Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

5 tény az Atlético elleni győzelemről

A Bajnokok Ligája egy álomszerű verseny, és az, hogy az FC Bayern mennyire elkötelezett eziránt, a tegnap esti, Atlético Madrid elleni 4:0-s győzelem is bizonyítja. A müncheni csapat igazán erős futballt játszott, és ismét lenyűgöző számokról és statisztikáról gondoskodott. Az fcbayern.com összefoglalta a legizgalmasabb tényeket.

1. Neuer kapuja szinte bevehetetlen
Az Atlético elleni mérkőzés volt a 200., melyet Neuer kapott gól nélkül fejezett be. A csapatkapitány eddigi 394 mérkőzéséből. Ezzel megelőzve a ranglistán Sepp Maiert, aki 651 mérkőzésből 199 alkalommal nem kapott gólt. Oliver Kahn a Bayernnél eltöltött 14 éve alatt 247 mérkőzésen nem kapott gólt (632 meccsen).

2. Átlag felett a BL-ben
A szerda esti 4 találattal az FC Bayern éppen meghaladta a lőtt gólok átlagát.
Az elmúlt 12 Bajnokok Ligája mérkőzésén összesen 47 gól született, mely 3.9-es átlagot jelent mérkőzésenként.

3. Győzelmi széria rekord
A már említett 12 mérkőzésen mindig győztesként hagyta el a pályát az FC Bayern, mely a BL történetének leghosszabb győzelmi sorozata. Hansi Flick csapata a legutóbbi 29 tétmérkőzésből 28-at megnyert. Egyetlen kivétel a néhány héttel ezelőtti, Hoffenheim elleni vereség volt.

4. Sikeres nyitómérkőzés
Az Atlético elleni győzelemmel egy újabb rekord született. Sorozatban a 17. győzelem a Bajnokok Ligája nyitómérkőzésen. És ez még nem minden: a gólkülönbség az FCB javára 42:2.

5. Tolisso és a BL
Corentin Tolisso tegnapi gólja igazi álom volt. Közel 30 méterről bombázta a labdát Oblak kapujába.
A 26 éves világbajnok a Bayern játékosaként a 19. Bajnokok Ligája mérkőzésén a 7. gólját lőtte, ezen felül 5 további gólt készített elő.

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet