Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Interjú: Chris Richards és Jamal Musiala

Csapatunk két fiatal játékosa, Chirs Richards és Jamal Musiala osztotta meg a Bayern szurkolóival az eddigi tapasztalataikat egy videó interjú keretében. Nézzük, hogy sikerült a beilleszkedés a két tehetséges fiatal játékos számára.

Chirs Richards: A szezon elején tudtam meg, hogy az első csapat keretével együtt fogok készülni. Úgy gondoltam, itt a nagy esély a bizonyításra, és reménykedtem benne, hogy az edzésen mutatott teljesítményemnek köszönhetően talán lesz lehetőségem játszani a Schalke ellen. Már az előző szezonban is játszottam egy találkozón a Freiburg ellen, így elmondhatom magamról, hogy én is részese voltam a bajnoki sikernek. Ezen a meccsen az eredmény nem is nagyon számított, az azonban egy fantasztikus érzés volt, amikor a melegítés közben meghallottam azt, hogy az edző az én nevemet mondja, és nemsokára be fogok állni.

Jamal Musiala: Szintén nagyon meglepődtem, amikor a melegítés során egyszer csak odaszóltak nekem, hogy most én jövök. Amikor a pályára léptem, az elején kicsit még ideges voltam. Aztán utána valami egészen elképesztő érzés volt bennem, úgy éreztem, ezért megérte ennyit dolgozni.

Chris Richards: Én is nagyon ideges voltam, hiszen védő vagyok. Itt egyszerűen nincs lehetőségem a hibázásra. De aztán megpróbáltam az egészet élvezni és a saját játékomat játszani, így ez az idegesség fokozatosan alábbhagyott.

Jamal Musiala: Erről a bemutatkozásról álmodtam már gyerekkorom óta.

Chirs Richards: Egészen különleges érzés volt az, hogy olyan játékosokkal lehettünk a pályán, akik világbajnokságot, Bajnokok Ligáját és még számos egyéb trófeát nyertek. Egyszerűen fantasztikus volt, ők a szurkolók számára igazi bálványok, és én ezekkel az emberekkel játszom egy csapatban.

Chirs Richards: Amikor sikerült Lewandowskinak kiosztanom egy asszisztot, azt nem is akartam elhinni. A világ legjobb támadója, akit korábban csak a képernyők előtt láttam, most pedig én vagyok az előkészítője. Ezt követően rengeteg dicséretet kaptam a családomtól, a barátaimtól, sőt még a tanáraimtól is.

Jamal Musiala: Amikor sikerült betalálnom, elképesztően szerencsésnek éreztem magam. Szinte az összes barátomtól kaptam egy gratuláló üzenetet: "Néztem a meccset, és láttam, hogy gólt lőttél." Elképesztő érzés volt ezeket az üzeneteket olvasni.

Chirs Richards: Nagyon boldog voltam, hogy az amerikai válogatott külön is gratulált nekem. Még mindig hihetetlen számomra, hogy milyen játékosokkal játszottam együtt. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott a céljaim elérésben, különösen a családomnak.

Jamal Musiala: Egyik napról a másikra hirtelen több, mint 400 ezer követőm lett az Instagramon, mindenre számítottam, csak erre nem, és tényleg nagyon rövid idő alatt lett ennyi követőm. Nagyon boldog voltam ettől is.

Chirs Richards: Nálunk otthon minden az amerikai futballról szól. De ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy rengeteg tehetséges labdarúgó van az Egyesül Államokban is. Ezért nem örülök annak, amikor azt mondják, mi csak az amerikai fociból élünk, pedig az amerikai labdarúgás is rendkívül magas színvonalat képvisel. Még ha nem is olyan népszerű, mint a klasszikus amerikai sportok.

Jamal Musiala: Az, hogy én lettem a klub történetének a legfiatalabb gólszerzője, valami egészen elképesztő. A Bayern egy óriási klub, óriási tradíciókkal. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű klubnak.

Jamal Musiala: Thomas Müller megkérdezte a gólomat követően nevetve, hogy nem akartam-e esetleg neki passzolni a labdát. Nevetve azt válaszoltam, hogy de az is megfordult a fejemben, 50-50% volt az esély a passzra és a lövésre is, végül utóbbit választottam.

Dortmund faktor

Chris Richards: Amióta követem a Bundesliga eseményeit, mindig a Bayern és a Dortmund rivalizálásáról szól az egész. Ha a Dortmund ellen játszunk, egyszerűen nem szabad vereséget szenvednünk, ez a legfontosabb.

Jamal Musiala: Néhány évvel ezelőtt élőben láttam egy Dortmund Bayern meccset az Allianz Arénában. A szurkolók és maga az egész atmoszféra valami fantasztikus volt. Ez a két csapat mindig óriási meccset játszik egymással. Alig várom, hogy egyszer én is részese legyek ennek.

Az élet Németországban

Jamal Musiala: Én már hosszú ideje Németországban élek, itt is születtem Stuttgartban. Korábban sokáig Angliában is éltünk a családommal. Picit nehéz is volt visszaszoknom, de néhány hónap alatt sikerült visszaszoknom az itteni trendekhez.

Chris Richards: Természetesen nekem ez egy hatalmas váltás volt. Még nem beszélek németül, ezért egy kicsit nehéz. A Bayern edzőközpontjánál laktam az elején, furcsa volt, hogy Dallasban egyedül éltem, itt pedig a társaimmal együtt, de nagyon jó, hogy szinte mindenki beszél angolul. Sokat segített a beilleszkedésemben az, hogy most már a nagy csapatban is bemutatkoztam, természetesen ez is extra motivációt jelent számomra. Nem lesz itt semmi baj.

Mit jelent számukra a Bayern

Chris Richards: Aki erre az akadémiára kerül, minden esélye meg van arra, hogy a későbbiek folyamán egy nagyszerű játékos váljék belőle. Nagyon jó példa erre Joshua Zirkzee, aki élni tudott az első csapatnál kínálkozó lehetőségekkel. Reménykedem benne, hogy nekünk is hasonlóan pozitív lesz a folytatás. Természetesen azért dolgozunk, hogy mi is megkapjuk az esélyt a bizonyításra.

Jamal Musiala: Természetesen óriási megtiszteltetés ennek a klubnak a kötelékében dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy bőven lesz lehetőségünk a bizonyításra. Olyan nagy játékosok példája lebeg a szemünk előtt, mint David Alaba vagy Thomas Müller, akik szintén innen az akadémiáról indultak.

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet