Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Löw: Fontos lesz az egyensúly

Hétfőn megérkezett Sevillába a Nationalelf, hogy a spanyol válogatott vendégeként kedd este az idei év és a Nemzetek Ligája utolsó mérkőzését lejátssza. Joachim Löw szövetségi kapitány és Manuel Neuer csapatkapitány vettek részt a sajtótájékoztatón.

Joachim Löw...
... egy lehetséges csoportgyőzelemről: Először is nagyszerű, hogy a tabella éléről megvan az esélyünk arra, hogy megnyerjük a csoportot. Spanyolország évek óta a világ legjobbjaihoz tartozik, nagy kihívás lesz. Nagyon labdabiztosak, és változatosak. Ukrajna ellen volt néhány ütős pillanatunk, erre fogunk Spanyolország ellen alapozni.

... a kezdőről: Niklas Sülével még várnunk kell, legutóbb karanténban volt, előtte pedig sérült. Az Ukrajna elleni mérkőzés után voltak könnyebb panaszai, de tud ma edzeni. Benjamin Henrichs  pénteken már tudott a csapattal edzeni, bevethető. Fontos számunkra, mert mindkét oldalon tud játszani. Philipp Max Spanyolország ellen kezdeni fog. Az elmúlt hetekben igazán sok mérkőzése volt, ezért meglátjuk, hogy 90 percig bírni fogja-e.

... a sérülésekről: Ha azokat a játékosokat nézzük, akik az elmúlt hónapokban velük voltak, akkor néhányan hiányoznak most. Improvizálnunk kell, így előfordulhat, hogy valaki eddig szokatlan poszton játszhat.

... a Spanyolország elleni taktikáról: Minden rendszernek megvannak az előnyei és hátrányai. Spanyolország játékstílusára akarunk reagálni. A nyomás és a jól szervezettség közötti egyensúly fontos lesz. Ukrajna ellen a gyors kontráknál mindig voltak problémáink.

... az EB-célokról: A tornákon mindig a maximumot akarjuk elérni. Tudjuk, hogy mire van szükség egy torna során, és mely tényezők lehetnek döntőek. De konkrét célt nem fogok megfogalmazni.

... Manuel Neuerről: Manuról nem kell sokat elmondanom, a teljesítménye magáért beszél. Az első pillanattól kezdve, mióta velünk van, egészen a mai napig senkinek nem okozott csalódást, mindig kiemelkedő teljesítményt mutatott. Éretté vált emberileg, játékosként és kapitányként. Egy jó csapatjátékos, aki mindenkivel kijön és egyértelmű véleménye van. A világfutball legjobb kapusa, a játékát és a karizmáját is tekintve.

Manuel Neuer...
... az év utolsó mérkőzéséről: Tizenegyesek nem lesznek. (nevet) Az évet sikeresen akarjuk zárni, lehetőleg első helyen a tabellán. Természetesen az utóbbi időben voltak kudarcok, de a fejlődésünkkel összességében elégedettek lehetünk. Az EB-ig van még egy kis időnk, amit ki akarunk használni. A Nemzetek Ligája csoportgyőzelem mindenképpen segítene nekünk, és megerősítené a fejlődésünket.

... a válogatottsági rekordjáról: Büszke vagyok arra, amit elértem. Megtiszteltetés, hogy annyi mérkőzést játszhattam, mint ő (Sepp Maier – a ford.). De a legfontosabb, hogy segítem a csapatot és hozzam a teljesítményem.

... Leon Goretzkáról: Leon megtette a lépéseit előre, a válogatottban is. A koronavírus miatti szünet alatt sokat tett magáért – és ha az ember még címeket is nyer mellé, az természetesen az önbizalmat is növeli.

... a német középpályáról: Sok világklasszis középpályásunk van, és egyszerűen örülünk, hogy mindannyian a rendelkezésünkre állnak. Az, hogy ezen a poszton ilyen sok választási lehetőségünk van, segít nekünk – főleg, ha a játék tempójáról van szó. Olyan játékosokra van szükség, akik egyfajta összekötő kapcsok a védelem és a támadók között.

... a koronavírusos időszakról: A jelenlegi helyzet mindannyiunkat érint, ahogyan az egész társadalmat is. Sok ember dolgozik azon, hogy a futballban egy koncepciót hozzanak létre, így gyakorolhatjuk a hivatásunkat. Ehhez pedig az is kell, hogy a szabályokat betartstuk. Természetesen megeshet, hogy egy mérkőzés lejátszása veszélybe kerülhet. De profik vagyunk, és végső soron meg kell küzdenünk ezzel is. Ukrajna ellen természetesen nem volt egyszerű a helyzet, de örülünk, hogy a mérkőzésre sor kerülhetett.

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet