Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Legyünk sokszínűek!

A Bayern München együttese is csatlakozott egy jótékonysági kampányhoz, olyan együttesek mellé mint a Manchester United vagy a Real Madrid. Maga a kezdeményezés egyébként az Adidastól, és Pharall Williamstől származik. Williams ezen együttesek számára tervezett mezeket, amivel igyekszik hangsúlyozni a tolerancia fontosságát. A különleges mezek eladásából befolyt bevételt természetesen jótékony célokra fogják felhasználni.

Herbert Hainer:
Az FC Bayern közel 300 ezer tagjával a világ legnagyobb sport klubja. A rajongóinkkal együtt kiállunk az olyan értékek mellett, mint a sokszínűség és a tolerancia. A labdarúgás képes világok között hidakat teremteni, ezért is gondolunk úgy a labdarúgásra mint egy nagy sport családra, fontos, hogy társadalmi kérdésekben is véleményt nyilvánítsunk.

Karl-Heinz Rummenigge:
Az év elején bevezettük a ,, piros a rasszizmus ellen” szimbólumot amivel úgy gondolom egy fontos lépést tettünk a tolerancia és a sokszínűség támogatásában, szeretnénk küzdeni a diszkrimináció, a gyűlölet, és az erőszak ellen. Bízom benne, hogy a programjainkkal folytatni tudjuk ezt az utat.

Serge Gnabry:
Ha az ember magára veszi egy csapat mezét, akkor ő ahhoz, a saját csapatához tartozik, és nem számít az, hogy honnan jöttél vagy az, hogy hogyan nézel ki. A labdarúgás megteremti az egyenlőséget az emberek között. Mi játékosok is támogatjuk ezt az akciót és a sokszínűségért  vagyunk.

Hanna Glas:
A sokszínűség napjaink egyik legfontosabb témája, és úgy gondolom az embereknek, sokat kellene erről beszélniük. Különbözőek vagyunk, de emberként mindenki egyenlő. Nagyon szeretem ezt a mezt, érződik rajta, hogy valami üzenetet szeretne közvetíteni, valamint jól is néz ki.

A kampány idejére terveztek egy különleges logót is amely felváltja az eredetit, a közösségi platformokon. A mez első alkalommal , valószínűleg a német kupa második fordulójában lesz majd látható a játékosokon. Szinte valamennyi Bayernhez tartozó csapat ebben a mezben fog pályára lépni az elkövetkezendő időben. Sok hasonlóság fedezhető fel benne az 1993-as mezünkkel.

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet