Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Gosens: Azt hiszem, jó úton járunk

A német válogatott az első tesztmérkőzését letudta, a második és egyben az utolsó Düsseldorfban lesz Lettország ellen hétfőn. A péntek délutáni sajtótájékoztatón Robin Gosens mellett Kai Havertz vett részt.

Robin Gosens ...

... az első nagy tornájáról: Óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem Németországot egy tornán. Remek a hangulat, nagy a  tűz bennünk, az edzésen és meccs során is hajtunk. Azt hiszem, jó úton járunk.

... a nézők visszatéréséről: Inspiráló és óriási, hogy ilyen hosszú idő után a szurkolók végre visszatérhetnek a stadionba. Ez azt is jelenti, hogy ha a fertőzöttség gyakorisága csökken, és akkor talán az amatőr sportnál is jelen lehetnek nézők.

... a hármas védőrendszerről: A legnyilvánvalóbb előny, hogy eggyel több középső védő a pályán, így a védekezésben kompaktabbak lehetünk. Szélső védőként közelebb kerülhetek az emberemhez. Ez minden bizonnyal előnyt jelenthet olyan csapatokkal szemben, melyeknek gyors szélső játékosaik vannak, mint például Franciaország és Portugália. A támadásban is segít, mert én olyan játékos vagyok, aki szeret ebben is segíteni.

… az U21-es csapatról: Természetesen néztük, és nagyon örültünk, hogy a döntőbe jutottak. Bízom bennük, hogy megnyerik a címet. Drukkolunk nekik, ez óriási lenne a srácok számára, ha az Európa-bajnoki cím lenne a jutalmuk.

… a csapatszellemről: Az idősebb generáció segít a tapasztalatukkal, tippeket tudnak adni a fiatalabb generációnak. A két generáció közti játékosok pedig az összekötőkapocs. Hihetetlenül jó keverékünk van. A csapatszellem minden bizonnyal megvan, sokat vagyunk együtt a pályán és a pályán kívül is.

… a fejlődéséről: A szorgalom, a kemény munka, a mentalitás és a fegyelem volt a legfontosabb. Attól a pillanattól kezdve, hogy alkalmam nyílt profivá válni, mindig valamivel többet tettem, mint a többiek. A kemény munkáért járó jutalmam az, hogy a válogatott tagja lettem.

… az állandó helyről a válogatottban: A célom, és úgy gondolom, hogy minden itt jelenlévő célja is. Minden edzésen és percben bizonyítani akarok az edzőnek, és mindent beleadok.

... Lettországról: Mindenképpen győzelemre számítok. Nem sokat tudok az ellenfélről, de van néhány napunk a felkészülésre. Fontos, hogy valóban nagyszerű játékot mutassunk, és pozitív érzéssel kezdjük a tornát.

Kai Havertz ...

... a megérkezéséről az edzőtáborba: Az ember mindig örül, ha a pályán lehet. A Bajnokok Ligája döntőjét követő egy-két nap jót tett. Örülök, hogy itt lehetek.

... a szerepéről: kreatív játékos vagyok és ösztönből élek. Az elmúlt hónapokban sok poszton játszottam, és mindig rugalmasan használható vagyok. Nagyon kényelmesen érzem magam az offenzívában, azt hiszem, a szövetségi kapitány úgy látja a szerepemet, mint én. Remélem, hogy jó játékkal segítek a csapatnak megnyerni a meccseket és messzire jutunk a tornán.

… az állandó helyről a válogatottban: Futballista vagyok, és természetesen ambiciózus. Minden meccsen szeretnék játszani, mint mindenki más a csapatban. Természetesen játszani akarok, de a csapat van az előtérben, ezért ragaszkodni kell a tervhez. Remélem, hogy sok percet és lehetőséget kapok az EB-n.

… a győztes góljáról a Bajnokok Ligája döntőjében: Természetesen önbizalmat ad. Nagyon fontos cél volt ez számomra és a klub, a családom számára. Ez egy különleges pillanat, amely életem végéig velem marad. Szükségem van önbizalomra, akkor a legjobban játszom, de az sem lehet túl sok.

... Florian Wirtzről és az U21 csapatról: Kiemelkedő teljesítmény volt. Gratulálok az egész csapatnak. Florian nagyszerű játékos, akinek nagyon jól sikerült az egész szezon. Megmutatta, hogy vezető is tud lenni. Úgy gondolom, hogy az U21-es Európa-bajnokság jót tesz a fejlődésének.

... a nézők visszatéréséről: Nagyszerű. Mindannyian nagyon örülünk. Az utolsó néhány meccsen szurkolók előtt játszottam. Mindannyian várjuk, hogy visszatérhessenek a szokásos módon. A futball, és mi, játékosok is a szurkolóktól függünk. A 14.000 úgy fog hangzani, mint a 80.000.

… az EB-t illető elvárásokról: Kezdőjátékos akarok lenni, ezt szeretné minden játékos. Ha meghívnak a válogatotthoz, játszani is szeretnél. De néha a saját egónkat el kell felejteni. Szeretnék játszani. De ha a kispadon is ülsz, a pályára lépéskor a csapatért a legjobbat kell nyújtanod.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet