötte csapattársát, Leroy Sanét, miután nem sokkal a vége előtt összevesztek.

Mané pénzbüntetést kapott, és a lelátóról kellett néznie a Hoffenheim elleni 1:1-es döntetlent. A szurkolók és a szakértők ezért arról vitatkoznak, hogy Manét átigazolási bukásnak kell-e minősíteniük, és a klubnak ennek megfelelően kell-e cselekednie.

Az FC Bayernnek el kellene adni Sadio Manét ezen a nyáron?

Igen, mert a Bayern jobban be tudná fektetni a pénzt.

Senkinek nincs szüksége a csapatban egy drága játékosra, aki bosszúságot okoz. Mérgezi a hangulatot. És ezért a Bayernnek Sadio Manét a nyáron feltétlenül el kell adnia. Mert a Sanéval szembeni kiborulás nem volt minden. Sokkal több volt még.

A "Sport Bild" értesülései szerint Mané bírálta a korábbi edzőt, Julian Nagelsmann-t, amiért a PSG elleni mérkőzéseken a kevés játékidő miatt. Abszurdum, pont azért, mert állítólag a csapat előtt történt, és frissen tért vissza sérülését követően. Ahelyett, hogy örülne a kollégái sikerének, inkább előttük nekimegy a főnöknek. Az ilyen akciók megmutatják a játékos valódi jellemét. Ez nem profihoz méltó, ezt nem engedheti meg magának. Főleg nem a Bayernnél.

Ráadásul Münchenben a futball szempontjából sem tesz hozzá sokat. Mané néha idegen testnek tűnik. Ezt nem tudja kezelni. Így továbbra is elégedetlen játékos marad, aki a jövőben is veszélyt jelent az egész csapatra. Ráadásul a klubnak van elég jó szélső játékosa a keretben Coman, Gnabry, Sané, Musiala személyében.

A Bayernnek a nyáron a Manéért kapott összeget be kell zsebelnie, és inkább az állítólag szezononként csaknem 20 millió Eurós fizetését egy megfelelő középcsatárnak szabadítaná fel. Mert egy ilyen játékos sokkal fontosabb a klub számára.

Nem, Manénak egyszerűen több játékidőre van szüksége.

Sadio Manéban nyilván sok a harag. Az edző ellen, aki nem engedi eleget játszani. Olyan játékosok ellen, akik nem megfelelően használják őt. Önmaga ellen, mert nem a legjobb teljesítményt nyújtja. Mindez kitört belőle Sanéval szemben.

Egy arcon ütés? Nem szabadott volna megtörténnie. A Bayern jogosan büntette meg Manét, és egy meccsre felfüggesztette. De leírni őt vagy eladni őrültség és butaság lenne.
Mané még mindig egyike a világ legjobb játékosainak. 2022-ben az Aranylabda szavazáson második helyen végzett Karim Benzema mögött. 31 évesen a legjobb korban van. Egy rugalmas, gyors, technikában kiemelkedő csatár, aki kapura is veszélyes.

Az igazi oka annak, hogy Mané miért nem teljesít megfelelően, a játékidő hiánya. Kritikusai láthatóan megfeledkeznek arról, hogy egyrészt meg kellett szoknia egy új bajnokságot, egy új klubot és egy új filozófiát, hogy három hónapig sérült volt – és csak tizenegy meccset játszhatott 90 percen keresztül. Nem meglepő tehát senki számára, aki ért a futballhoz, hogy Mané nem szerzett még tizenegy gólnál többet.

Az FC Bayernnek az eladás helyett többet kellene arra gondolnia, a következő szezonban az offenzívát hogyan állítsa fel Mané körül. És olyan játékosokon, mint Serge Gnabry vagy Leroy Sané.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: t-online.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet