Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Boateng: Ezért nem jöhetett szóba a Herthába való visszatérés

Az exkluzív SPORT1 interjúban Jérôme Boateng először beszél az Olympique Lyonba való igazolásáról, és az FC Bayerntől való elszakadásáról.

SPORT1: Boateng úr, kedden aláírt az Olympique Lyon csapatához, az Európa Liga regisztrációs határidején belül. Megkönnyebbülést érez?

Jérôme Boateng: Rossz a szóválasztás, mert nem megkönnyebültem, inkább izgatott vagyok. Nem aggódtam új klub találása miatt. Inkább azt kérdeztem magamtól: kit fogok választani? Mindig azt mondtam magamnak, hogy megvárom, amíg a megfelelő érzés zsigerből jön. Így volt ez a Lyon esetében is. Tetszett a klub, a projekt és Peter Bosz edző céljai.

SPORT1: Ismerik egymást a Bundesligából.

Boateng: Igen, ezért Peter Bosz nagyon igyekezett megszerezni, nagyon jó beszélgetéseket folytattunk. Lehet, hogy a Lyon kihagyta a Bajnokok Ligáját, de ennek a klubnak vannak olyan céljai, amelyekkel tudok azonosulni. Szeretem a várost, ez egy hagyományos klub, nagyszerű szurkolókkal, nagy stadionnal és sok fiatal játékossal, akiknek segíthetek a következő szintre lépésben.

SPORT1: Szomorú, hogy el kellett hagynia az FC Bayernt?

Boateng: Nem, várom már az Olympique Lyon-ban való mérkőzéseket, egy új kihívást. Az FC Bayernben eltöltött éveim nagyon hosszú és szép fejezet volt. De gyakran hangsúlyoztam, hogy szeretnék új kihívásokat. Azt mondtam, hogy el tudtam volna még képzelni további éveket, ha közös nevezőre jutunk. Ez nem így lett, így nekem gyorsan választanom kellett. Az elmúlt két év Hansi Flickkel ismét kiemelkedő volt, és ismét sikerült megnyernünk a Bajnokok Ligáját. Boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, és hogy ilyen sikeresek voltunk. Csak a futball ír ilyen történetet.

SPORT1: Gyorsan megállapodtak a Lyonnal. Ilyen esetben milyen gyorsan tud kapcsolatba lépni az új munkáltatóval?

Boateng: Igaz! Minden olyan gyorsan történt az elmúlt napokban. Hogy milyen nehéz lesz a Bayernről Lyonra váltani, ilyen rövid idő után nem tudom megmondani. Először edzenem kell a csapattal, és meg kell nézni, hogy milyen szinten vagyok. Én sem játszottam még sohasem Franciaországban.

SPORT1: David Alaba hivatalba lépésekor megcsókolta a Real Madrid címert, ami kritikát váltott ki sokakból.

Boateng: Mindenki tudja, milyen fontos David Alaba számára az FC Bayern. Hogy ezt tette, azt a helyzet határozta meg, vagy talán egy fotós kérte fel rá. Nem tudhatni. Száz százalékban biztos vagyok benne, hogy nem rossz szándékból tette. Nem kell a felhajtás. Számomra a Lyon most az új klubom, és soha nem fogom elfelejteni, hogy az elmúlt tíz évben az FC Bayernnél voltam. Számomra minden elölről kezdődik, de nem kell túlzásokba esni. Remélem, hogy itt valami elindul számomra, és sikeres leszek a klubbal. Fontos, hogy tudjak azonosulni a klubbal.

SPORT1: Franck Ribéry felvette Önnel a kapcsolatot?

Boateng: Igen, írt nekem egy üzenetet, és azt mondta, hogy a Lyon egy nagyszerű klub Franciaországban. Örül nekem!

SPORT1: Xherdan Shaqiri jelenléte befolyásolta Önt?

Boateng: Csak azután írtunk egymásnak, hogy aláírtam a szerződést. Az egész nagyon gyorsan történt, tanácsadóm, Tolga Dirican és csapata igazán nagyszerű munkát végzett. Rég nem láttam Shaq-ot, és nagyon várom már a találkozást. Szuper, őrült, és igazán nagyszerű ember.

SPORT1: Tehát nem úgy csinált, mint Joshua Kimmich, és egyedül tárgyalt ...

Boateng: Nem, ez egy kicsit nehezebb helyzet volt számomra. Joshua helyzete egyszerűbb volt (nevet). Tolga, egy régi barát, aki jól ismeri az üzleti életet, és ezt megtette helyettem. Ez fontos volt számomra.

SPORT1: Vissza Hansi Flickhez. Az Önök kapcsolata egy sikertörténet volt.

Boateng: Én is így látom. Az elmúlt két évben ismét nagyon stabil voltam, miután az előző másfél év nagyon nehéz volt számomra - minden másodlagos sérüléssel, ami a vállam súlyos sérüléséhez kapcsolódott. Az ilyen gödörből való kijutás nem volt könnyű számomra. Akkor kaptam egy jó esélyt Hansitól. Ami a teljesítményről szólt. Egész idő alatt csak ezt vártam a Bayerntől. Azt hiszem, éltem is a lehetőséggel.

SPORT1: Volt-e utolsó beszélgetése Hansi Flickkel?

Boateng: Igen, beszéltünk telefonon. Kikértem a véleményét és a tanácsát. De mindig ezt teszem, mert mindig jó kapcsolatom volt Hansival. Sok címet nyertünk együtt. A válogatottal és az FC Bayernnel. Nagy szerepet játszott a karrieremben, mert ismer engem, és fiatal korom óta elkísért.

SPORT1: Volt arra esély, hogy újra együtt játsszon a tesvérével a Hertha BSC-ben?

Boateng: Nem, ez nem volt kérdés számomra. Mindig azt mondtam a körülöttem élőknek, hogy szeretnék külföldre menni. Különben is nehéz lett volna másik klubhoz átigazolnom, mert olyan sokáig játszottam a Bayernben. Már régóta szerettem volna megismerni egy új kultúrát, egy új ligát és nyelvet.

SPORT1: Európa-liga a Bajnokok Ligája helyett. A kritikusok szerint a Lyon visszalépés az Ön számára.

Boateng: Világos, hogy sokan most azt mondják: a Lyon nem Bajnokok Ligája szintű klub. Mire én azt válaszolnám: Természetesen minden futballista célja a Bajnokok Ligájában való szereplés, de az én koromban az összkép fontosabb. Aláírhattam volna egy Bajnokok Ligája résztvevővel. Akkor lett volna pár dolog, amiben nem éreztem volna jól magam. Egyébként a Lyon nem új a BL-ben sem. Egy évvel ezelőtt az FC Bayernnel játszottam a Bajnokok Ligája Lyon elleni elődöntőjében.

SPORT1: Amikor Önről, a Bayernről és a Lyonról beszélünk, Uli Hoeneß nem hiányozhat. Az elmúlt évek csípős kijelentései után hogyan váltak el?

Boateng: A kijelentései csalódást okoztak, különösen azért, mert az FC Bayern játékosaként megszokott, hogy felülről megerősítsék a játékost a döntéseiben. Sosem ájultam el magamtól, éppen ellenkezőleg. Tudom, hogy másként ítélnek meg engem, mint más játékosokat, így ezzel együtt kell élnem. Ez így van. De biztosíthatom Önöket, hogy nem haraggal váltunk el. Minden jót kívánok az FC Bayernnek a jövőre nézve. Ez a klub mindig is a szívemben marad.

 

 

 

Fordította: Utassy Roland

Forrás: sport1.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet