Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Hansi Flick: Elégedett vagyok

Három mérkőzés, kilenc pont, kapott gólok nélkül: a német válogatott az új szövetségi kapitánnyal, Hansi Flickkel mindhárom szeptemberi mérkőzését megnyerte. Liechtenstein (2:0) és Örményország (6:0) után tegnap Izlandot (4:0) is legyőzték – megerősítve ezzel az első helyüket a csoport élén.

Ahogy az örmények ellen, ezúttal is Serge Gnabry nyitotta meg a gólparádét már a 6. percben, majd még az első félidőben Kimmich beadása után Antonio Rüdiger fejelte a hálóba a labdát a 24. percben.

A szünet után Sané (56.), majd nem sokkal a vége előtt Timo Werner (89.) növelte a gólok számát. A mérkőzés nagy részében a németek birtokolták a labdát (71%), de hagytak ki lehetőségeket is.

Hansi Flick: Nem volt sok közös edzésünk. Kilenc pontot szereztünk, ez volt a célunk. Az, ahogy fociztunk, egy előrelépés. Még nem állunk 100 százalékon, de nem is lehet elvárni. Elégedett vagyok. Még akkor is, ha vannak még dolgok, amiket jobban kell csinálnunk. Meg akartuk nyerni ezt a meccset, és meg is tettük. Néha hiányzott az utolsó passz és a hit a gólszerzéshez. Ezek azok a dolgok, amiket jobban kell csinálnunk.

Manuel Neuer: Fontos volt, hogy korán és azonnal megmutassuk a jelenlétünk. Ezen a pályán sem tudtuk a legjobb futballunkat játszani, de gondoskodtunk arról, hogy hátul ne váljanak veszélyessé a dolgok, és mi domináltunk.. Jól védekeztünk, ezért nagyon elégedettek vagyunk. Ezen a három meccsen láttuk, hogy a tendencia felfelé mutat, és szeretnénk így folytatni.

Antonio Rüdiger: Fontos volt három mérkőzésen kilenc pontot szerezni. A gólok száma is jó volt. Nekünk, védőknek bizalmat ad az is, hogy nem kaptunk gólt. A gólomnál az egész folyamat rendben volt. Ez egy jó másfél hét volt.

Leon Goretzka: Egy más arcunkat akartuk mutatni, megmutatni, hogy élvezzük a játékot. A védelmünk és a kapusunk elégedett lehet, hogy nem kaptunk gólt. Persze, nem volt minden tökéletes, de soha nem volt olyan érzésem, hogy az ellenfélnek esélye lehet. Ma egy vagy két gólt még biztosan lőhettünk volna.

Joshua Kimmich: A meccs rendben volt. Nem volt olyan könnyű, Izland nem egy rossz csapat. Valójában viszonylag keveset engedtünk nekik, egy lövést a kapufára és egy les gólt. A három meccsen tizenkét gól és 0 kapott gól sem rossz. Pozitív, hogy sok lehetőséget teremtünk. De ma még több is lehetett volna.

A németek októberben két mérkőzést játszanak majd. Október 8-án, Hamburgban Románia ellen, 11-én pedig Szkopjéban Észak-Macedónia vendégei lesznek.
A J-csoportban Németország áll az élen 15 ponttal, mögöttük Örményország 11, Románia pedig a harmadik helyen 10 ponttal.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet