Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Joshua Kimmich: Magamtól és a csapattársaimtól is a maximumot várom el

Most már a csapat oszlopos tagja, de az idáig vezető útja nem volt egyszerű. A Podcastban beszél családjáról, a BL-ről, nehéz időszakairól is Joshua Kimmich.

Korán kelő típus vagy?
Igen, kényszerűségből, hiszen ha van otthon egy kisbaba, akkor nem igazán tudja kialudni magát az ember.

Apropó, szeretnék gratulálni a kisbabádhoz, aki nem olyan régen született. Milyen érzés volt őt a kezedben tartani?
Leírhatatlan érzés. Ez azt is mutatja, hogy a futball nem minden, ez egy egészen kivételes dolog, mely a legszebb érzés a világon. Fontos számomra, hogy az emberek számíthassanak rám, hogy megbízhassanak bennem.

Egy interjúban említetted, hogy bizonyos szituációkban még gyereknek érzed magad. Ezt hogy értetted?
Az életben vannak olyan fázisok, melyben felnőttként kell viselkedni, de bennem rejlik valami olyan életérzés, amihez közel áll a gyerekes viselkedés, s ez így van jól.

A te esetedben még előny is lehet, hogy fiatal apuka vagy, hisz így bizonyos dolgokat jobban el tudsz majd a gyermekednek magyarázni, de az is fontos, hogy egy megbízható, támogató ember is legyen az oldaladon.
Ez így van. Már régebb óta együtt vagyunk Linával, még a harmadik ligában játszottam, amikor összejöttünk. Gyakorlatilag ő már végigkísérte a profivá válásomhoz vezető utat. De most koncentrálnom kell más feladatokra is, melyek nagyon sokat jelentenek számomra.

Lina Meyer segíti Kimmichet azzal, hogy elemzi párja játékát a meccsek után:

"Minden meccs után megkérdezem tőle, hogy mennyire volt elégedett a játékommal. Ez nagyon érdekes, hiszen egy olyasvalaki, aki nem lát be a részletekbe, máshogy tudja a dolgokat kiértekelni, de ő általában elvicceli az egészet."

A #wecickcorona kezdeményezés alatt 5 millió eurót sikerült összegyűjteniük Goretzkával:

"Hálásak vagyunk, hogy ennyi emberhez eljutott az üzenetünk, hogy ennyien segítettek minket. Ez büszkévé tesz bennünket és megmutatja, hogy jó úton járunk ”- mondta Kimmich.

Kimmich a kritikus időszakáról:

A 25 éves harcos játékos saját magától is 100 %-ot vár el. Ezek olyan tulajdonságok, melyek segítségével profivá tudott válni. De ezek mellett azonban átlépett a fizikai határain. Fiatalként 3-4 évig problémája volt a szeméremcsontjával, melyet nem hagyott kezelni, nehogy lemaradjon a többiektől: "Az volt a szerencsém, hogy Stuttgartból Lipcsébe igazoltam, s ott azzal kezdték, hogy 3-4 hónapig nem játszhatok, hogy a sérülésemet kikúráljam, különben nem tudtam volna stabilizálódni és az ambícióm lett volna a végzetem."

A második nehéz szakasza karrierje során Carlo Ancelotti edzősködése alatt volt:

"Pep idejében másodosztályú játékosként érkeztem, s a szezon végén válogatott játékos lett belőlem. Carlónál az elején ismét háttérbe szorultam, voltak olyan napok, amikor magamtól megkérdeztem: "Elég ez egyáltalán? Vagyok olyan jó, hogy az FC Bayernben játszhassak?" -emlékezett vissza a középpályás.

Még Kimmich is elismeri, hogy nem mindig biztos a dolgában:

"Mindig vannak olyan fázisok, amikor kételkedsz önmagadban. Most is, miután megnyerted a Bajnokok Ligáját, és utána vannak olyan meccsek, ahol nem játszol olyan jól, azt gondolod: Jobbnak kell lenned, ez így nem mehet tovább!"-ismerte be.

25 évesen abszolút profi. Saját magától, s a csapattársaitól is maximális teljesítményt vár el. De néha túl érzelmes is tud lenni. Mindezek ellenére népszerű a csapattársai körében. A legszorosabb kapcsolata Serge Gnabry-val van, de Leon Goretzkát és David Alabát is elvinné egy lakatlan szigetre! "Ez egy érdekes sztori lenne. Voltunk már együtt Ibizán, miután megnyertük a Bajnokok Ligáját."- árulta el.

A múlt szezonban aratott sikerek ezen baráti kapcsolatoknak köszönhetően is rendkívül különlegesek voltak: ,,Ha meg tudod osztani ezeket a sikereket másokkal is, akkor ezt még jobban tudod értékelni."- mondta pozitívan.

 

 

Fordította: Kun Béla

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet