Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Danny Galm: Győzteseket akarunk kinevelni

A koronavírus járvány az ifjúsági labdarúgást is megviselte. A 20/21-es szezont októberben törölték.

Az fcbayern.com az U19-es csapat új edzőjével, Danny Galm-mel beszélgetett, aki bízik a szebb folytatásban.

Danny, hogyan jellemzenéd magad?
Úgy gondolom, egy rendkívül fegylmezett ember vagyok, ugyanakkor nem zárkózom el semmi új elől. Már nagyon izgatott vagyok az előttem álló feladat miatt. Mindenképpen nagyszerű élmény lesz.

Mi az ami leginkább tetszik itt a Bayern-nél?
Szinte minden nagyszerű. A Bayern a világ egyik legnagyobb klubja, és Németország legjobbja. Nagyon büszke vagyok arra, hogy én is ezt az együttest képviselhetem, ugyanakkor a tét hatalmas. Szeretném, ha a csapatom és én is a lehető legjobb teljesítményt nyújtanánk.

Milyen értékeket képviselsz a labdarúgást tekintve?
A mottóm: figyelemfelhívás, teljesítmény alapján. Ez volt az a jelszó, ami a játékos karrieremet is végig kísérte, és ez edzőként is megmaradt. Számomra nem az a fontos, hogy ki mit mond, hanem az a lényeg, amit a pályán mutat. Nagyszerű edzői csapatom van, de senkire sem szeretném ráerőltetni az akaratomat.

Itt mindenki egy egyéniség, mindenki önálló világnézettel rendelkezik, és ez így van rendjén. Bízom benne, hogy egy nagyon sikeres időszak vár ránk.

Hogyan ismered fel azt, ha egy játékos tehetséges?
Véleményem szerint a tehetség 2 fő részből áll: az egyik az, hogy tehetséges vagy, mint labdarúgó. Igazából ilyen szinteken ez már szinte mindenkinél ott van.

A másik összetevő pedig mentalitás, hogy az adott tehetségedet mennyire tudod kihasználni. Rengeteg olyan példa van, hogy egy tehetséges labdarúgó elrontotta a karrierjét, mert fejben nem volt ott. Mind a két tényező nagyon fontos a labdarúgásban.

Fontos szerepe van az érzelemnek is. Igyekszem minden egyes meccs előtt feltüzelni a játékosokat, és érzelmeket kiváltani belőlük. Ha megvan az érzelem, tudom, hogy fontos nekik az, amit csinálnak. Akiben minden megvan, érzelem, tehetség, hideg fej, na abból lesznek a profi játékosok.

 

 

 

Fordította: Sebastian Riedel

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet