Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Hansi Flick: Nagyon büszke vagyok arra, amit a csapatom mutatott az egész szezont illetően

Ismét eltelt egy újabb Bundesliga szezon. A korona járvány következtében ez az idény nagyon más volt mint a többi. A találkozók jelentős részét zártkapuk mögött rendezték meg. Azonban ezen körülmények sem jelentettek akadályt a Bayern München számára. Csapatunk zsinórban 8.alkalommal lett Németország legjobbja.

A Wolfsburg elleni 4:0-ás győzelem alkalmával pedig sikerült elérniük a 100 gólos álomhatárt. Robert Lewandowski 34 góllal lett immáron 5. alkalommal a Bundesliga gólkirálya, Thomas Müller pedig 21 asszisztot jegyzett az idei kiírásban. Ez abszolút rekord. Nézzük, hogyan vélekednek a mérkőzés főszereplői csapatunk idei utolsó bajnoki találkozójáról.

Hansi Flick: Nagyon büszke vagyok arra, amit a csapatom mutatott az egész szezont illetően. Azért pedig ahogyan mérkőzésről mérkőzésre játszottunk és folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfeleket, öröm volt nézni a fiúkat. Ez még inkább büszkévé tesz engem. Természetesen ez a továbbiakra nézve is ösztönzőleg hat ránk. Reménykedem benne hogy a következő szezonban immáron szurkolók előtt tudunk valami hasonló teljesítményt nyújtani.

Thomas Müller: Természetesen ez most más. Ez egy olyan érzés amit nem igazán akarok megszokni. De óriási köszönettel tartozunk mindenkinek azért, hogy ezt a szezont végül is be tudtuk fejezni. A legnagyobb köszönet azonban a szurkolóknak jár. Minden nehézség ellenére nekik továbbra is az életük része maradt a labdarúgás és óriási szeretetet kaptunk tőlük. Remélem mihamarabb újra minden a régi kerékvágásban fog menni. Nagyon intenzív bajnokság volt. Azonban valami ,,miért” érzés hiányzott belőlünk. Élveztük a visszatérést ez nem kérdés. A bajnokság utolsó szakasza fenomenálisra sikeredett. Megérdemelten lettünk bajnokok. Az ősz éppenséggel nem volt egyszerű, sem a csapatnak sem pedig személyesen nekem. Következésképpen ezt a bajnoki címet valahová az első mellé tudom elhelyezni magamban érzelmileg, nagyon emocionális pillanat volt. Az volt az érzésem, hogy a fiatal játékosok megfogadják a tanácsaimat, ezért is lehettünk ilyen sikeresek ebben a szezonban.

Robert Lewandowski: Ez egy nagyon nehéz, egyben nagyon erős szezon is volt a részünkről. Ez első 2-3 hónapban sok problémával küzdöttünk. De mi végig hittünk egymásban, és a végére sikerült egészen elképesztő játékot produkálnunk. Természetesen nagyon elégedett vagyok azzal, hogy 34 gólt tudtam szerezni, egyben óriási köszönettel is tartozom ezért a csapattársaimnak. Mindig igyekszem a legjobbamat nyújtani, ezért is vagyok nagyon büszke. Az, hogy csapatszinten 100 gólt sikerült elérnünk, valami egészen fantasztikus teljesítmény. Ez is azt bizonyítja, hogy mi mindig igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból a mérkőzéseken. Nagyon boldogok vagyunk.

Christian Seifert ( A DFL vezetője):  Kedves Bayern játékosok! Ez egy nagyon különleges pillanat. Egyben egy igencsak ritka momentum. Ebben a szezonban olyan dolgokat éltünk át amit korábban még soha. Nem voltak nézők, nem volt nagy ünneplés – egy szokatlan környezetben találtátok magatokat. A mai nappal az idei bajnoki kiírás véget ért, egészen elképesztő teljesítményt mutattatok szinte végig az egész szezon során. Szeretném megköszönni az együttműködést: a kluboknak, a játékosoknak és a szurkolóknak is, nélkületek ma nem tartanánk itt. Tudom, hogy a különböző nehézségek ellenére az utolsó hetekben is minden csapat igyekezett a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Mind a 36 klub egyformán kivette a részét abból, hogy ezen a nehéz időszakon mihamarabb túl tudjunk jutni. Igen most minden nagyon más volt. De mindezek ellenére ez a Bundesliga kiírás így is különlegesre sikeredett. Az új szezon a legelején legalábbis, sajnos ugyanígy fog kinézni.

Oliver Glasner (Wolfsburg edzője): Szívből gratulálok a Bayern München csapatának. Elképesztő végjátékot produkáltak. Ez első félidőben, úgy gondolom sok dologban jók voltunk. A különbség az volt, hogy: mi kihagytuk a lehetőségeinket, a Bayern viszont kegyetlenül kihasználta őket. A támadó harmadban egész egyszerűen pontatlanok voltunk. A Bayern ma klasszisokkal jobb volt. Ezt sajnos el kell fogadnunk.

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet