Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Lúdas Matyi szerepében: FC Bayern München

FC Bayern München – Eintracht Frankfurt

A hétközi sikeres BL kezdet után (ahol csapatunk az Athlético Madrid gárdáját múlta felül pazar játékkal) szombat délután ismét fontos mérkőzés vár az FC Bayern Münchenre. Az ellenfél ezúttal az Eintracht Frankfurt gárdája lesz.

Furcsa történet müncheni részéről, de sokat köszönhet az FC Bayern a Frankfurtnak. (Vagy legalábbis az általuk tavaly novemberében ránk mért csúfos vereségnek (5-1), s közvetlen következményeinek.) Ugyanis, ha tavaly ősszel nem döngölnek földbe minket, még az is lehet teljesen másként alakult volna a Bayern és Flick varázslatos története. (Szerencsénkre nem így történt, még ha akkor talán nem is éreztük  annyira szerencsésnek a szituációt…)  Nagyon kellett az a mérkőzés, hogy csapatunk ismét mélybe zuhanva, Főnixként éledjen újjá hamvaiból, s ismét megmutassa a világnak, történjék bármi, mindig erősebben tér vissza! Ez csapatunk védjegye!

Tavasszal aztán, immáron újjászületve kétszer is sikerült a Frankfurtnak „meghálálnunk” tettét. A Bundesligában 5-2-re, míg a Német Kupa elődöntőjében 2-1 re sikerült felülmúlnunk Adi Hütter legénységét.
Ahogyan ezt az eredmények is mutatják, nem szoktunk unatkozni a képernyő előtt, ha e két csapat csap össze. Azt hiszem ez most szombaton sem lesz másképp.

Remélem, harmadjára is minimum úgy adjuk vissza az Einthrachtnak, mint Ludas Matyi Döbröginek!

 

Ellenfélnéző

Nem kezdte rosszul a szezont ellenfelünk, sőt! Jelenleg még veretlenek. 2 győzelem mellett 2 döntetlent mutat a statisztika. Sorsolásuk hasonló a miénkhez, így több olyan ellenféllel is megmérkőztek, akikkel mi is. Nekik is sikerült legyőzniük a Hertha-t, sőt a ránk kínos vereséget mérő Hoffenheim ellen is diadalmaskodni tudtak. Ellenben az általunk könnyedén legyűrt Bielefeld ellen csupán egy döntetlenre futotta erejükből. Az előző fordulóban a Köln otthonában végeztek döntetlenre.
Az tehát megállapítható, hogy egyelőre stabilan teljesítő együttesről van szó, akik nem adják könnyen a bőrüket.

Ami a játékoskeretet illeti, óriási változások nem történtek. Gacinovic cserélt csapatot Zuberrel (Hoffenheim), az eddig kölcsönben a klubnál szereplő Andre Silva-t megvásárolták az AC Milantól, míg a Milan az eddig náluk kölcsönben szereplő Rebic-et vásárolta meg. Paciencia távozott a Schalke csapatához, s ugyan innen Schubert kapus érkezett kölcsönben. Valamint Amin Younes érkezett még kölcsönbe a Napoli-tól. A csapat magja tehát egyben maradt, s talán valamelyest még erősödött is a keret.

Minden adott tehát egy jó mérkőzéshez! Hajrá Bayern München! Mia San Mia

 

Keretjelentés:

Müncheni oldalon több hiányzóval kell számolni sajnos. Tolisso piros lapos eltiltás miatt nem léphet pályára, míg Serge Gnabry (bár a csütörtöki tesztje negatív lett…) a keddi pozitív tesztje miatt 2 hétig nem állhat a csapat rendelkezésére. A fiatal Nianzou pedig még nem épült fel combsérüléséből.
Jó hír viszont, hogy Sané felépülése jól halad, már a csapattal tudott edzeni, így van rá esély, hogy ott lehessen a keretben.

Frankfurti oldalon is akadnak hiányzók. A csapat egyik legjobbja, Kostic valószínűleg kihagyni kényszerül a mérkőzést térdsérülés miatt. Rajta kívül a fiatal Ache küzd csípőproblémával.

 

Várható felállások:

Bayern:
Neuer – Hernandez (Davies), Alaba (Boateng), Süle, Pavard – Kimmich, Goretzka, Müller – Coman, Lewandowski, Costa

Frankfurt:
Trapp – Hinteregger, Hasebe, Abraham – Younes (Zuber), Ilsanker, Rode, Touré – Kamada – Dost, An. Silva

 

Érdekességek/statisztikák:

A szezon góllövői: Bayern München - Lewandowski: 7 gól
Eintracht Frankfurt - Andre Silva: 3 gól

Asszisztkirályok: Bayern München - Thomas Müller: 4 gólpassz
Eintracht Frankfurt - Daichi Kamada: 3 gólpassz

A két csapat eddig 123 mérkőzést játszott egymással, ezeknek mérlege: /Bayern győzelem: 64/ /Döntetlen: 26/ /Frankfurt győzelem: 33/
A két csapat Münchenben eddig 60 mérkőzést játszott, ezeknek mérlege: /Bayern győzelem: 45 / /Döntetlen: 8/ /Frankfurt győzelem: 7/

 

A valaha az Eintracht Frankfurt ellen legtöbb gólt szerző Bayern játékosok:
Gerd Müller - 19 gól
Karl-Heinz Rummenigge/ Robert Lewandowski - 11 gól

A valaha a Bayern ellen legtöbb gólt szerző Eintracht Frankfurt játékosok:
Bernd Hölzenbein - 13 gól
Bernd Nickel - 10 gól
Jürgen Grabowski - 8 gól

 

2020. 10. 24. 15:30
München, Allianz Arena
Bundesliga 5. Forduló: FC Bayern München – Eintracht Frankfurt
TV: Sport 2 (Magyarország)

 

Szerző: Rózsahegyi Tamás

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet