Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Kiütéses győzelem Örményország ellen

Meggyőző teljesítmény: a német válogatott 6:0-ra győzött vasárnap az Örményország elleni VB-selejtező mérkőzésen – és ez nemcsak Hansi Flick szövetségi kapitányt töltötte el elégedettséggel.

A VB-selejtezők felénél járunk, ezzel a győzelemmel pedig Németország átvette a J-csoport tabelláján a vezetést az örményektől, és 3 pontos előnyre tett szert a harmadik helyen álló Romániával szemben.

Az első félidőben Serge Gnabry (6.,15.), Marco Reus (35.) és Timo Werner (44.) szerezték a gólokat, gondoskodva a meggyőző vezetésről. A szünet után a sikeres offenzíva a második félidőben is tovább próbálkozott. Hofmann (52.) megszerezte első válogatott gólját Kimmich asszisztját követően. Flick több cserét is végrehajtott: Musiala, Wirtz, Gündogan, Adeyemi és Raum kaptak játéklehetőséget. A 82.percben Werner gólját les miatt érvénytelenítették. A 91. percben Adeyemi pedig góllal hálálta meg Flick bizalmát, ezzel beálíltva a végeredményt.

Hansi Flick: Ez volt a következő lépés, amit megtettünk. A csapat elégedett lehet a teljesítményével. Most a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Hatalmas minőségünk van a csapatban. De fontos, hogy teljesítsünk, amikor az számít, és ezt ma meg is tettük. A lelátókon fantasztikus volt ma a hangulat.

Serge Gnabry: Ma jók voltunk a kapu előtt, néhány helyzetet ki is hagytunk. Korán megszereztük a vezetést, azután a játék a mi irányunkba ment tovább. Egy jó győzelem volt a mai. Az eufóriát magunkkal visszük, hogy szerdán ismét gólt szerezzünk Izlandon, és jó meccset játsszunk.

Leon Goretzka: A mai egy teljesen más mérkőzés volt. Ennek ellenére a hangulat rendkívüli volt, lehetett érezni a nagy örömöt a lelátón. Ma sokat megvalósítottunk abból, amit elterveztünk. Izlandon fontos ezt a teljesítményt megismételni. A szurkolók buzdítása egy balzsam volt a lelkünk számára.

Timo Werner: Háromszor játszottam itt válogatott mérkőzést és háromszor találtam be, Stuttgart egy jó helyszín a számomra. Úgy gondolom, hogy a játékunk azon alapul, hogy lehetőséget teremtünk a labda megszerzésére. Ez ma nagyszerű volt, sokkal jobban játszottuk a saját játékunkat.

Jonas Hofmann: A gólok az elején jót tettek. Mindent összevetve óriási előrelépés volt a Liechtenstein elleni mérkőzéshez képest.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet