Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Kovac: Mindkét csapat remekül játszott

Az FC Bayern 3-2-re legyőzte a Werder Bremen csapatát a szerda esti Német Kupa elődöntő mérkőzésen, így a Bajorok bejutottak a berlini fináléba. „Heves mérkőzés volt, a határainkat feszegettük” – mondta Thomas Müller a mérkőzés végét jelző sípszó után. A Bayern két góllal vezetett, a második félidőben egyenlítettek a házigazdák, végül Robert Lewandowski tizenegyese döntött. „Mindent egybevetve, megérdemeltük a továbbjutást” – összegezte a látottakat Niko Kovac.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Niko Kovac: Mindkét csapat remekül játszott. A kapuralövések tekintetében kiegyenlített volt a párharc, de mindent egybevetve azt mondom, megérdemeltük a továbbjutást. Az első félidőben magasan védekeztünk, nem engedtük közel a Werdert a kapunkhoz. A 60. perc környékén elkezdtünk egyre hátrább és hátrább jönni, lehetőséget adva az ellenfélnek a támadásra, ez nem volt bekalkulálva. Tudtam, ha a Bréma betalál újra nyílttá válik a találkozó, fantasztikus szurkolókkal a hátuk mögött játszottak. Túl passzívak voltunk a bekapott gólok után.

Thomas Müller: Mindkét csapat mindent beleadott. A hangulat egyedülálló volt, ahogy azt vártam. A második gólunkig jól játszottunk. A Bréma több helyzetet alakított ki, mint amikor a bajnokságban játszottunk ellenük, sokkal lendületesebbek voltak most. Megérdemelten szereztünk vezetést, jó helyzeteink voltak. Aztán vétettünk egy-két hibát, és a Bréma már ki is egyenlített, köszönhetően az elképesztő energetikusságuknak. Minden eredmény benne volt a meccsben, szoros volt a vége. Összegezve, nekünk több jó lehetőségünk volt, de egy ilyen meccs egy szempillantás alatt eldőlhet. A kupában bármi megtörténhet. Heves mérkőzés volt, a határainkat feszegettük.

Sven Ulreich: Saját magunknak köszönhetjük, hogy a Werder visszajött a meccsbe. Volt öt-tíz perc amikor nem találtunk fogást rajtuk, ekkor egyenlítettek. Csak magunkat hibáztathatjuk, hogy izgalmas lett a vége. De végül tovább jutottunk, és ez az ami igazán számít.

Max Kruse (a Werder Bremen csapatkapitánya): Ez egy igazi ki-ki mérkőzés volt ma. Így visszajönni és kiegyenlíteni a Bayern ellen, már önmagában is nagyszerű. De vereséget szenvedtünk, és csak ez számít.

Fordította: Regős András

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet