Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Flick: A pályán teljesítenünk kell, csak ez számít

Hansi Flick az első mérkőzését a német válogatott edzőjeként megnyerte Liechtenstein ellen, de nincs megállás, vasárnap jön az újabb feladat, Örményország ellen.

A dfb.de oldalnak adott itnerjúban értékelte a csütörtöki mérkőzést, valamint téma volt az örmény válogatott is, akik jelenleg a csoportjuk tabelláját vezetik, veretlenül.

Mennyire elégedett a debütálásával a válogatott edzőjeként?
Különleges győzelem volt, mert ez volt az első válogatott mérkőzésem. De nem kérdés, hogy mindannyian azt szerettük volna, ha több gólt szerzünk. Egy olyan ellenfél volt, aki ellen több góllal kell nyerni. Nem minden működött úgy, ahogy elképzeltük. A minőség óriási, kétségtelen, és megértem, hogy Németországban mindenki kissé csalódott lehet az eredmény miatt. De mindannyian tudjuk, hogy egy olyan úton járunk, mely remélhetőleg egy kicsit hosszabb lesz.

Milyen konkrét hiányosságokat talált?
Látható, hogy a csapatnak nem volt önbizalma a gólszerzéshez. A helyzetek kialakításának módja rendben volt, de az utolsó passz gyakran hiányzott. Nem sikerült korán gólt szereznünk, önbizalmat szereznünk. Nem voltam annyira elégedett az első félidővel, mert a csapat visszavett a tempóból. A másodikban felkapcsoltunk. Ez egy kezdet volt, amivel nem vagyunk teljesen elégedettek. De nem hibáztathatom a csapatot, megpróbáltak magasan nyomni, és voltak labdaszerzéseik, a hibázások esetén azonnal reagáltak.

Hogy lehet, hogy néhány játékos gyakran jelentősen jobban játszik a klubjánál?
Sokat beszélünk a játékosokkal. Nagyon tetszettek az első edzések, a minőségük valóban kiváló, dicséret illeti a csapatot. De végül a pályán számít ez, és akkor teljesítenünk kell. Majd beszélünk még erről.

Leroy Sanét és Timo Wernert a kezdő csapatba tette, pedig a klubjaiknál gondjaik vannak. Meghálálták a bizalmat?
Már megmutatták a minőségüket. Nehéz volt ilyen szoros védekezéssel szemben a labdát átvinni. Leroynak volt néhány akciója a második félidőben, ahol ő is követte és meg is nyerte a labdát. A második gólnál jól teljesített, és megmutatta, hogy jó úton jár.

Jamal Musiala megérdemelt egy újabb esélyt, hogy ismét kezdőként szerepeljen?
Lenyűgözően bizonyította a képességeit és minőségét, a Bayernnél az elmúlt évben és az elmúlt hetekben – valamint beleértve most a csütörtöki napot is az akcióival, ahogy segített Timo Wernernek a gólnál. Ő mindig egy opció.

Hogyan látja a második mérkőzést vasárnap, Örményország ellen?
Ez egy fontos mérkőzés. Örményország vezeti a tabellát, és előnyt szerezhetünk, ez a célunk. A támadásban jobban akarunk fellépni.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet